Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη μεταγραφή για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ - ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΙΝΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2020 21:10

Η συνεργασία ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ και Βαγγέλη Αγγέλου δείχνει να φθάνει στο τέλος της αν και ο Χαλκιδιώτης προπονητής είχε συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στη Λάρισα και έχει πιάσει δουλειά ο Κύπριος προπονητής Λίνος Γαβριήλ που πέρυσι ήταν τεχνικός στον Πανιώνιο.


Ο Γαβριήλ γεννήθηκε στην Κύπρο, είναι 45 χρονών και διατελεί χρέη Ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, ενώ έχει δουλέψει σε Κύπρο και Αφρική. Το 2017 συμμετείχε και στο Global Basketball Summer League του Las Vegas, όπου, μάλιστα, κατέκτησε και τον τίτλο.
Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 21 ετών, όταν και εντάχθηκε στο τιμ των ακαδημιών του Παναθλητικού, ενώ τη διετία 1997-1999 ήταν στην ακαδημία του Τυφώνα στη Θεσσαλονίκη. Τη σεζόν 1999-00 ήταν τεχνικός διευθυντής του Νέστορα και head coach της εφηβικής ομάδας του Αετού Τούμπας, όπου έμεινε ως το 2001. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του (2001-07) ήταν ο ΑΠΟΕΛ, επιστρέφοντας στη γενέτειρά του για να εργαστεί ως βοηθός προπονητή, τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών και προπονητής της εφηβικής ομάδας. Τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας, παραμένοντας στον Κυπριακό σύλλογο για 6 χρόνια.
Παράλληλα εργάστηκε για την κυπριακή ομοσπονδία (γ.γ. του συνδέσμου Προπονητών Κύπρου και υπεύθυνος της προώθησης και ανάπτυξης του μπάσκετ), καθοδηγώντας την Εθνική Ενόπλων της χώρας το 2004 και το 2005.
Το 2007 αναλαμβάνει χρέη assistant coach στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, όπου δούλεψε την τριετία 2007-2010. Παράλληλα ήταν προπονητής στην ομάδα Γυναικών της ΑΕ Λεμεσού.
Τη σεζόν 2010-11 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας της ΑΕ Λεμεσού, ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ.
Το 2012 αρχίζει τη διεθνή του καριέρα υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας στην Τυνησία με την Etoile Sportive Du Sahel, κατακτώντας με τα χρώματά της το πρωτάθλημα του 2013, ενώ ήταν φιναλίστ του FIBA Africa Basketball League, όπως και την επόμενη χρονιά (2014), πριν μετακομίσει στην Etoile Sportive Rades για τη σεζόν 2014-15.
Το 2015 επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνακας, στο τιμόνι της οποίας παρέμεινε ως το 2017, οδηγώντας την στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και του Σούπερ Καπ, ενώ έφτασε ως το Top-16 στο FIBA Europe Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής ομάδας.
Το 2017 επέστρεψε για τη δεύτερη του θητεία με τα Εθνικά χρώματα της πατρίδας του, αναλαμβάνοντας ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική Ομάδα της Κύπρου, με την οποία ανανέωσε τη συνεργασία του μέχρι το 2022 και την καθοδηγεί στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

 

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κάνει η ομάδα και την πρώτη της μεταγραφή. Αυτή είναι ο πλέι μέικερ Κώστας Παπαδάκης που θα ενταχθεί στη λαρισινή ομάδα δανεικός από τον Παναθηναϊκό.
Ο παίκτης γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1998 στην Αθήνα και έχει ύψος 1.91 εκ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2015, στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Παρέμεινε στον Παναθηναϊκό για τη σεζόν 2015-16, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο στον τελικό τον Φάρο Κερατσινίου. Στους «πράσινους» ο Παπαδάκης υπήρξε συμπαίκτης με το πρότυπό του όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, τον Δημήτρη Διαμαντίδη.
Το καλοκαίρι του 2016, δόθηκε δανεικός στον Κολοσσό Ρόδου όπου έμεινε για τρία χρόνια μέχρι το 2019 μετρώντας 83 αγώνες συνολικά με 2.4 πόντους μέσο όρο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Gallery άρθρου