Αλλάζει η εικόνα του τοπικού ποδοσφαίρου

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (2020-21) ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2020 21:24

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε μεγάλες αλλαγές στο τοπικό ποδόσφαιρο, η εικόνα του οποίου θα είναι εντελώς διαφορετική τη νέα αγωνιστική σεζόν 2020-21.

Η απόφαση για μη υποβιβασμό δημιουργεί ένα καινούργιο τοπίο, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων τόσο στην Α’ όσο και στην Α1 κατηγορία, ενώ αντίθετα μειώνεται στη Β’ τοπική.
Βάσει των όσων αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, οι ομάδες όπως αυτές κατατάσσονται ανά κατηγορία αλλά και οι αλλαγές στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου έχουν ως εξής:
Α’ ΕΠΣΛ (18 ομάδες): Φαλανιακός, Δωτιέας Αγιάς, Σμόλικας, Κιλελέρ, Αμπελιά, Αβέρωφ, Μαυροβούνι, Αχιλλέας Φ., Αργυροπούλι, Δαμασιακός, Τύρναβος 2005, Βλαχογιάννι, Αμπελωνιακός, Δήμητρα Γιάνν., Γόννοι, Α.Σ. Βορειοηπειρωτών, Παναγροτικός.
*Επειδή προβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική και δεύτερη ομάδα από τον νομό Λάρισας (στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΟΕ) ο μέχρι στιγμής αριθμός των ομάδων της Α’ ΕΠΣΛ είναι 17. Η συμπλήρωση του κενού (δηλαδή για να γίνουν 18 οι ομάδες) θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει με τις λαρισινές ομάδες στη Γ’ Εθνική. Εάν δηλαδή κάποια δηλώσει συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα λόγω αδυναμίας (για οποιονδήποτε λόγο) να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και εάν αντικατασταθεί ή όχι από άλλη (π.χ. από τον Φαλανιακό). Ως εκ τούτου υπάρχει και το ενδεχόμενο να προβιβασθεί και πέμπτη ομάδα από την Α1 ΕΠΣΛ.
*Τη νέα αγωνιστική περίοδο (2020-21) ο πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΛ θα προβιβασθεί στη Γ’ Εθνική, ενώ τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν τρεις ομάδες. Ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν προσαυξάνεται ανάλογα με το ενδεχόμενο υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων του νομού από το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ, δηλαδή ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα υποβιβασθούν θα αναδειχθούν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μετά από 34 αγωνιστικές.
Α1 ΕΠΣΛ (38 ομάδες): Λάρισα 2012, Δένδρα, Πελασγιώτιδα, Πανιώνιος, Δρυμός, Φιλοκτήτης, Βερδικούσια, Συκούριο, Κουλούρι, Ιπποκράτης, Βαλανίδα, Μαρμαρίνη, Ακαδημία Τυρν., Αιγάνη, Σ.Σ. Ραψάνης, Αστραπή Ν.Π., Βούναινα, Μελισσοχώρι, ΑΟ Ελευθερών, Υπέρεια, Βαμβακού, Ναρθάκι, Ραχούλα, Αγ. Ανάργυροι, Προμηθέας, Λαρισαϊκός, Γαλήνη, Γλαύκη, Αναγέννηση Φ., Πλατανούλια, Δασοχώρι, Ροδιακός, Ηρακλής Χάλκης, Καλοχώρι, Ανθούπολη, Νεάπολη, Κουτσόχερο, Χαλκιάδες.
*Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ περιόδου 2020-21 θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους (δύο όμιλοι θα απαρτίζονται από 13 ομάδες και ένας από 12).
*Από την Α1 κατηγορία θα προβιβασθούν στην Α’ κατηγορία συνολικά 4 ομάδες. Οι πρωταθλητές κάθε ομίλου (ήτοι 3 ομάδες) προβιβάζονται άμεσα, ενώ οι δευτεραθλητές θα παίξουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο μιας ακόμα ομάδας.
*Από την Α1 θα υποβιβασθούν συνολικά πέντε ομάδες. Η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου θα υποβιβασθεί άμεσα (3 ομάδες), ενώ οι προτελευταίες ομάδες των τριών ομίλων θα δώσουν αγώνες κατάταξης για τον υποβιβασμό άλλων δύο ομάδων.
Και στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ ισχύσει ότι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν προσαυξάνεται ανάλογα με το ενδεχόμενο υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων του νομού από το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες μπαράζ της Α1 ΕΠΣΛ για παραμονή μπορεί να διαφοροποιηθούν (π.χ. να υποβιβασθούν άμεσα και οι προτελευταίες ομάδες και δώσουν μπαράζ οι τρίτες από το τέλος).
Β’ ΕΠΣΛ (27 ομάδες): Ευαγγελισμός, Καρυά, Στεφανόβουνο/Γαλανόβρυση, ΑΠ Ελασσόνας, Συκέα, Θύελλα Μεγ. Ελευθεροχωρίου, Μύτικας, Μαρίνος Αντύπας, Χαραυγή, Αναγ. Πυργετού, Τοξότης Λάρ., Αμπελόκηποι, Στόμιο, Αετόλοφος, Ελάτεια, Ομορφοχώρι, Ν. Περιβόλι, Λάρισα ‘88, Μάνδρα, Ομόνοια, Ζάππειο, Διογένης, Βασιλί, Κρήνη, Ακαδ. Αχιλλέως, Μυραϊκός, Σταυραετός.
* Από τη Β’ κατηγορία ανέρχονται συνολικά 6 ομάδες. Ο τρόπος με τον οποίο θα προβιβαστούν οι ομάδες θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθεί το νέο προφίλ της κατηγορίας (πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή και πόσοι όμιλοι θα συγκροτηθούν).ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ένα από τα μέτρα ανακούφισης και οικονομικής στήριξης των σωματείων που έλαβε η διοίκηση της ΕΠΣΛ ήταν η δωρεάν συμμετοχή των ομάδων στις διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου (πρωταθλήματα - κύπελλο). Αυτό σημαίνει ότι καμία ομάδα δεν θα καταβάλει το σχετικό παράβολο. Όπως εκτιμάται μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα δοθεί η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής στην Α’ τοπική κατηγορία, μέχρι τα μέσα Αυγούστου για την Α1 και μέχρι τέλος Αυγούστου για τη Β’ τοπική.
Οι ακριβείς προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων καθώς και οι ημερομηνίες έναρξης των νέων πρωταθλημάτων θα οριστικοποιηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ. της ΕΠΣΛ.

 

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Μία από τις εκκρεμότητες της φετινής περιόδου είναι η ανάδειξη του κυπελλούχου, που θα γίνει μέσω κλήρωσης σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΕΠΟ. Στην περίπτωση της ΕΠΣΛ στην κληρωτίδα θα μπουν τέσσερις ομάδες αφού το κύπελλο διεκόπη στην ημιτελική φάση (είχε διεξαχθεί μόνος ένας ημιτελικός). Οι ομάδες αυτές είναι οι Οικονόμος Τσαριτσάνης, Αετός Μακρυχωρίου, ΠΟ Ελασσόνας και Φαλανιακός. Η κλήρωση αναμένεται να διενεργηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουλίου (την ίδια ημέρα ανοίγουν ξανά τα γραφεία της ΕΠΣΛ). Από την κλήρωση θα αναδειχθεί ο κυπελλούχος ΕΠΣΛ που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας τη νέα σεζόν και παράλληλα θα κληρωθούν ο 1ος, 2ος και 3ος αναπληρωματικός.

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ
Συνεχίζοντας τα μέτρα στήριξης των σωματείων το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ αποφάσισε να διενεργήσει και νέα λαχειοφόρο με μεγάλο δώρο για τον σούπερ τυχερό ένα αυτοκίνητο. Αυτή τη φορά γίνεται προσπάθεια οι λαχνοί να είναι έτοιμοι και να διατεθούν στις ομάδες εντός του καλοκαιριού για να βοηθηθούν τα σωματεία που αυτό το διάστημα διοργανώνουν χοροεσπερίδες και διάφορες άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Για τον λόγο αυτό συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ. Γκρίμπα, Γρηγοριάδη και Τσακίρη, προκειμένου να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης της νέας λαχειοφόρου.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass