25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1979

Ηταν η… ώρα του Γιάννη Βαλαώρα

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2020 17:57

Η Super League θυμήθηκε χθες στο καθιερωμένο «Σαν σήμερα» τον αγώνα της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό την περίοδο 1978-1979, όπου οι «βυσσινί» επικράτησαν στο Στάδιο Αλκαζάρ των «Πρασίνων», με σκορ 1-0, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής κατηγορίας, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.


Το γκολ, με το οποίο η ΑΕΛ επικράτησε του αντιπάλου της, πέτυχε ο Γιάννης Βαλαώρας στο 17’ με υπέροχη προσπάθεια.
Αναλυτικά η Superleague για το 1979 ανέφερε: «Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της Α’ Εθνικής διεξάγονται αγώνες την ημέρα της εθνικής επετείου. Και μάλιστα είναι κρίσιμη και καθοριστική. Ο πρωτοπόρος Άρης νικά 1-0 τον ΠΑΟΚ (17’ πέναλτι Πάλλας), αν και παίζει από το 18’ με 10 παίκτες. Ο Ολυμπιακός 3-2 τον Πανιώνιο εκτός έδρας και ΑΕΚ 2-1 στην Πάτρα την Παναχαϊκή. Μόνο ο Παναθηναϊκός χάνει έδαφος με την ήττα του στη Λάρισα 1-0».
*Αξίζει να αναφέρουμε ως επιπλέον στοιχεία πως στον συγκεκριμένο αγώνα στο 81’αποβλήθηκαν ο Μπουντόλος και ο Βακάλης. Τη θέση του Μπουντόλου κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Σελιώνης, ο οποίος στο 85’ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Αλβαρέζ.
Κόπηκαν 9.687 εισιτήρια και εισπράχθηκε το ποσό του 1.665.000 δραχμών.
ΑΕΛ (Μίλαν Ρίμπαρ): Νικηφόρος Μπουντόλος, Τάκης Παραφέστας, Βασίλης Ράμμος, Βαγγέλης Βουρούκος, Νίκος Αργυρούλης, Θωμάς Δράμαλης, Δημήτρης Κουκουλίτσιος (63’ Δημήτρης Μουσιάρης), Μίλτος Κουμαριάς, Μπάμπης Υφαντής, Βασίλης Κρητικός, Γιάννης Βαλαώρας (75’ Ηλίας Σελιώνης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάκης Πετρόπουλος): Βασίλης Κωνσταντίνου, Τάκης Ελευθεριάδης, Δημήτρης Δημητρίου (70’ Κώστας Αντωνίου), Νίκος Κόβης, Άνθιμος Καψής, Χρήστος Τερζανίδης (80’ Αχιλλέας Ασλανίδης), Οδυσσέας Βακάλης, Σπύρος Λιβαθηνός, Χρήστος Γιαννακούλας, Κώστας Ελευθεράκης, Οσκαρ Αλβαρέζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass