ΕυΧαριστημένοι και οι δύο…

Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΑΘΜΟ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 21:00

Η ΑΕΛ ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, ο Πανιώνιος «καιγόταν» για βαθμούς, οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ κ. Κούγια για πρόεδρο της Super League στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, οι μπουκ έδιναν φαβορί τον Πανιώνιο (1.50 το διπλό, 6.20 ο άσος και 3.90 η ισοπαλία), τελικά όλα τα σενάρια διαψεύσθηκαν και οι παίκτες του στοιχήματος οι περισσότεροι πήγαν κουβά.

Η ΑΕΛ αναδείχθηκε χθες ισόπαλη με τον Πανιώνιο με 0-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ και οι «βυσσινί» έστω και με τα προβλήματα που έχουν κράτησαν την αξιοπιστία τους, ενώ ο Πανιώνιος (που έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα πλέι άουτ) πανηγύρισε τον βαθμό καθώς συνεχίζει να κρατάει την τύχη της παραμονής του στα... πόδια των ποδοσφαιριστών του.
Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από τους φιλοξενούμενους με σημαντική κατοχή μπάλας (65%-35%), έπαιξε επί μία ώρα με παίκτη παραπάνω (λόγω αποβολής του Ντομίνγκες στο 31’) αλλά δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα είτε παίζοντας ψηλά με στόχο το κεφάλι του Παπάζογλου είτε κάνοντας μακρινά σουτ.
Το τελικό 0-0 πάντως της άφησε τη γλυκιά γεύση ότι παραμένει αξιόπιστη (κάποιος, όχι και... φίλος του μεγαλομέτοχου Κούγια, έλεγε ότι έχει δύο χαρακτηριστικά, διεκδικεί όλα τα παιχνίδια και ποντάρει στους Ελληνες παίκτες, αν και το τελευταίο βλέπουμε να το... χαλάει) αλλά και την πίκρα ότι μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι.
Σίγουρα αν άρχιζαν τώρα τα πλέι άουτ και ήταν βαθμολογικά αδιάφορη η ομάδα ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου θα μπορούσε να είχε δώσει περισσότερες ευκαιρίες στον Πινακά, τον Λουφάκη, τον Ηλιάδη και τον νεαρό Σουλούκο. Αλλά η ιστορία δεν γράφεται με το... αν. Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ θα τερματίσει στην 9η ή 10η θέση.
Στην κερκίδα είδαμε και τους Μπούστος, Ασούμπρε αλλά και τον Βαγγέλη Μόρα που δεν μας είπε τίποτα για συζήτηση ανανέωσης του συμβολαίου του.
Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει πλήξη με το ρεπορτάζ της ομάδας...

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου παράταξε την ομάδα με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Ζίζιτς, Μάρκοβιτς, Στελιάνο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Αλί Γκαζάλ με τον Σετσέροβιτς και πιο μπροστά οι: Τόρζε (αριστερά), Μιλοσάβλιεβιτς, Βινίσιους (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και ήταν ιδιαίτερα απειλητική από τα άκρα από τις προσπάθειες που έκαναν ο Τόρζε με διεισδύσεις και ο Βινίσιους με σέντρες τις οποίες εξουδετέρωνε ο Κότνικ.
Αυτά στο πρώτο δεκάλεπτο γιατί στη συνέχεια ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε ένα καλό σουτ με τον Οικονομίδη στο 14’.
Και στο 31’ έρχεται η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ντομίνγκες για φάουλ που έκανε στον εκρηκτικό Τόρζε.
Η ΑΕΛ φυσιολογικά θα έπρεπε να αυξήσει την πίεση αλλά ήρωας αναδείχθηκε ο Μπέρτος που στο 35’ αποκρούει σαν από «μηχανής Θεός» σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή του Λυμπεράκη.
Αμέσως χτύπησε «καμπανάκι» και η απάντηση ήταν ένα σουτ του Παπάζογλου στο 39’ που η μπάλα βρήκε το εξωτερικό μέρος του δεξιού κάθετου δοκαριού του Κότνικ, αφού της άλλαξε πορεία ο Ευαγγέλου.
Η ΑΕΛ παίζοντας με παίκτη παραπάνω για ένα τέταρτο είχε απλά υπεροχή (58%-42%) και περισσότερα κόρνερ (4-3).
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Γρηγορίου να βάζει στη θέση του επικίνδυνου για αποβολή Αλί Γκαζάλ τον Ηλιάδη στα αμυντικά χαφ.
Αγωνιστικά η ΑΕΛ έπαιζε με σέντρες και έψαχνε τον Παπάζογλου που όμως σε καμία προσπάθεια του δεν στάθηκε ικανός (ή και τυχερός...) να πετύχει τέρμα. Ο Πανιώνιος προσπαθούσε στις αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Κρίστινσον.
Αυτή η εικόνα μέχρι το 60’ γιατί από κει και πέρα οι απειλές της ΑΕΛ για την εστία του Κότνικ ήταν τα μακρινά σουτ του Σετσέροβιτς.
Το τελικό αποτέλεσμα άφησε ικανοποιημένους και τους δύο, αφού η ΑΕΛ κράτησε την αξιοπρέπειά της και ο Πανιώνιος τις ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
14’: Σουτ του Οικονομίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.
35’: Σέντρα του Τσιλούλη από δεξιά και ο Κρίστινσον κάνει λάθος έξοδο, η μπάλα φθάνει στον Λυμπεράκη που μέσα από τη μικρή περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει με προβολή ο Μπέρτος.
39’: Σουτ του Παπάζογλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Ευαγγέλου σε κόρνερ αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το δεξί κάθετο δοκάρι του Κότνικ.
44’: Εκτέλεση φάουλ του Τόρζε, η μπάλα καταλήγει άουτ.
48’: Σύγχυση στην άμυνα του Πανιωνίου και ο Μιλοσάβλιεβιτς κάνει σέντρα από δεξιά αλλά προ του Παπάζογλου αποκρούει αμυνόμενος του Πανιωνίου.
53’: Μακρινό σουτ του Τόρζε αποκρούει ο Κότνικ.
59’: Κεφαλιά του Σταυρόπουλου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα καταλήγει άουτ.
71; Μακρινό σουτ του Σετσέροβιτς, η μπάλα καταλήγει άουτ.
75’: Εκτέλεση φάουλ από τον Τόρζε, αποκρούει ο Κότνικ σε κόρνερ.
78’: Μακρινό σουτ του Σετσέροβιτς, η μπάλα καταλήγει άουτ.
86’: Μακρινό σουτ του Ηλιάδη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
88’: Σέντρα του Μπέρτου από δεξιά και ο Μιλοσάβλιεβιτς πιάνει κεφαλιά που στέλνει την μπάλα άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Τόρζε, ο Ρουμάνος κάνει πολύ σπουδαία παιχνίδια. Ακολούθησε ο Πινακάς με τον Βινίσιους, όσο ο τελευταίος είχε δυνάμεις. Ο Κρίστινσον ήταν καλός με εξαίρεση μια φάση στο πρώτο μέρος, ο Στελιάνο Φιλίπ ήταν καλός, ενώ ο Μπέρτος ήταν μέσα στους κορυφαίους. Έσωσε την ομάδα από βέβαιο τέρμα στη φάση του 35’ που απέκρουσε σουτ του Λυμπεράκη.
Μάρκοβιτς και Ζίζιτς ήταν σταθεροί. Ο Σετσέροβιτς φάνηκε και αυτός, ενώ ο Αλί Γκαζάλ απογοήτευσε. Αντίθετα ο Ηλιάδης που μπήκε ως αλλαγή έπαιξε καλύτερα. Ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι.
Ο Παπάζογλου ψάχνει το γκολ αλλά δεν τα καταφέρνει, ενώ ο Μούζεκ δεν φάνηκε.
Από τον Πανιώνιο που έχει τρεις Λαρισαίους (Τσιλούλη, Ρέντζα και Παπαγεωργίου) κορυφαίος ο Κότνικ και τον ακολούθησε ο Τσιλούλης. Ο Λαρισαίος παίκτης θα ήταν μια καλή επιλογή για την ΑΕΛ. Μας άρεσε και ο Σταυρόπουλος.


Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Σε γενικές γραμμές ήταν καλός ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας). Αν κάποια ομάδα αδικείται αυτή είναι η ΑΕΛ που θα μπορούσε να έχει κερδίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέντζα επί του Μιλοσάβλιεβιτς που δεν το είδε ούτε ο διαιτητής.
Ο Ντομίνγκες ευθύνεται ο ίδιος για την αποβολή του (με δύο κίτρινες κάρτες) αφού ήταν απρόσεχτος στα μαρκαρίσματά του όπως και ο Αλί Γκαζάλ στην κίτρινη κάρτα που δέχθηκε και υπό τον φόβο της δεύτερης έγινε αλλαγή. Κίτρινες κάρτες είδαν ακόμα οι: Σετσέροβιτς, Ζίζιτς, Τσιλούλης.
Σωστοί στις υποδείξει τους οι δύο βοηθοί: Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), Γιώργος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής).
ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Kρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς, Ζίζιτς, Φιλίπ (79’ Μούζεκ), Σετσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ (46’ Ηλιάδης), Βινίσιους (59’ Πινάκας), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Παπάζογλου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λ. Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Παπανικολάου, Κόρμπος, Οικονομίδης (34’ Ευαγγέλου), Μαξίμοβιτς (82’ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης (61’ ‘Αρτσε), Τσιλούλης.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Παίζουμε για τη φανέλα…

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε τα εξής: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι αποδείξαμε σε όλη την Ελλάδα ότι παίζουμε για τη φανέλα που εκπροσωπούμε. Γι’ αυτό θα δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί ενώ δεν έχουμε βαθμολογικό ενδιαφέρον προσπαθούμε να διατηρήσουμε το όνομα της ομάδας μας. Ήταν ένα παιχνίδι που έπαιξε ρόλο και η αποβολή, είχαμε τον έλεγχο από την αρχή αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Αγωνιστικά κρατάμε ότι τα παιδιά κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια. Αν είχαμε καταβάλει τέτοια προσπάθεια και στα προηγούμενα παιχνίδια τότε ίσως να είχαμε περισσότερους βαθμούς. Τώρα πρέπει να παλέψουμε τα παιχνίδια που έχουμε και σταδιακά να δούμε το μέλλον γιατί είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση».

 

IMG 2675

Ο Κρίστινσον υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό
*Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες ο Ισλανδός τερματοφύλακας της ΑΕΛ Ογκμουντούρ Κρίστινσον υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και θα ενταχθεί στην ομάδα του Πειραιά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Κρίστινσον ήδη βρίσκεται σε ανεύρεση σπιτιού στην περιοχή της νέας του ομάδας.

 

IMG 2678

Από τον γάμο στο γήπεδο…

Δεν χάρηκε ιδιαίτερα τον γάμο της αδελφής του που έγινε το περασμένο Σάββατο ο Αλέξης Μιχαήλ για τον οποίο είχε ζητήσει άδεια και βρέθηκε πριν καλά -καλά αρχίσει το γλέντι στην αποστολή της ομάδας αφού έχουν μείνει ελάχιστοι παίκτες. Κρίμα…

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλεξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass