Χάνει αλλά δεν... χάνεται η ΑΕΛ

Ελπίζει ακόμη σε μια θέση στην πρώτη εξάδα - Τεράστιο πρόβλημα το γκολ, ενώ έχει ξεχάσει τη νίκη - Μόνο ένας Ουάρντα δεν φέρνει την άνοιξη…

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2020 22:17

Πέντε αγωνιστικές μένουν ακόμη για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 1 και η ΑΕΛ γνώρισε ακόμη μια ήττα, αυτή τη φορά από τον Παναθηναϊκό προχθές το βράδυ, στο AEL FC ARENA.


Το 0-2 ήταν ένα αποτέλεσμα που απογοήτευσε τους φίλους της ομάδας και το οποίο προήλθε με δυο πέναλτι, από τα τρία που δόθηκαν και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις από την ΠΑΕ, σχετικά με τη διαιτησία του αγώνα.
Παρότι χάνει όμως η ΑΕΛ, δεν «σβήνουν» οριστικά και οι ελπίδες για μία θέση στα πλέι οφ (πρώτη εξάδα) και οι «βυσσινί» θα εξαντλήσουν τις όποιες ελπίδες έμειναν, προκειμένου η ομάδα, έστω και την τελευταία στιγμή, να τα καταφέρει. Άλλωστε απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την Ξάνθη και τον ΟΦΗ που βρίσκονται ισόβαθμοι στην 6η θέση.
Σίγουρα, στο μεγαλύτερο διάστημα τόσο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό όσο και σε αυτόν με τον Παναθηναϊκό, η αγωνιστική εικόνα ήταν απογοητευτική και με τέτοιες εμφανίσεις δεν έρχονται οι επιτυχίες.
Τεράστιο πρόβλημα πάντως όπως όλοι βλέπουμε είναι το γκολ και μακάρι να βρεθεί λύση, ώστε στο επόμενο παιχνίδι η ομάδα να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες για να έρθουν και τα χαμόγελα.
Όσον αφορά τώρα στον Ουάρντα, μόνο ένας παίκτης δεν φέρνει την άνοιξη και χρειάζεται όλοι οι συμπαίκτες του να συμβάλουν, για να έρθουν καλύτερες ημέρες αλλά και αποτελέσματα...
*Το ερχόμενο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου η ΑΕΛ αγωνίζεται στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ(17:15) και θα επιδιώξει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, για να δώσει παράλληλα χαρά και στους χιλιάδες φίλους της ομάδας.

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΙΧ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΑΙ Γ. ΔΩΝΗΣ
Οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Μιχάλης Γρηγορίου της ΑΕΛ και ο Γιώργος Δώνης του Παναθηναϊκού, στις δηλώσεις που έκαναν στη συνέντευξη Τύπου επισήμαναν τα εξής:

*Μιχάλης Γρηγορίου (ΑΕΛ):

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που ερχόταν από πολύ καλά αποτελέσματα και έχει αλλάξει την εικόνα της στον δεύτερο γύρο. Κι εμείς όμως θέλαμε να δείξουμε μεγαλύτερη μαχητικότητα στο παιχνίδι και να διεκδικήσουμε ένα αποτέλεσμα σε σχέση με το ματς με τον Παναιτωλικό. Δεν μπορέσαμε όμως να πάρουμε κάτι. Δεν θα μείνω στα τρία πέναλτι, αλλά η εν γένει συμπεριφορά σ’ αυτό το παιχνίδι δεν μπορώ να την καταλάβω. Από το πρώτο λεπτό, από ένα φάουλ κι ένα πλάγιο μπορείς να καταλάβεις τις δυσκολίες του αγώνα. Δεν έχω δει ακόμα τις φάσεις και τις προσπερνάω. Αλλά δεν μας συμπεριφέρθηκαν όπως έπρεπε. Δεν θα κρίνω λοιπόν τη διαιτησία. Στο πρώτο μέρος θέλαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους και να έχουμε καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με το ματς με τον Παναιτωλικό. Με το γκολ που δεχθήκαμε μετά τα δύο πέναλτι και μπήκαμε σε μία διαδικασία να γίνουμε πιο επιθετικοί και να ρισκάρουμε και στους χώρους που μας άφησε ο αντίπαλος. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε καλύτερη εμφάνιση ρισκάροντας αρκετά, βγήκαμε στην επίθεση, πήραμε πρωτοβουλίες, κάναμε φάσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το 0-2 ακούγεται σαν μία καθαρή νίκη για τον Παναθηναϊκό, αλλά θεωρώ πως αξίζαμε τον βαθμό. Συνεχίζουμε όμως και κοιτάμε το επόμενο ματς. Πέρασε ένα εξαήμερο όπου με δύσκολα παιχνίδια, ήρθαν και τα νέα παιδιά που είχαν κάποιοι αρκετούς μήνες αποχή και θα πρέπει να ενταχθούν στην ομάδα για να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο. Ό,τι κάνουμε μετά από νίκες, θα κάνουμε το ίδιο και με τις ήττες. Όλες οι ομάδες περνάνε μία τέτοια περίοδο κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος κι εμάς μας συμβαίνει τώρα. Θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι και ψυχολογικά κι από θέμα δουλειάς».

 

*Γιώργος Δώνης (ΠΑΟ):

«Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να βγάλουμε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι εδώ και τρεις εβδομάδες η ομάδα συμπεριφέρεται πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και συγχρόνως καταφέραμε και να πάρουμε αποτελέσματα ώστε να εδραιωθούμε στις θέσεις των playoffs αλλά και να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Νομίζω ότι το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πάρα πολύ καλό ημίχρονο για εμάς, η ομάδα ήταν εξαιρετική μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με την μπάλα στα πόδια και με την κίνηση και να ανακτήσει την μπάλα γρήγορα όταν τη χάναμε. Ουσιαστικά δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στην ΑΕΛ να φτάσει κοντά στην περιοχή μας κι αναγκάζαμε πολλές φορές από το πρέσινγκ το οποίο κάναμε να πηγαίνει στις μεγάλες μπάλες. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, θεωρώ ότι κάναμε ένα μέτριο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως αν μπορούμε να το εξηγήσουμε να ήμασταν λίγο κουρασμένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο αντίπαλος έβγαλε περισσότερη ενέργεια, είχε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες όπου θα μπορούσε να ισοφαρίσει το παιχνίδι και γενικώς έγινε ένα πιο ανοικτό παιχνίδι. Εμείς δεν περιορίσαμε τους χώρους όπως στο πρώτο ημίχρονο. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη, σε κάποιες φάσεις ήμασταν απειλητικοί. Τελειώσαμε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών με άλλη μια νίκη που μας ευχαριστεί και μας δίνει το δικαίωμα τώρα να ξεκουραστούμε δύο ημέρες. Θα έχουν οι παίκτες δύο ημέρες ρεπό και μετά να συγκεντρωθούμε γιατί έχουμε μια σειρά αγώνων, με τέσσερα ντέρμπι τρία με τον ΠΑΟΚ κι ένα με την ΑΕΚ».

 

 

Τα επόμενα ματς της ΑΕΛ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2 (22η αγων.)
17:15    ΟΦΗ – ΑΕΛ    NOVA
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/2 (23η αγων.)
20:00    Λαμία – ΑΕΛ    ΕΡΤ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/2 (24η αγων.)
17:15    ΑΕΛ – ΠΑΟΚ    NOVA
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2 (25η αγων.)
17:15    ΝΠΣ Βόλος – ΑΕΛ    NOVA
ΚΥΡΙΑΚΗ 1/3 (26η αγων.)
19:00    ΑΕΛ – Αστέρας Τρ.    NOVA

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass