Ακυρώθηκε ο φετινός αγώνας Faethon Olympus Marathon 44k

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ, ΩΣΤΟΣΟ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ RUPICAPRA ΚΑΙ FAETHON TRAIL

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2020 20:05

Στην ακύρωση του Faethon Olympus Marathon 44k+3600m για τη φετινή χρονιά προχώρησε η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, ωστόσο θα διεξαχθούν οι Rupicapra 20k +1500m και Faethon Trail 14k +400m, που ορίστηκαν για την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Η σχετική ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής έχει ως εξής:
«Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές,
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα μετά από συνεχή επικοινωνία τόσο με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ελασσόνας αποφάσισε σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους να διοργανώσει για το 2020 μόνο τους δύο μικρότερους αγώνες της Διοργάνωσης, ακυρώνοντας έτσι τον Faethon Olympus Marathon 44k.
Όλοι οι αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν στον Rupicapra ή στον Faathon Trail μπορούν να προχωρήσουν στις πληρωμές κανονικά. Τελευταία μέρα πληρωμών και για τους 2 αγώνες είναι η Πέμπτη 30 Ιουλίου. Και οι δύο αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 9 Αυγούστου, το αναλυτικό πρόγραμμα θα βγει 10 μέρες περίπου πριν τους αγώνες.
Οι αθλητές που πλήρωσαν για τον Faethon Olympus Marathon έχουν την επιλογή είτε να μεταφέρουμε τη συμμετοχή τους στον Rupicapra (θα επιστραφεί η διαφορά) είτε, εφόσον δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε έναν από τους δύο μικρότερους αγώνες, να επιστραφούν τα χρήματα που πλήρωσαν για τον Faethon (παρακαλούμε να μας στείλετε e-mail με τον αρ. λογαριασμού τράπεζας).
Όριο συμμετοχών: 150 αθλητές ανά αγώνα.
Η διοργάνωση έχει ήδη λάβει την άδεια διεξαγωγής των αγώνων από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καταθέτοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων ορεινού τρεξίματος που έχει συντάξει και προτείνει η H.A.R.T.A. (Ελληνική Ένωση για το Ορεινό Τρέξιμο και την Περιπέτεια).
Οι εγγραφές και οι πληρωμές θα γίνουν μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 ή με τη συμπλήρωση του ορίου συμμετοχών. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων κατά του κορονοϊού, η επιστροφή χρημάτων θα είναι αντίστοιχη με τα έξοδα που έχουν γίνει (μετάλλια, μπλουζάκια, τροφοδοσία κ.λπ.) χωρίς η παρακράτηση να υπερβαίνει το 30-40% του ποσού.
Η απόφαση ακύρωσης του F.O.M. 44k μόνο εύκολη δεν ήταν μιας και ο αγώνας των 44 χιλιομέτρων είναι πολύ σημαντικός.
Όμως περάσαμε ένα μεγάλο διάστημα εκτός κανονικότητας και ακόμη και τώρα η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή: έτσι αποφασίσαμε να γίνουν αγώνες μόνο την Κυριακή 9 Αυγούστου προσπαθώντας έτσι να αποφύγουμε τον συνωστισμό στον Κοκκινοπλό για 3 μέρες.
Με την απόφαση αυτή
-θα αποφύγουμε στο πολύ μικρό χωριό του Κοκκινοπλού τον συνωστισμό κόσμου για 3 μέρες
-θα αποφύγουμε τον συνωστισμό διασωστών-εθελοντών στο καταφύγιο Χριστάκη το Σάββατο
-θα αποφύγουμε τον συνωστισμό στα λεωφορεία από Αθήνα
-θα αποφύγουμε τον συνωστισμό στην Κατασκήνωση και στο Σχολείο του Κοκκινοπλού
-θα εναρμονιστούμε με τους κανόνες της Πολιτείας χωρίς να παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο, κάτι που όλοι πρέπει να σεβόμαστε θυμούμενοι τους προηγούμενους μήνες εγκλεισμού.
Για φέτος δεν θα ανοίξουμε ούτε τις κατασκηνώσεις ούτε το Σχολείο για διαμονή αθλητών για αποφυγή συνωστισμού, καθώς επίσης δεν θα γίνει μεταφορά αθλητών από Αθήνα, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη δε θα υπάρξει φέτος pastaparty, παρά μόνο γεύμα για τους αθλητές του Rupicapra στις ταβέρνες του χωριού μετά τον αγώνα.
Έχουμε ήδη ετοιμάσει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων σε συνεργασία με τον γιατρό της διοργάνωσης, τις οποίες είχαμε αναφέρει επιγραμματικά πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή μας. Αυτές αφορούν σε ηλεκτρονικές εγγραφές-πληρωμές, διαφορετικές γραμματείες σε απόσταση και 1 για κάθε αγώνα, τήρηση αποστάσεων με τη χρήση σήμανσης στη γραμματεία, τήρηση αποστάσεων στην εκκίνηση, χρήση αντισηπτικού, μασκών, γαντιών από τη γραμματεία, ατομικές συσκευασίες φαγητού στους σταθμούς, υποχρεωτικό κυπελάκι πρέπει να έχει κάθε αθλητής. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε σε ειδικό λινκ στην ιστοσελίδα μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass