Σ.Ε.Π. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Παράθυρο ευκαιρίας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΠΑΠ Ή SUPER LEAGUE

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2020 20:19

Επιστολή έστειλε χθες στην «Ε» το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαίρου ν. Λάρισας(παλαίμαχοι) σχετικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο την μετα-κορονοϊού εποχή.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:      
«Λένε ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. Βέβαια μιλάνε για οικονομικές ευκαιρίες. Εμείς ως παλαίμαχοι πλέον ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και μέλη ενός εκ των πρώτων συνδέσμων ερασιτεχνών, ως Σ.Ε.Π.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, πιστεύουμε ότι όντως η εποχή ανοίγει ένα παράθυρο  ευκαιρίας για μας τους αθεράπευτα ρομαντικούς του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και για όλους αυτούς που το υπηρετούν. Δημιουργεί την ευκαιρία αναθεώρησης για το τι είναι τελικά  το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Για μας ήταν η χαρά του παιχνιδιού, η κοινωνικοποίηση, η αναγνωρισιμότητα, το ευ αγωνίζεσθαι, ήταν η ίδια η άθληση. Δεν είναι πια πιστέψτε μας και  όχι μόνο για μας. Τα τελευταία σχεδόν  20 χρόνια όλα αυτά έχουν αλλάξει. Βλέπουμε παράγοντες να σκορπούν τα χρήματα τους αφειδώς με σκοπό να φτιάξουν ομάδες, οι οποίες στην ουσία δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκτός από προσωπικούς στόχους.
Ομάδες «κομήτες» που ίσως να μην υπάρχουν μετά από ένα ή δύο χρόνια και το μόνο που κάνουν είναι να χαλάνε τη σωστή λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου  και  των υπολοίπων ομάδων, αλλά και  να καλλιεργούν μια  κακή νοοτροπία για τους  νεαρούς ποδοσφαιριστές. Μήπως ήρθε η κατάλληλη περίοδος τώρα να επαναπροσδιoρίσουμε τις αξίες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που έχουμε ξεχάσει ή γενικά του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι ώστε να δούμε σε σωστές βάσεις που θα βάλουμε όλοι μας, και κυρίως οι παράγοντες η ΕΠΟ, ΕΠΣΛ, αλλά και οι διαιτητές, προπονητές , ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη κυρίως στον οικονομικό τομέα. Όμως πρέπει και το κράτος να επιχορηγεί τα ερασιτεχνικά σωματεία κάθε χρόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μία άλλη πρόταση χρηματοδότησης είναι από τον ΟΠΑΠ ή από τη Σούπερ Λίγκα(1%) από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Και μην ξεχνάμε ότι χωρίς  ερασιτεχνικό δεν μπορεί να υπάρξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Νέα ήθη και για τους νεαρούς που ζητάν χρήματα για να παίξουν ακόμα και στο Γ’ τοπικό αυτό πρέπει να σταματήσει και είναι στο χέρι των παραγόντων. Επίσης πρέπει οπωσδήποτε οι εξετάσεις των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών να καταστούν υποχρεωτικές πριν εκδοθεί το δελτίο τους, να  γίνονται με ραντεβού σε κρατικό νοσοκομείο ή σε νοσοκομειακή μονάδα που θα είναι συμβεβλημένη με την ΕΠΣΛ και πουθενά αλλού.
Όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι ασφαλισμένοι από την ΕΠΣΛ (εδώ να δώσουμε τα εύσημα στο διοικητικό συμβούλιο) αλλά οι εξετάσεις όμως πρέπει να καλύπτονται διότι το κόστος των σωματείων είναι μεγάλο σε γενικές γραμμές, και πρέπει πλέον να μειωθεί από την ΕΠΟ η αλλιώς από την ΕΠΣΛ. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε το κράτος πρέπει να δώσει τη λύση (μέσω Δήμου, Περιφέρειας,ΕΣΠΑ, κρατικό προϋπολογισμό) για να σώσουμε τα Σωματεία για να έχουν  ένα λειτουργικό μέλλον.
Άλλο ένα μεγάλο εμπόδιο για τους νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές είναι το εκπαιδευτικό σύστημα, ανυπέρβλητο θα λέγαμε για τα παιδιά που θέλουν να συνδυάσουν  και τα δύο ποδόσφαιρο και καλές επιδόσεις στα μαθήματα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να μπει σε σωστές βάσεις από το Δημοτικό σχολείο. Βασική προϋπόθεση για να βάλουμε  επιτέλους σταθερές βάσεις και να δουλέψουμε όλοι πάνω σε αυτές, είναι επίσης να σταματήσουν κάποια στιγμή μεσούσης της περιόδου οι αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών.  
Με την πιο πάνω όπως αναφέρουμε χρηματοδότηση, με τις σωστές βάσεις που  μπορούν να μπουν, με την αλλαγή φιλοσοφίας από τους παράγοντες κυρίως από ΕΠΟ, ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ,ΕΠΣΛ, «παγιώνοντας» σχεδόν, αναλογικά τις τοπικές κατηγορίες, με λίγες αλλαγές αν χρειάζεται για το καλό του συνόλου και όχι κατά το δοκούν, και πιστεύοντας στο ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή, τότε ναι υπάρχει μέλλον.
Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τον ρομαντισμό και το όραμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο διότι αυτό μόνο μπορεί να μας κρατήσει όλους ενωμένους. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το επαναφέρουμε εκεί που πραγματικά πρέπει να είναι για όλους, αλλά κυρίως για τη νεολαία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass