«Κινηματογραφικές» εικόνες από την απολύμανση στο ΕΑΚ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2020 22:22

Aνδρες των υγειονομικών υπηρεσιών, με ολόσωμες φόρμες προστασίας και μάσκες που θυμίζουν... Ghostbusters, απολύμαναν χθες με ειδικά σκευάσματα την αίθουσα βαρέων αθλημάτων και το κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας.

Το μέτρο αυτό πάρθηκε κατά του κορονοϊού για προληπτικούς λόγους, με δεδομένο ότι τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται (ήδη χθες ανιχνεύθηκαν άλλα δύο).
Η επιτροπή διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας ήταν από τις πρώτες που πήρε τα συγκεκριμένα μέτρα μετά την επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που ανέφερε τα εξής:
«Θέμα: Μέτρα Πρόληψης Αποφυγής και Περιορισμού της Διάδοσης Sars-Cov-2 σε αθλητικές εγκαταστάσεις.
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των άμεσων κινδύνων από την εμφάνιση και διάδοση του Sars-Cov-2 συστήνεται στους φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα (Ομοσπονδίες, Σωματεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση), να προβούν:
• Στην απολύμανση όλων των αθλητικών χώρων ευθύνης τους.
• Στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.
• Στη λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενημέρωση και την προστασία αθλητών, αθλουμένων, θεατών και εργαζομένων».
Ο πίνακας αποδεκτών ήταν: Αθλητικές Ομοσπονδίες (με την υποχρέωση να ενημερωθούν τα Σωματεία ευθύνης τους), Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, Περιφέρειες όλης της χώρας, Δήμοι όλης της χώρας.
Ο πρόεδρος την επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Γιάννης Κουρδής μας έλεγε χθες ότι… «οι περισσότεροι αθλούμενοι έμειναν ευχαριστημένοι από το μέτρο της απολύμανσης γιατί αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ σήμερα θα συνεχισθεί η απολύμανση στο εθνικό στάδιο Αλκαζάρ, το κολυμβητήριο, το κλειστό της Νεάπολης και το κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά». Στη διαδικασία της απολύμανσης ήταν ακόμα ο γενικός γραμματέας Αντώνης Ζήλος , η ταμίας Φωτεινή Τουρσουνίδου και το μέλος την επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Θανάσης Δριστέλας.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass