Βόλεϊ: Οικονομική στήριξη στις ομάδες, μικρότερα και ευέλικτα πρωταθλήματα

ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΑ FINAL-4 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2020 21:47

Αρχίζει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο στον χώρο του τοπικού βόλεϊ σχετικά με το πώς θα ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά και για το πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μετά τις δύο πρώτες τηλεδιασκέψεις που έγιναν (αναμένονται άλλες δύο την προσεχή εβδομάδα), όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες, προκειμένου να στηριχτούν οικονομικά τα σωματεία για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους τη νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021.
Στη διαδικτυακή συζήτηση της διοίκησης της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης τονίστηκε ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και οι δήμοι προτίθενται να στηρίξουν οικονομικά τα σωματεία. Αυτό θα γίνει αφενός με τη μείωση του παραβόλου χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων, ενώ μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της ΕΑΛ κ. Περουλάκη θα εξετασθεί η περίπτωση να βοηθηθούν οι ομάδες με voucher μέσω ΕΣΠΑ.
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ., κ. Πατσιαούρας «τα έσοδα για τα σωματεία προέρχονται κυρίως από τους χορηγούς και τις ακαδημίες. Εάν αυτά μειωθούν τη νέα χρονιά, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο. Επομένως ζητήσαμε στήριξη από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι παρουσιάστηκαν θετικοί προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα κάποιοι δήμοι προτίθενται να δώσουν δωρεάν στα σωματεία κάποια κλειστά γυμναστήρια, ενώ κάποιοι άλλοι να προβούν σε μείωση των σχετικών παραβόλων ακόμα και στο 50%».
Από την πλευρά της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. αξίζει να σημειωθεί ότι για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2020-2021 αποφασίστηκε οι ομάδες ανδρών και γυναικών αντί για το παράβολο συμμετοχής στα πρωταθλήματα να καταβάλουν ένα συμβολικό ποσό, ενώ για τα αναπτυξιακά τμήματα η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από τη φετινή αγωνιστική σεζόν, αποφασίστηκε η διεξαγωγή των Final-4 των Γυναικών που θα κρίνουν την άνοδο στη Β’ Εθνική, καθώς επίσης των Παίδων και Κορασίδων να μετατεθεί για τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτό θα γίνει, καθώς τα κλειστά γυμναστήρια δεν μπορούν να δοθούν ακόμη για ομαδικές προπονήσεις (οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «πράσινο φως» θα δοθεί από τις 15 Ιουνίου και μετά), γεγονός που σημαίνει πως η προετοιμασία των ομάδων καθίσταται αδύνατη.
Επίσης το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είναι πολύ πιθανό να οριστούν τα Πανελλήνια Σχολικά πρωταθλήματα που δίνουν μόρια στους μαθητές-αθλητές. Επομένως η όποια αγωνιστική δράση στον χώρο του βόλεϊ οδεύει για τον Σεπτέμβριο.

 

ΤΟ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
Εντός του καλοκαιριού και ειδικότερα προς τα μέσα Ιουνίου ενδέχεται να διοργανωθεί το τουρνουά μπιτς βόλεϊ στην πισίνα της Νεάπολης. Οι αγώνες αφορούν στις κατηγορίες Κορασίδων, Νεανίδων, Παίδων και Εφήβων και οι δύο καλύτερες ομάδες προκρίνονται στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς θα εξελιχθεί το θέμα με το τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών για τη χρήση των γηπέδων, ωστόσο ευελπιστούμε, εάν όλα πάνε καλά, να μπορέσουμε να το κάνουμε στα μέσα Ιουνίου» σχολίασε ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ., κ. Πατσιαούρας.

 

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Το πλάνο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου εξετάζει η αρμόδια επιτροπή της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. Όπως τονίστηκε στην τηλεδιάσκεψη με τις ομάδες ανδρών, τα νέα πρωταθλήματα θα πρέπει να είναι ευέλικτα, ούτως ώστε σε περίπτωση νέας διακοπής να μην δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα.
«Επειδή όλοι βλέπουμε ότι αφενός θα υπάρξει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και αφετέρου εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού τον Νοέμβριο που αυτό θα σημαίνει νέα διακοπή συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να πάμε σε συρρίκνωση των πρωταθλημάτων, προκειμένου να προλάβουμε να παίξουμε τον α’ γύρο» σχολίασε ο κ. Πατσιαούρας.
Αυτό σημαίνει ότι ανά κατηγορία θα συγκροτηθούν περισσότεροι όμιλοι με λιγότερες ομάδες βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Έτσι ο χρόνος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων θα είναι ουσιαστικά μικρότερος, δηλαδή θα υπάρχουν μεγαλύτερα κενά.
Παράλληλα και προκειμένου μέχρι τον Νοέμβριο να έχει ολοκληρωθεί ο α’ γύρος στόχος των ανθρώπων της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. είναι να ξεκινήσει νωρίτερα η αγωνιστική δράση τη νέα σεζόν.
Τέλος θα πρέπει να τονιστεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα μεθαύριο Τρίτη 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα διαδικτυακές συσκέψεις, η μία με τους διαιτητές και η άλλη με τους εκπροσώπους των ομάδων γυναικών, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass