Επική πρόκριση για τον Ολυμπιακό

ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 2-1 ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΟ «EMIRATES» ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 21:56

Ηρωικός και πάνω απ' όλα «μαγικός» Ολυμπιακός, έφερε τα πάνω-κάτω στη ρεβάνς με την Άρσεναλ στο «Emirates» και με απίστευτο γκολ... buzzer beater του Ελ Αραμπί στο 119' πήρε στην παράταση μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι τη μεγαλύτερη) πρόκριση της ιστορίας του για τους «16» του Europa League, «γκρεμίζοντας» με 2-1 το «σπίτι» των «κανονιέρηδων»!


Με ψυχή και καρδιά χιλίων... λεόντων, οι Πειραιώτες ανέτρεψαν την ήττα τους με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», έστειλαν αρχικά τον αγώνα στην παράταση με το γκολ του Σισέ (53') και παρά το γεγονός ότι η Άρσεναλ ισοφάρισε στο 113', ο Ελ Αραμπί «μίλησε» τελευταίος και στο 119' πέτυχε το «ολόχρυσο» γκολ, από σέντρα του Μασούρα, που έστειλε τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League. Στο 120'+3' οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και τη... θεά Τύχη με το μέρος τους, καθώς από «σπόντες» μέσα στην περιοχή του Σα, η μπάλα έφτασε στον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά το πλασέ του «έγλυψε» το δεξί δοκάρι του Πορτογάλου γκολκίπερ κι έφυγε ελάχιστα άουτ, με τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν σαν ένα «κουβάρι», την απίστευτη πρόκρισή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 108' ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το 0-2 με την τεράστια ευκαιρία που «έχτισε» ο Ελ Αραμπί, μοιράζοντας την μπάλα αριστερά στον Μασούρα, ο οποίος πλάσαρε εξαιρετικά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι, καθώς χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού κι έφυγε άουτ.
ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (84' Γουίλοκ), Μουστάφι (103' Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίς, Σάκα, Τζάκα, Θεμπάγιος (72' Τορέιρα), Πέπε, Εζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (106' Μαρτινέλι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (115' Λοβέρα), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (116' Παπαδόπουλος), Ραντζέλοβιτς (77' Μασούρας), Βαλμπουενά (86' Γκασπάρ), Ελ Αραμπί.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της φάσης των «32» του Europa League έχουν ως εξής (στην παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):
Αρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2 παρ. (1-0)
Μπράγκα-Ρέιντζερς 0-1 (2-3)
Γάνδη-Ρόμα 1-1 (0-1)
Εσπανιόλ-Γουλβς 3-2 (0-4)
Βασιλεία-ΑΠΟΕΛ 1-0 (3-0)
Μπασακσεχίρ-Σπόρτινγκ Λ. 4-1 παρ. (1-3)
Λίντσερ-Αλκμάαρ 2-0 (1-1)
Μάλμε-Βόλφσμπουργκ 0-3 (1-2)
Πόρτο-Λεβερκούζεν 1-3 (1-2)
Σέλτικ-Κοπεγχάγη 1-3 (1-1)
Σεβίλη-Κλουζ 0-0 (1-1)
Μάντσεστερ Γ.-Μπριζ 5-0 (1-1)
Ιντερ-Λουντογκόρετς 2-1 (2-0)
Μπενφίκα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-3 (1-2)
Αγιαξ-Χετάφε 2-1 (0-2)
Σάλτσμπουργκ-Αϊντραχτ Φρ. σήμερα (1-4)

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ «16»
Σήμερα στις 13:00 διεξάγεται η κλήρωση της φάσης των «16» του Europa League στο αρχηγείο της UEFA στη Νιόν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί και μπορεί να προκύψει οποιοδήποτε ζευγάρι, ακόμα κι από την ίδια εθνική ομοσπονδία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Μαρτίου.
Οι ομάδες που μετέχουν στην κλήρωση: Ολυμπιακός (Ελλάδα), Ρέιντζερς (Σκωτία), Ρόμα (Ιταλία), Βόλφσμπουργκ (Γερμανία), Λεβερκούζεν (Γερμανία), Βασιλεία (Ελβετία), Λίντσερ (Αυστρία), Γουλβς (Αγγλία), Μπασακσεχίρ (Τουρκία), Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία), Σεβίλη (Ισπανία), Χετάφε (Ισπανία), Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία), Κοπεγχάγη (Δανία), Ίντερ (Ιταλία) και Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) ή Αϊντραχτ (Γερμανία).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass