Ετσι πολεμάμε τον κορονοϊό

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 22:18

Ο αθλητισμός έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τον φονικό ιό και η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού επηρέασε σε μεγάλο βαθμό όλες τις ομάδες του ποδοσφαίρου.

Οι Ηρακλής Λάρισας και Οικονόμος Τσαριτσάνης που εκπροσωπούν το λαρισινό ποδόσφαιρο στον χώρο της Γ’Εθνικής κατηγορίας (3ος όμιλος), υποχρεώθηκαν τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος να σταματήσουν κάθε δραστηριότητα και να αναμένουν, με την ελπίδα πως θα έχουμε επανεκκίνηση έστω και προς τα τέλη Μαΐου. Οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Χρήστος Χατζηλιάδης και ο Νίκος Φώλλας αναφέρονται στις επιπτώσεις που έχει η αναγκαστική διακοπή και συστήνουν ψυχραιμία, υπομονή, για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο.
Ο Χρήστος Χατζηλιάδης, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, επισήμανε τα εξής: «Εφιάλτης χωρίς τέλος. Ζούμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις και αντιλαμβανόμαστε τις τεράστιες συνέπειες που υπάρχουν ήδη, σε όλη την ανθρωπότητα. Γνωρίζαμε για τη γρίπη, για τον Η1Ν1, αλλά αυτό που βιώνουμε δεν έχει προηγούμενο. Μένουμε σπίτια μας και ελπίζουμε. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ευχόμαστε αυτός ο… πόλεμος να μην συνεχιστεί σε αυτόν τον βαθμό και να θρηνήσουμε χιλιάδες ακόμα θύματα».
-Μια ομάδα της Γ’ Εθνικής, όπως είναι ο Ηρακλής Λάρισας, πώς προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση;
«Καταρχάς, δεν ξέρουμε σε ποιο χρονικό ορίζοντα θα επιστρέψουμε και πάλι στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Όταν είσαι χρόνια στον αθλητισμό, σαφώς και επηρεάζεσαι σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό τον πραγματικό εφιάλτη. Φέτος κάναμε εξαιρετική πορεία έως τώρα και είδατε πως στα τελευταία παιχνίδια χρησιμοποιήσαμε και παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Αυτό δεν είναι μόνο έργο δικό μου, είναι και του Θάνου Τριανταφυλόπουλου, του Κώστα Λιάπη, του Πέτρου Καραναστάση και του αστείρευτου από δυνάμεις γενικού αρχηγού Γιάννη Κυριάκη, που συνεχώς βρίσκεται δίπλα μας. Είναι μια απόλυτη δικαίωση ενός ανθρώπου, του προέδρου Λάμπρου Ιωακείμ, ο οποίος θέλει παράλληλα με τους έμπειρους παίκτες να αναδεικνύουν το ταλέντο τους και οι «μικροί». Με ικανοποίηση δέχθηκε ο σύλλογος πριν την έξαρση του κορονοϊού πρόσκληση και δοκιμάστηκαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη οι ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Ηρακλή Λάρισας, Ιωάννης Αθανασιάς και Γαβριήλ Παπαδάκος, για την Κ-17 του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η πόρτα εξάλλου είναι ανοικτή για όλα τα παιδιά».
-Οι παίκτες γυμνάζονται, τους δόθηκε ειδικό πρόγραμμα;
«Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν μια επαγγελματική νοοτροπία και γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Το πρόγραμμα και οι οδηγίες που δόθηκαν, μπορούν να εφαρμοσθούν από τον καθένα ξεχωριστά και στο μέτρο του δυνατού. Δεν έχει κανένα νόημα, ενώ μας συστήνεται να μένουμε σπίτι μας, εμείς να ενεργούμε και να κάνουμε το αντίθετο».
-Ποια είναι η εκτίμηση του Χρήστου Χατζηλιάδη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος;
«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, όλοι μας διαπιστώνουμε πως το πολυτιμότερο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή. Πρωτίστως εκεί επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον και μετά σκεφτόμαστε για τα υπόλοιπα.
Το πότε θα ξεκινήσει και πάλι τα πρωτάθλημα δεν είναι αυτό που μας απασχολεί ιδιαίτερα.
Προέχει η ανθρώπινη ζωή και όταν το 2020 βλέπουμε χιλιάδες θύματα σε όλο τον κόσμο, είναι λογικό να προβληματιζόμαστε, αλλά δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Πάντα να ζούμε με την ελπίδα πως θα καταπολεμηθεί ο ύπουλος αυτός ιός…».Ν.ΦΩΛΛΑΣ:

 

Ο ΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, αλλά ο ιός δεν είναι παιχνίδι και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας…».
Στην Ελασσόνα και στο σπίτι του δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό ο τεχνικός του Οικονόμου Τσαριτσάνης Νίκος Φώλλας, ο οποίος μιλάει για καταστάσεις που δεν περίμενε κανείς πως θα έχουν τέτοια εξέλιξη. Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κόουτς των «πρασίνων», τόνισε τα εξής: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» για τη δική μας υγεία και για τους συνανθρώπους μας, το ποδόσφαιρο, που υπηρετούμε και τόσο πολύ αγαπάμε, αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Αισίως έχουμε φτάσει τις 10 μέρες που απέχουμε από προπονήσεις και αγωνιστικές δραστηριότητες, ακολουθώντας τους κανόνες της Κυβέρνησης και θεωρώ ότι τα αυστηρά μέτρα που έχουν παρθεί είναι για το καλό όλων μας.
Η κατάσταση στη χώρα μας γίνεται κάθε μέρα και πιο δραματική και υπό τον φόβο να μην πάρει τις διαστάσεις της γειτονικής μας Ιταλίας πρέπει όλοι μας να είμαστε περισσότερο συνειδητοποιημένοι από ποτέ, να μείνουμε σπίτι και να δώσουμε χρόνο στην οικογένειά μας, στα παιδιά μας και σε πράγματα που μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου από την ενασχόλησή μας με τις δουλειές μας και το ποδόσφαιρο».
-Επηρεάζει γενικά η αγωνιστική απραξία;
«Προσωπικά σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχουμε περιέλθει, πάνω απ’ όλα λειτουργώ σαν άνθρωπος και μετά σαν προπονητής. Θεωρώ πως η αγωνιστική απραξία σίγουρα θα επηρεάσει όλες τις ομάδες και υπάρχει αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι, για το αν θα ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα και αν θα ολοκληρωθούν, όλα όμως πλέον εξαρτώνται από τη δική μας υπευθυνότητα τηρώντας κατά γράμμα τις εντολές της Πολιτείας».
-Με τους παίκτες υπάρχει επικοινωνία και σε τι κατάσταση βρίσκονται;
«Στο μέτρο του δυνατού και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειέές τους είμαι σε επικοινωνία με τα παιδιά και τους έχει δοθεί ειδικό πρόγραμμα γι’αυτές τις μέρες που απέχουν από αγωνιστικές υποχρεώσεις, γιατί ουσιαστικά μιλάμε για μία μεταβατική περίοδο.
Το χρονικό σημείο που έγιναν όλα αυτά στη χώρα μας οφείλω να ομολογήσω ότι αγωνιστικά ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση, προερχόμασταν από σερί θετικών αποτελεσμάτων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, κάτι που λειτούργησε πολύ θετικά στην ψυχολογική ανόρθωση των ποδοσφαιριστών μου.
Ωστόσο αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η υγεία όλων μας και μακάρι να επανέλθουμε σύντομα σε φυσιολογικούς ρυθμούς, να επιστρέψουμε στις δουλειές μας και να ολοκληρώσουμε και τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις με επιτυχία».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass