Χωρίς γκολ το ντέρμπι

«Φρένο» του ΠΑΟ στον Ολυμπιακό

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2020 20:51

Χωρίς γκολ και νικητή έληξε το ελληνικό «clasico» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (0-0), με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα στο γήπεδο για 98 λεπτά, «εξουδετερώνοντας» στο τέλος η μία την άλλη.


Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών των πρωταθλητών Ελλάδος για την περίοδο 2019/20, μετά από μία σειρά πέντε νικών στην πρώτη πεντάδα αγώνων των πλέι-οφ, απέναντι σε έναν πολύ ανταγωνιστικό (παρά τις πάρα πολλές απουσίες) Παναθηναϊκό.
Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε (μόλις) για δεύτερη φορά την εφετινή σεζόν, ενδεκάδα με τριάδα στην άμυνα, γυρίζοντας τον Κουρμπέλη ως τρίτο (δεξιό) στόπερ στο -όχι και τόσο συνηθισμένο «πράσινο»- 3-4-3, προκειμένου να προσφέρει καλύτερες «καλύψεις» στον Θεοχάρη απέναντι στον Βαλμπουενά.
Από την άλλη πλευρά, ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε ένα πιο «σταθερό» και «σφικτό» 4-2-3-1, με τον Καμαρά σε ρόλο «έκπληξη» στο δεξιό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, τον Φορτούνη επιτελικό μέσο και τον Βαλμπουενά αριστερά. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Κομίνης υπέδειξε (μετά από χρήση του VAR) πέναλτι για τον Ολυμπιακό σε πτώση του Βαλμπουενά στο όριο της περιοχής, μετά από διεκδίκηση με τον Ανουάρ. Ο Γάλλος ανέλαβε και την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Διούδη να πέφτει σωστά στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει, διατηρώντας το 0-0.
Κίτρινες: Θεοχάρης, Κουρμπέλης, Κολοβός - Μπα, Φορτούνης, Ελ-Αραμπί, Γκασπάρ, Σισέ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Θεοχάρης, Ανουάρ, Μπουζούκης (75’ Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος (57’ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηγιοβάνης (67’ Κολοβός), Μακέντα (76’ Περέα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (46’ Σισέ), Γκασπάρ, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (46’ Χασάν), Καμαρά, Βαλμπουενά (64’ Μασούρας), Ελ-Αραμπί, Φορτούνης (65’ Λοβέρα).
Δύο γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα, ένα του Αντρέ Σιμόες κι ένα... πάρε-βάλε του Παουλίνιο στον Σιμάνσκι, βοήθησαν την ΑΕΚ να πάρει εύκολη νίκη με σκορ 4-1 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των Play Off της Super League. Ακόμη και το γκολ του Άρη είχε... πορτογαλικό άρωμα, αφού το σημείωσε ο Μπρούνο Γκάμα, ισοφαρίζοντας προσωρινά για τους γηπεδούχους.
*Στις αναμετρήσεις για την 6η αγωνιστική των πλέι-οφ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΠΛΕΪ-ΟΦ (6η αγωνιστική)
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ    2-2
Άρης - ΑΕΚ    1-4
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός     0-0
Η βαθμολογία (Σε 31 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    81    64-12 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
2. ΑΕΚ    62    54-28
3. ΠΑΟΚ    60    57-29 -32αγ.
4. Παναθηναϊκός    50    38-27
5. Άρης    38    45-46
6. ΟΦΗ    36    40-47 -32αγ.
*** Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 7 βαθμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass