Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται οι... ανοιξιάτικοι Ολυμπιακοί Αγώνες

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2020 15:36

Μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, θα απαιτηθούν θυσίες και συμβιβασμοί από όλους τους εμπλεκόμενους, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, πριν προβλέψει ότι η διοργάνωση θα αποτελέσει στο τέλος «ένα πανέμορφο παζλ θαυμάσιων Αγώνων».

«Η αποστολή μας είναι να διοργανώσουμε τους Αγώνες και να κάνουμε αληθινά τα όνειρα των αθλητών», είπε αρχικά ο Μπαχ, προσθέτοντας ότι οι αναπροσαρμοσμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν το τέλος του καλοκαιριού του 2021 και επισημαίνοντας ότι οι ημερομηνίες -δεν έχουν αποφασισθεί ακόμη- δεν περιορίζονται στους καλοκαιρινούς μήνες, με την Άνοιξη να κερδίζει έδαφος.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Ιαπωνική κυβέρνηση υπέκυψαν εχθές (24/3) στις έντονες πιέσεις από τους αθλητές και τους αθλητικούς φορείς, τη στιγμή που η πανδημία κορονοϊού εξαπλώνεται.

Η αναβολή αποτέλεσε αναμφίβολα ένα τεράστιο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε προετοιμασίες, αλλά και για το κύρος του Ολυμπιακού κινήματος και τον ίδιο τον Μπαχ, που είχε δεχθεί έντονη κριτική επειδή δεν αντέδρασε νωρίτερα, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης στην υγεία.