Αλλοι στα παράλια και άλλοι στο καθήκον

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2020 21:10

Ο αθλητισμός στη Λάρισα δεν σταματάει ποτέ... Ούτε το καλοκαίρι παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές ενώ αρχίζει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τους καλοκαιρινούς μήνες μετά τη λειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας.


Το κολυμβητήριο άνοιξε πριν ένα μήνα περίπου και ήδη φιλοξένησε την πρώτη διοργάνωση που έγινε φέτος και είναι η προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων Πόλο με συμμετοχή 5 ομάδων και ανάμεσά τους ο ΝΟΛ και η ΝΕΛ(τελείωσε χθες).
Είναι το «ορεκτικό» ενόψει του πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης αναπτυξιακών κατηγοριών που θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.
Χθες, παρότι ήταν μια ιδανική μέρα για παραλία, βρέθηκαν στον καθήκον της υπηρεσίας του πολίτη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου που πήγαν τόσο στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας όσο και στη Δημοτική Πισίνα.
Ο Θάνος Αδαμόπουλος είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΝΟΛ Γιώργο Κατσαντώνη και χάρηκε για δύο λόγους. Ο πρώτος ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι μια οικονομική ενότητα που ενδιαφέρει τον Δήμο Λαρισαίων, ενώ παράλληλα τέτοιες εκδηλώσεις δεν αναγκάζουν τις λαρισινές ομάδες και τους Λαρισαίους αθλητές να ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις και να έχουν οικονομική επιβάρυνση.
Είπε χαρακτηριστικά: «Το ενδιαφέρον του πληθυσμού (των ανθρώπων) για αθλητικές δραστηριότητες και για παθητική κατανάλωση στον αθλητισμό έχει αυξηθεί σημαντικά.
Όπως επίσης έχει αυξηθεί και ο ελεύθερος χρόνος σε συνδυασμό με αύξηση της Καταναλωτικής δαπάνης για αθλητικές δραστηριότητες.
Έχουμε λοιπόν την άμεση και έμμεση οικονομική δραστηριότητα στον αθλητισμό με βάση δύο κριτήρια:
α) Την ενεργό συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, που συνδέεται με την παραγωγή και την προώθηση αθλητικών προϊόντων και υπηρεσιών και
β) την παθητική κατανάλωση, που συνδέεται κυρίως με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τη διαφήμιση και τα αθλητικά στοιχήματα.
Θα βοηθήσουμε τον αθλητισμό της πόλης με κάθε τρόπο».
Ο Μιχάλης Αναστασίου είπε ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ήταν προπομπός του πανελληνίου πρωταθλήματος αναπτυξιακών κατηγοριών, για το οποίο μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 30 συλλόγους και περίπου 250 αθλητές. Τόνισε:
«Σε μια εποχή όπου η Λάρισα δεν προσφέρεται για τουριστική ανάπτυξη, χάρη στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας η Λάρισα έχει δυνατότητες να φιλοξενεί κόσμο. Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε τέλη Ιουλίου χίλιους επισκέπτες».

 

pisina

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ
Κατόπιν οι δυο τους επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πισίνα, η οποία θα ανοίξει εντός της εβδομάδας για το κοινό λύνοντας τα προβλήματα που υπήρχαν. Μάλιστα με το άνοιγμα της Δημοτικής Πισίνας, αυτή της Νέας Πολιτείας θα έχει περισσότερο αθλητικό χαρακτήρα αφού είναι ολυμπιακών διαστάσεων για αγώνες και όχι κοινού.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass