Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρώπη η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ!

ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ - 800 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 22:06

Τηλεδιάσκεψη έγινε χθες  των 14 ομάδων της Basket League παρουσία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, κατά την οποία αποφασίστηκε να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για να επισημοποιηθεί όμως η διακοπή της Basket League, ο EΣΑΚΕ θα αποστείλει την επίσημη και ολοκληρωμένη πρότασή του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού κατόπιν συνεννόησης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).
Αν παραμείνει η βαθμολογία όπως σταμάτησε το πρωτάθλημα και εφόσον ξαναρχίσουν οι αθλητικές δραστηριότητες του αθλήματος τότε η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ θα παίξει του χρόνου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού βρίσκεται στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Απομένει λοιπόν το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η ΕΟΚ να εγκρίνουν την πρόταση του ΕΣΑΚΕ.

 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ενημέρωσε τις ομάδες ότι τα γήπεδα είναι κλειστά μέχρι το τέλος του Μαρτίου και ότι έχει πληροφόρηση για να υπάρξει παράταση στο «λουκέτο» για έναν ακόμη μήνα. Παράλληλα, τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης στις ομάδες και εισηγήθηκε τη διακοπή του Πρωταθλήματος για λόγους ανωτέρας βίας, προτείνοντας εν συνεχεία να αναφερθεί σε όσα συνεπάγονται μίας τέτοιας απόφασης. Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό θέμα ήταν οι πληρωμές των παικτών και συμφώνησαν  όλοι να δοθούν στους καλαθοσφαιριστές τα δεδουλευμένα μέχρι τις 10 Μαρτίου που σταμάτησε το πρωτάθλημα και δεν ήταν υπαιτιότητα των ομάδων.

 

ΠΕΡΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ
Το θέμα της αναδιάρθρωσης ήταν ένα ακόμα από τα «καυτά» θέματα που συζήτησαν οι πρόεδροι των ομάδων, με τον Γαλατσόπουλο να προτείνει αύξηση των ομάδων σε 16 και να μην υποβιβάζεται κανένας, ενώ ακόμα και οι 18 ομάδες έπεσαν στο τραπάζι (περί πλέι άουτ που φέρνουν τον Ολυμπιακό ξανά στην Α1 εθνική κατηγορία).
Όμως υπάρχουν αντιδράσεις και αφορούν το τηλεοπτικό συμβόλαιο,  καθώς η ΕΡΤ δίνει ένα συγκεκριμένο ποσό  το οποίο μοιράζεται σε ομάδες. Περισσότερες ομάδες λιγότερα λεφτά, λιγότερες ομάδες περισσότερα λεφτά… Για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρχει εκ νέου συζήτηση και τον Μάιο θα γίνει νέα σύσκεψη.

 

800 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
Από 800 ευρώ θα πάρει κάθε εργαζόμενος στη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ καθώς ο Κώδικας Άσκησης Δραστηριότητας είναι ο 931900 (άλλες αθλητικής δραστηριότητες) και αναφέρεται στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τις αθλητικές δραστηριότητες και μπορούν ορισμένοι να κάνουν αίτηση στο ΕΡΓΑΝΗ.  Αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην ομάδα, Ελληνες και ξένους.

 

ΘΟΔ. ΡΙΖΟΥΛΗΣ:
Νωρίς για συζήτηση…

Η προοπτική να παίξει στην Ευρώπη προς το παρόν δεν ενθουσιάζει τον πρόεδρο Θόδωρο Ριζούλη που χθες μας είπε: «Είναι νωρίς για μια τέτοια συζήτηση γιατί δεν γνωρίζουμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα πρέπει αρχικά να δεχθούν την πρόταση της διακοπής η ΕΟΚ και ο υφυπουργός Αθλητισμού και στη συνέχεια να δούμε τα οικονομικά μας. Είναι νωρίς ακόμα ...Προέχει η υγεία όλων».  

 

Του Σωτ. Κέλλα

Gallery άρθρου