Πρεμιέρα με πολλές υποσχέσεις από τον Φαλανιακό

ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ «ΠΥΡΡΟΥ» ΜΕ 6-1 - ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ Ο ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ 2-0 ΤΗ ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ - ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥΣ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΠΗ Ν.Π.

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2020 21:22
Πύρρος-Φαλανιακός 1-6 Πύρρος-Φαλανιακός 1-6

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, η 1η αγωνιστική του οποίου θα ολοκληρωθεί σήμερα με τη διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων.

Στα χθεσινά τέσσερα παιχνίδια ο Φαλανιακός πέτυχε το σκορ της ημέρας καθώς κέρδισε στο «Κουκουλίτσιος-Μουριάρης» τον «Πύρρο» με το εμφατικό 6-1, επιβεβαιώνοντας με το καλημέρα τον ρόλο του φαβορί στη φετινή διοργάνωση, στην Αγιά ο τοπικός Δωτιέας επικράτησε της Δόξας Βλαχογιαννίου με 2-0, στο Αργυροπούλι, ο νεοφώτιστος Παναγροτικός πέτυχε μεγάλη ανατροπή στην επανάληψη κερδίζοντας 3-1 την τοπική Δόξα, ενώ με ανατροπή ήρθε και η πρώτη νίκη για την Αστραπή Ν. Πολιτείας η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας του Αμπελωνιακού με 2-1.

ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ
Η ομάδα του Κώστα Νεμπεγλέρα παίζοντας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην επανάληψη δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον «Πύρρο», όπως καταδεικνύει το τελικό 1-6 στο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης». Οι Τσιάκος και Νάστας ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους που πέτυχαν από δύο γκολ ο καθένας, αλλά και ο Αντωνόπουλος που μοίρασε ασίστ και ήταν ο κινητήριος μοχλός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Μέσα σε πέντε λεπτά και συγκεκριμένα στο 12’ και στο 17’ ο Φαλανιακός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Τσιάκο και Νάστα αντίστοιχα. Η εξέλιξη αυτή επέφερε εφησυχασμό στους «κιτρινόμαυρους» με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα διάστημα στο οποίο ο «Πύρρος» κινήθηκε πιο επιθετικά και απείλησε για να μειώσει στο 39’ με τον Νικούλη. Μία αμφισβητούμενη φάση για τον Φαλανιακό σημειώθηκε στο 41’ σε ανατροπή του Ηλ. Πανταζή μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής κ. Στάικος είχε αντίθετη άποψη για να διατηρηθεί το 1-2 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49’ ο «Πύρρος» απείλησε για την ισοφάριση με τον Γιώργη, το κοντινό σουτ του οποίου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Από κει και πέρα ο Φαλανιακός επέδειξε σοβαρότητα και αξιοποιώντας τις επιθετικές αρετές των παικτών του «καθάρισε» το παιχνίδι. Στο 56’ ο Β. Λυγούρας έγραψε το 1-3, στο 60’ ο Τσιάκος πέτυχε το 1-4, στο 69’ ο Νάστας ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-5, ενώ στο 80’ ο Λόλας διαμόρφωσε το τελικό 1-6. Διπλό δοκάρι στο 76’ είχε ο Πανταζής Μ. για τον Φαλανιακό. Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στάικος με βοηθούς τους κ. Καρακώστα και Δεδικούση.
ΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ «Ο ΠΥΡΡΟΣ» (Δ. Βλάχος): Ξύτσας, Τσιρογιάννης, Μάρης, Ακρίβος (68’ Τσάκουλης), Κυπαρίσσης (68’ Λέτσιος), Σουλάι (68’ Αλιάι), Φουρκιώτης, Σάρα, Νικούλης, Παρασκευούδης (1’ λ.τ. Νησίδης, 57’ λ.τ. Βύρλας), Γιώργης.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νεμπεγλέρας): Ντιντής, Πανταζής Ηλ., Ντανίκας (82’ Λυγούρας Χρ.), Γιαννακόπουλος, Πανταζής Γ. (70’ λ.τ. Κολοβός), Λυγούρας Β. (73’ Πανταζής Μ.), Νάστας (82’ Φατούρας), Αντωνόπουλος, Λόλας (82’ Φατούρας), Τσιάκος, Μπλέντι.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Η ΝΙΚΑΙΑ
Ιδανική πρεμιέρα για τον νεοφώτιστο Παναγροτικό, ο οποίος παίζοντας πιο ουσιαστικά στην επανάληψη μετέτρεψε το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο μέρος σε 3-1 και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη μέσα στο Αργυροπούλι. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν ευκαιρίες ανοίγοντας το σκορ στο 29’ με τον Τζατζάκη. Νωρίτερα στο 20’ ο Παναγροτικός είχε οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα σουτ του Φάσα.
Παίκτης-κλειδί για την ανατροπή των φιλοξενουμένων ήταν ο Αλατάς, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 46’ ως αλλαγή και στο 47’ με σουτ μετά από ενέργεια του Φάσα ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 52’ ο Μπέτσιος επιχείρησε σέντρα σουτ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-2.
Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε ο Αλατάς στο 54’, ενώ στο 61’ ο ίδιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει χατ τρικ.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Καραγιάννης με βοηθούς τους κ. Αναστασίου και Γκαρέλη.
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Γ. Τζαφέρης): Μπαχτσιβάνος Σ/Α, Μπαχτσιβάνος Σ/Χ, Χατζής, Καραγιάννης (65’ Κοτρούτσιος), Καραλής Ι. (46’ Καλόγηρος), Καραλής Π. (60’ Λεσάι), Σακοράφας Βασ., Φουρτούνας, Τσέζμα, Σακοράφας Βαλ., Τζατζάκης.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Ε. Μπρισίμης): Χαβίλας, Μπέτσιος, Φάσας, Ψαρούλης Αντ., Περήφανος, Παπακώστας, Γκουντίκας (60’ λ.τ. Βλαχάκης), Τσούρα (80’ Ψαρούλης Δ.), Χουσενάι, Γκανάβας (72’ Καραφέριας), Ανδρεόπουλος (46’ Αλατάς).

ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ Ο ΔΩΤΙΕΑΣ
Ο Δωτιέας Αγιάς ξεκίνησε με νίκη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη φετινή διοργάνωση, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποβάλει το άγχος της πρεμιέρας κι αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη πλευρά η μαχητική Δόξα προσπάθησε για το καλύτερο, είχε τις δικές της καλές στιγμές και θα μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα κυρίως με τους Φακίτσα και Γελαλή, ωστόσο η πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα Μάλτζαρη δεν επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 21’ με το γυριστό του Χατζή μέσα από τη μεγάλη περιοχή ύστερα από σέντρα του Τσιρογιάννη, ενώ στο 78’ ο Μακρής κέρδισε πέναλτι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα το οποίο αξιοποίησε ο Τσιρογιάννης διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα από πλευράς Δωτιέα έχασαν οι Πατσιωτός, Τσιρογιάννης, Μακρής και Βλάχος.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Δημεράς, με βοηθούς τους κ. Άγγ. Τέγο και Ρουπέλα.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Τσακάλι, Σούλι, Δημολιός, Παππάς, Ντακούλας (55’ Κόκκινος), Παπαγιαννούλης (65’ Μάνσε), Τσιρογιάννης (79’ Τσιάμης), Πατσιωτός (79’ Βλάχος), Χατζής (79’ Φουκαλάς), Μακρής.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Λαζαρίδης, Πατσής, Παληγιάννης, Φράντζας, Τσιάρας, Λάκης Ν. (87’ Παπανικολάου), Αλεξίου, Κοντοθανάσης, Φακίτσας Σ. (56’ Θάνος), Γελαλής, Ιγγλέζος.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ η Αστραπή Ν. Πολιτείας κατάφερε στην επανάληψη να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στον Αμπελωνιακό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 8’ όταν μετά από σέντρα του Μπαρούτζα, ο Κολιός με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στ δίχτυα. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε στο 25’ όταν ο Κακαζούκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 69’ ο Κατσιάνος με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Κακαζούκη διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και χάρισε τη νίκη στην Αστραπή. Μία νίκη την οποία η ομάδα αφιέρωσε στη μνήμη της μητέρας του ποδοσφαιριστή Κακαζούκη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Αντωνίου με βοηθούς τους κ. Πατέτσιο και Πάλλα.
ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Γ. Καφφές): Μπρέλλας, Μπόνιας, Κακαζούκης (70’ Φούντας), Κατσιάνος, Ζήσης, Καφφές, Μπομπότης, Αθανασιάδης (60’ Χλωρός), Τσινούδης (60’ Μανώλης), Ιωαννίδης (46’ Καλτσάς), Ταρταμπούκας (87’ Ζαχαρούλης).
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Δ. Αλεξανδρής): Βραζιτίκος, Μαυρίδης, Πάνου, Κολιός, Μεσημέρης, Αλεξόπουλος Αχ. (48’ λ.τ. Νάκε), Αλεξόπουλος Στ., Μπαρούτζας, Πόνηρος, Ντέιβιντ, Βούκιας (72’ Καρυπίδης).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δωτιέας Αγιάς-Βλαχογιάννι    2-0
Πύρρος-Φαλανιακός    1-6
Αστραπή ΝΠ-Αμπελωνιακός    2-1
Αργυροπούλι-Παναγροτικός    1-3
Τύρναβος 2005-Μαυροβούνι    0-3 (ά.α.)
ΣΗΜΕΡΑ (17:00)
Σμόλικας-Κιλελέρ
Αχιλλέας Φ.-Γόννοι (αναβλ.)
Δήμητρα Γιάνν.-Δαμασιακός
Αβέρωφ-Αμπελιά

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass