Απογοήτευσε και αποκλείστηκε ο Αρης

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2020 21:04

Το 29ο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του Άρη ήταν και το μοιραίο.

Η ουκρανική και πρωτάρα Κόλος Κοβαλίβκα επικράτησε 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», υποχρέωσε τους «κίτρινους» στην πρώτη τους ήττα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στο γήπεδό τους και, παράλληλα, πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν είχε κάποιες φάσεις το πρώτο ημίχρονο, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 0-0. Δίχως αλλαγές, αλλά με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Σε φάουλ από τα αριστερά, ο Γιεβγένι Νόβακ αφύλακτος έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, ανοίγοντας το σκορ - η ιστοσελίδα της UEFA ωστόσο έδωσε για σκόρερ τον Μπογκντάνοφ που εκτέλεσε το φάουλ! Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα. Το σουτ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 54’ μπορεί να ήταν άστοχο, αλλά δύο λεπτά μετά, το πείσμα του Μπερτόγλιο να μην αφήσει την μπάλα να βγει κόρνερ, έδωσε την ευκαιρία στον Γκάμα για το 1-1! Το ματς έγινε... άνω-κάτω.
Στο 63’ από σέντρα του Σμιρνί, ο Μπογκντάνοφ έκανε το σουτ, ο Κουέστα απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Αντιούκ πέτυχε το 1-2! Το νέο φάουλ του Μπογκντάνοφ στο 69’ παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη και αφού κι ο Ντάνιελ Μαντσίνι δεν βρήκε στόχο στο 92’, τα πάντα είχαν τελειώσει... Η Κόλος Κοβαλίβκα με το 2-1 πήρε την ιστορική πρόκριση εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα ραντεβού με τη Ριέκα στην Κροατία (Πέμπτη 24/9) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σάσα (78’ Μαντσίνι), Ρόουζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα (69’ Μάνος), Τζέγκο, Ματίγια, Μπερτόγλιο, Φετφατζίδης, Γκάμα, Λόπεθ.
ΚΟΛΟΣ ΚΟΒΑΛΙΒΚΑ (Ρουσλάν Κοστιούσιν): Βόλινετς, Ζοζούλια (50’ Μορόζκο), Γιαβρίς, Πετρόφ, Νόβακ, Γέμετς, Σμιρνί (88’ Κοστιούσιν), Μπογκντάνοφ, Ζαντόια, Αντιούκ, Λισένκο (64’ Σελέζνιοφ).
***Παρών στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Ολεγκ Προτάσοφ, νυν αντιπρόεδρος της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και πρώην άσος του Ολυμπιακού και της Βέροιας, μεταξύ άλλων.

 

ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ KAI Ο ΟΦΗ
Η επιστροφή του ΟΦΗ στα Κύπελλα Ευρώπης έπειτα από 20 χρόνια, δεν συνδυάστηκε με πρόκριση. Ο Απόλλων Λεμεσού αποδείχθηκε πολύ πιο έτοιμος και σαφώς πιο «έμπειρος» στα ευρωπαϊκά ματς από την κρητική ομάδα (συμμετείχε στους ομίλους του Europa τη σεζόν 2018/19) και με τη νίκη του με 1-0 στο «Θ. Βαρδινογιάννης», πήρε το «εισιτήριο» για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Στο 42’ οι Κρητικοί έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν από ωραία κίνηση και ντρίμπλα του Σαρδινέρο η μπάλα κατέληξε στον Φιγκεϊρόδο που πλάσαρε, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Δημητρίου.
Στην επανάληψη, οι Κύπριοι μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να… αιφνιδιάσουν τον ΟΦΗ και το κατάφεραν στο 50’, όταν από μακρινή μπαλιά του Γιούστε, ο Νταμπό έμεινε όρθιος παρά την πίεση του Σελίμοβιτς, απέφυγε τον Βούρο και την κατάλληλη στιγμή «σέρβιρε» την μπάλα στον Ζαλάι που έκανε το 0-1. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως αποτέλεσμα και μοιραία γνώρισε τον αποκλεισμό από την κυπριακή ομάδα. Ο Απόλλων Λεμεσού θα αντιμετωπίσει στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League την πολωνική Λεχ Πόζναν, σε μονό παιχνίδι που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 24 Σεπτεμβρίου.
ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Βάτερμαν, Βούρος, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης (67’ Ναμπί), Γιαννούλης (80’ Κοροβέσης), Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος (67’ Σολίς), Ουές, Σαρδινέρο, Φιγκεϊρέδο.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Σ. Αυγουστή): Δημητρίου, Πέδρο (46’ Πίττας), Γιούστε, Ρομπέργκε, Ζαλάι, Σακέτι, Ντιγκινί, Ματέι (46’ Μπένσοπ), Ντένιτς, Αγκίρε, Νταμπό (78’ Γιαννιώτας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass