Για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ (21:00) ΓΙΑ ΤΟΝ Γ’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2020 20:05

Με στόχο την πρόκριση στα play offs του Champions League, όπου... περιμένει η Κράσνονταρ, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα (21:00) στην Τούμπα την Μπενφίκα, για τον Γ’ προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού, θα κριθεί από τη σημερινή αναμέτρηση, καθώς η πανδημία του κορονοϊού, υποχρέωσε την UEFA να βρει τρόπους ώστε να κερδίσει χρόνο στο αγωνιστικό καλαντάρι κι έτσι οι αγώνες μέχρι αυτό το σημείο της διοργάνωσης είναι «μονοί».
Ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε από την κληρωτίδα που τον ανέδειξε γηπεδούχο και θα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα αγωνιζόμενος στην έδρα του. Όμως αυτό το πλεονέκτημα, «ακυρώνεται» από την προϊστορία των δύο αντιπάλων, καθώς οι Λουζιτανοί μετρούν τρεις νίκες στην Τούμπα, στο παρελθόν τους με τον ΠΑΟΚ.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ελληνική ομάδα είναι, ίσως, λίγο πιο έτοιμη δεδομένου ότι την περασμένη Παρασκευή μπήκε νικηφόρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, χάρη στο γκολ του νεαρού Χρήστου Τζόλη, ο οποίος κατά πάσα βεβαιότητα θα βρεθεί στο βασικό σχήμα του Περέιρα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και του Ανδρέα Σάμαρη (σ.σ. είναι τραυματίας και δεν ταξίδεψε με την αποστολή), παραμένει μία ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη και χωρίς αμφιβολία, διαθέτει την ποδοσφαιρική ποιότητα για να πάρει την πρόκριση στην άδεια Τούμπα.
Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το «ζευγάρι», θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και με «έπαθλο» μία θέση στους ομίλους, τη ρωσική Κράσνονταρ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Ρωσία στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα ή στη Λισαβώνα στις 29 ή 30 του μήνα.
Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει στην αναμέτρηση της Γάνδης με την Ραπίντ Βιένης, καθώς οι φιλοξενούμενοι στηρίζουν πολλά στην εκτελεστική δεινότητα του Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ την περασμένη Παρασκευή στην νίκη με 4-1 επί της Αντμίρα για το πρωτάθλημα.
Παράλληλα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιώργου Δώνη, που μπήκε με το... αριστερό στο πρωτάθλημα Ισραήλ (σ.σ. έχει μία ισοπαλία και μία ήττα στις πρώτες δύο αγωνιστικές), καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Μπρεστ, φιλοξενώντας αύριο Τετάρτη την ομάδα από τη Λευκορωσία.
Τέλος, από το «ζευγάρι» Ομόνοια-Ερυθρός Αστέρας, θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των play offs, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 29 ή 30 του μήνα.
Τα ζευγάρια του γ’ προκριματικού γύρου, είναι τα εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΟΚ - Μπενφίκα
Ντιναμό Κιέβου- Αλκμάαρ
Γάνδη - Ραπίντ Βιέννης
ΑΥΡΙΟ
Φερεντσβάρος - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Καραμπάχ - Μόλντε
Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας
Μίντιλαντ- Γιουνγκ Μπόις
Μακάμπι Τελ Αβίβ- Ντιναμό Μπρεστ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass