ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ

Το νέο «χρυσό αγόρι» του λαρισινού μπάσκετ

Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΛΑΜΨΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2020 21:07

Μια ευχάριστη έκπληξη είχαμε χθες στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία» καθώς συναντηθήκαμε με τον 18χρονο Λαρισαίο Τηλέμαχο Βησσαρίου, τον σταρ (ή τον MVP αν προτιμάτε) της τελικής φάσης του πρόσφατου πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων όπου οδήγησε την ομάδα του Περιστερίου μετά από 23 χρόνια στο χρυσό μετάλλιο.


Το…. «αγόρι» του Αχιλλέα Βησσαρίου (παλαίμαχου παίκτη της Ολύμπια με παρατσούκλι «αγόρι») έγινε «χρυσό» καθώς έκανε θαύματα στη διοργάνωση και ας προερχόταν από τραυματισμό. Μόνο ένας αγώνας φθάνει για να δείξει το μέγεθος των επιτευγμάτων.
Περιστέρι-Προμηθέας στο ντέρμπι της διοργάνωσης σκορ… 80-75 και ο Βησσαρίου πετυχαίνει 28 πόντους (8/8 βολές, 10/13 δίποντα, 5 ριμπ., 4 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ) απέναντι στον θεωρητικά (γιατί η θεωρία διαφέρει από την πράξη) σταρ της πατρινής ομάδας Μαντζούκα που σημείωσε 19 (2/9 τριπ., 13 ριμπ.).
Και μόλις τον αντικρίσαμε τον πειράξαμε λέγοντας ότι τους κέρδισε όλους… Ο ίδιος με το βλέμμα χαμηλά μας απαντάει … «Οχι εγώ η ομάδα . Δε λέω, χάρηκα την προσωπική μου διάκριση αλλά περισσότερο χάρηκα που το Περιστέρι πήρε το χρυσό μετάλλιο. 23 χρόνια ήταν αυτά και δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μας τον Κώστα Παπαμάρκου για να τα καταφέρουμε».
*Με φόντο μάλιστα έναν τραυματισμό και τον κορονοϊό…
«Ναι και τι τραυματισμό… έμεινα εκτός αγωνιστικής δράσης μεγάλο διάστημα και ευτυχώς με βοήθησε ο Λαρισαίος ορθοπεδικός Γιώργος Μπασδέκης και ο γυμναστής της ομάδας ο Μάνος Κότσης (γιος του πρώην παίκτη και παράγοντα του Περιστερίου Φίλιππου) και το ξεπέρασα. Και εκεί που άρχισα να αισθάνομαι καλά ήρθε η περιπέτεια του κορονοϊού αλλά ο Μάνος με το πρόγραμμα που μας έκανε μας κράτησε όλους σε καλή κατάσταση. Και ο αγωνιστικός χώρος ήταν ο «καθρέφτης όλων».
*Και σε διοργάνωση υψηλού επιπέδου…
«Ναι ήταν από τις καλύτερες τελικές φάσεις πανελληνίου πρωταθλήματος που έγιναν. Τέσσερις ομάδες έδωσαν μάχη για την πρώτη θέση και αρκετοί παίκτες τη δικιά τους για κάθε διάκριση. Ήταν εξαιρετική η διοργάνωση».

 

ΗΤΑΝ… ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Ο Τηλέμαχος Βησσαρίου ήταν… «κεραυνός» σε κάθε παιχνίδι για τους αντιπάλους του. Και άλλωστε πώς να μην συμβαίνει όταν προέρχεται από τη συγκεκριμένη ομάδα της Λάρισας (που «ανέθρεψε» αρκετούς παίκτες όπως τον Σπανούλη, τον Αγγελακόπουλο, τον Λάππα, τον Γκιουλέκα, τον Δεληχρήστο, τον Αργυρόπουλο και άλλους)... Αυτή η ομάδα και ο Περσέας (Κόμματος, Ντικούδης, Καραποστόλου, Γλυκόπουλος, Γκαμπέτας) ανέδειξαν τα περισσότερα λαρισινά ταλέντα του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ.
Ο 18χρονος παίκτης γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2002 έχοντας στο DNA του το άθλημα αφού ο πατέρας του έπαιζε μπάσκετ αλλά και ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Ευθύμης (αυτός δεν κάνει γραφικά όπως ο Τηλέμαχος στα γήπεδα, αλλά στον υπολογιστή αφού είναι γραφίστας) που ασχολήθηκε και αυτός με το άθλημα, το κάνει ακόμα και τώρα που παίζει στην ομάδα των Σουφλαρίων.
Πρώτη ομάδα για τον Βησσαρίου η Sports Academy με προπονητή τον Γιώργο Ζάχο και την επόμενη χρονιά ο Κεραυνός (τεχνικός ο Μίρσα Κούρτοβιτς), ενώ άρχισε να κάνει και καριέρα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Οι καλές εμφανίσεις με την εθνική ομάδα τράβηξαν το ενδιαφέρον του Περιστερίου που τότε έπαιζε στη Β’ εθνική και οι άνθρωποί του είχαν όραμα να αναβιώσουν τη μεγάλη ομάδα του παρελθόντος (ανέδειξε Κορωνιό, Πεδουλάκη, Κασουρίδη, Τσαγκόπουλο και άλλους) μαζεύοντας νεαρούς παίκτες.
Ο Τηλέμαχος Βησσαρίου εντάχθηκε ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων Λαρισαίων που έχουν παίξει στο παρελθόν στο Περιστέρι όπως ο Γιάννης Λαλάκης και ο Θόδωρος Τσιλούλης.
Σαν... Τηλέμαχος Ομηρικού έπους η.. Ιθάκη του αποδείχθηκε το Περιστέρι που του έδωσε «οικογενειακή» αθλητική γαλήνη και ξεδίπλωσε το ταλέντο του.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
«Είναι η καλύτερη στιγμή μέχρι την επόμενη» έλεγε ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών Νίκος Γκάλης μετά από κάθε αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ του 1987 όπου κατέκτησε η εθνική ομάδα και έβαλε το άθλημα σε κάθε σπίτι.
Η επόμενη μέρα του νεαρού Λαρισαίου ποια θα είναι; Η απάντησή του απλή… «Να καθιερωθώ στην ανδρική ομάδα του Περιστερίου…».
*Και με τόσους ξένους που παίρνουν οι ομάδες πόσο εύκολο είναι ;
«Αν δουλεύεις μόνος και ασχολείσαι με το εαυτό σου θα τα καταφέρεις. Όταν το κάνεις και δεν ασχολείσαι με ποιους έρχονται στην ομάδα θα τα καταφέρεις. Μοναδικό εμπόδιο είναι ο εαυτός σου…».
Και δεν είναι ο μοναδικός του στόχος καθώς συνεχίζει προσθέτοντας: «Παράλληλα θέλω να παίξω και στις αντίστοιχες ηλικιακές εθνικές ομάδες… Φέτος έχουν αναβληθεί οι διοργανώσεις λόγω κορονοϊού αλλά όταν ξεκινήσουν εκ νέου τότε θέλω να είμαι παρών».
Ο Τηλέμαχος Βησσαρίου αποτελεί πλέον το νέο «χρυσό αγόρι» του λαρισινού μπάσκετ και όχι απλά το «αγόρι» του αγαπητού σε όλους Αχιλλέα Βησσαρίου. Και για μια πιθανή επιστροφή του στη Λάρισα για τη «ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ» μας απάντησε λακωνικά: «Είμαι παίκτης του Περιστερίου».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass