Ferrari: Βλέπει επιστροφή στις νίκες το 2022

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2020 20:05

Η Ferrari έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον γενικό διευθυντή της ομάδας, Ματία Μπινότο, αλλά δεν μπορεί να περιμένει ότι θα επιστρέψει στις νίκες στη Φόρμουλα Ένα πριν από το 2022, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τζον Έλκαν.

Η «σκουντερία» είναι η... γηραιότερη και πιο επιτυχημένη ομάδα στη Φόρμουλα Ένα, ωστόσο το φετινό μονοθέσιο είναι αργό, με αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκεται στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς. «Η πραγματικότητα είναι ότι το μονοθέσιό μας δεν είναι ανταγωνιστικό. Το έχετε δει στην πίστα και θα το δείτε ξανά» τόνισε ο Έλκαν σε συνέντευξή του στην "Gazzetta dello Sport" και συμπλήρωσε: «Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να επιστρέψουμε στις νίκες όταν αλλάξουν οι κανονισμοί το 2022. Είμαι σίγουρος γι' αυτό».
Τη νέα χρονιά επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ... σαρωτικές αλλαγές στους τεχνικούς και αθλητικούς κανονισμούς της Φόρμουλα Ένα, αλλά αυτές μετατέθηκαν για το 2022 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τις ομάδες να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα φετινά μονοθέσια και τη νέα χρονιά.
Ο Έλκαν δήλωσε ότι το μονοθέσιο του 2020 έχει δομικές αδυναμίες που υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό στην αεροδυναμική και τη δυναμική του οχήματος και πως το αυτοκίνητο έχει χάσει την ισχύ του κινητήρα. Ο πρόεδρος των «κόκκινων» ζήτησε από τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι «υποφέρουν», να έχουν υπομονή, υπενθυμίζοντας ότι η «χρυσή» εποχή της Ferrari με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, ήρθε μετά από μια μακρά «νηστεία». Ο Γερμανός «πιλότος» εντάχθηκε στο δυναμικό της «σκουντερία» το 1996 και έπρεπε να περιμένει έως το 2000 για τον πρώτο τίτλο του με τη Ferrari (σ.σ. τρίτο της καριέρας του), με τον οποίο η ιταλική ομάδα επέστρεψε στην κορυφή των οδηγών μετά από 21 χρόνια.
Η «σκουντερία», η οποία στέφθηκε για τελευταία φορά πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές το 2008, είχε τέσσερις γενικούς διευθυντές σε έξι χρόνια, αλλά ο Έλκαν δήλωσε ότι ο Μπινότο έχει την πλήρη στήριξη της ομάδας. «Πλήρης εμπιστοσύνη» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Επίσης επειδή ο Ματία Μπινότο, ο οποίος έχει τα "ηνία" για έναν χρόνο, διαθέτει όλες τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά για να ξεκινήσει έναν νέο νικηφόρο κύκλο. Ήταν στη Ferrari με τον (σ.σ. πρώην επικεφαλής της ομάδας, Ζαν) Τοντ και τον "Σούμι", ξέρει πώς να νικήσει και από την επόμενη χρονιά θα συνεργαστεί με δύο νέους οδηγούς τόσο φιλόδοξους όσο και εμείς (σ.σ. οι «πιλότοι» της ομάδας για το 2021 θα είναι ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρκ και ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ)».
Ερωτηθείς εάν η Ferrari έκανε το σωστό με τη μη ανανέωση του συμβολαίου του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος της χρονιάς, ο Έλκαν δήλωσε ότι «είναι πιο δύσκολο να ξαναχτίσουμε με αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη νικήσει, σε σχέση με αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν πετύχει ακόμη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass