Πρώτος αντίπαλος ο Πανιώνιος

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΩΝ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ (15:00)

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2020 21:00

Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση δηλώνει ο Κεραυνός, ο οποίος μετέχει στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ παίδων που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Αυγούστου στο κλειστό γυμναστήριο Κοκκινιάς Αμαρουσίου.

Την τελική εξάδα συμπληρώνουν ο Πανιώνιος που είναι έξι φορές κάτοχος του τίτλου (1990, 1992, 1993, 2002, 2012 και 2015), ο ΠΑΟΚ που μετρά επίσης έξι πρωταθλήματα στο ενεργητικό του (1978, 1985, 1988, 1991, 2013 και 2017), ο Παναθηναϊκός ο οποίος κατέχει δύο τίτλους (2010 και 2018), ο Κολοσσός Ρόδου και ο περσινός πρωταθλητής Προμηθέας Πάτρας (μοναδικός τίτλος για τους Πατρινούς). Πολυνίκεις του θεσμού είναι οι Άρης και Μαντουλίδης (δεν μετέχουν ωστόσο στη φετινή τελική φάση) με επτά τρόπαια στο ενεργητικό τους ο καθένας.
Η ομάδα της Λάρισας βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, όπου το απόγευμα προπονήθηκε στο κλειστό του Αμαρουσίου και σήμερα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της με αντίπαλο ένα από τα φαβορί του τουρνουά, τον Πανιώνιο (15:00), στο παιχνίδι με το οποίο ουσιαστικά ανοίγει η αυλαία της διοργάνωσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ παίδων θα διεξαχθούν πέντε αγωνιστικές και η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας για τη φετινή σεζόν. Το αργυρό μετάλλιο θα πάρει ο δεύτερος και το χάλκινο ο τρίτος αντίστοιχα.
Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Εάν αναλύσουμε την ακτινογραφία της φετινής τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ Παίδων, σύμφωνα με τις συμμετοχές των ομάδων γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο Κεραυνός αποτελεί τον "βενιαμίν" του τουρνουά. Η λαρισινή ομάδα είναι η μοναδική που προέρχεται από σύλλογο που αγωνίζεται σε τοπικό πρωτάθλημα (ΕΣΚΑΘ), καθώς οι υπόλοιπες πέντε ομάδες προέρχονται από συλλόγους της Α1 Εθνικής.
Το στοιχείο αυτό κάθε άλλο παρά άγχος δημιουργεί στη λαρισινή ομάδα που θέλει να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Ήδη το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνεται στις έξι καλύτερες της Ελλάδας από μόνο του αποτελεί μεγάλη επιτυχία, η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις εάν σκεφτεί κανείς ότι η Θεσσαλία δεν έχει βγάλει ομάδα σε τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ παίδων από το 2004.
«Για μας είναι ένα όνειρο. Οι κόποι όλων των προηγούμενων ετών απέδωσαν καρπούς. Θα είμαστε χαρούμενοι με οτιδήποτε και αν καταφέρουμε. Είναι σίγουρο ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τιμήσουμε το μπάσκετ της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα» επισήμανε ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ του Κεραυνού και υπεύθυνος των ακαδημιών του συλλόγου, Αντώνης Πάκας και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας στήριξαν γιατί η φετινή ήταν μία δύσκολη χρονιά. Ιδιαίτερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού κ. Λιούπα, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παιδή, τον Δήμο Λαρισαίων και τους χορηγούς μας.
Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή Θοδωρή Κουτρούλη και είμαστε πανέτοιμοι για την πρεμιέρα με τον Πανιώνιο. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ιστορική ομάδα με μόνιμη παρουσία στην τελική φάση και τα περισσότερα πρωταθλήματα στις μικρές ηλικίες.
Γενικά το φετινό τουρνουά είναι πολύ δύσκολο, με πολύ δυνατές ομάδες, δεν είναι μόνο ο Πανιώνιος, αλλά και ο ΠΑΟΚ που δείχνει να είναι φέτος το μεγάλο φαβορί, ωστόσο τίποτα δεν μας φοβίζει. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και την ποιότητα των παικτών μας και θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω» κατέληξε ο Αντώνης Πάκας.
ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ
Ο Κεραυνός Λάρισας με προπονητή τον Θ. Κουτρούλη θα παραταχθεί στο τουρνουά με 12 παίκτες που είναι οι Τζαλαβάρας Στ., Νταμπούρας Π., Αλέξης Μ., Κίτσιος Β., Γιακούλας Χρ., Γκουντόπουλος Γ., Στραβοκώστας Γ., Μπόρσης Κ., Αργυρούλης Π., Σδούγκας Δ., Μάννης Αγγ. και Πανάγος Ορφ.
Από την άλλη πλευρά ο σημερινός πρώτος αντίπαλος των Λαρισαίων Πανιώνιος, με προπονητή τον Γ. Μελέτη θα έχει την πιο πολυπληθή αποστολή με 15 συνολικά παίκτες που είναι οι Παζιωτόπουλος Απ., Ζουγανέλης Αθ., Ζουγανέλης Αν., Μαράντης Στ., Κοπακάκης Ρ., Γεωργόπουλος Θ., Στάππας Σπ., Αδρακάκος Β., Βασιλειάδης Ν., Μπαρλιάς Δ., Χρήστου Αλ., Μπελιμέζης Μ., Αφεντουλίδης Β., Κοβαλάκης Β. και Γεωργίου Χρ.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
15:00, Κεραυνός- Πανιώνιος
18:00, Προμηθέας Π. - Κολοσσός Ρ.
21:00, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass