Φθηνότερη, ποιοτικότερη...

ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΕΙΞΕ Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΜΕ 92-70

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2020 21:05

Πρώτη επίσημη εμφάνιση χθες της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στο κλειστό της Νεάπολης απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι «νεοφώτιστος» στην Α1 εθνική κατηγορία τον «Χαρίλαο Τρικούπη» Μεσολογγίου, η οποία συνοδεύτηκε με μια εύκολη πρόκριση, καθώς η λαρισινή ομάδα κέρδισε με 92-70 και περιμένει την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Πανιωνίου για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της σε αγώνα νοκ-άουτ που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου, λίγο πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.


Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική καθώς φέτος αν κρίνουμε από τη χθεσινή εικόνα, οι οπαδοί της ομάδας του Μεσολογγίου θα θυμηθούν πολλές φορές τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού «Βάστα κατακαημένο Μεσολόγγι, βάστα». Είναι η πρώτη ομάδα υποψήφια για υποβιβασμό γιατί δεν έχει εμπειρία, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και την οικονομική αθλητική κρίση που έφερε ο κορονοϊός.
Τι είδαμε στη φετινή ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ... Η πρώτη διαπίστωση μιλώντας και με τον γενικό διευθυντή Νέστορα Κόμματο (είχε το πρόσταγμα των μεταγραφών σε συνεργασία με τον προπονητή Λίνο Γαβριήλ) είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα ποιοτικότερη και φθηνότερη κατά 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Χαρακτηριστικά ο Νέστορας Κόμματος μας είπε: «πληρώσαμε πέρυσι αρκετά δίδακτρα...».
Η ομάδα έχει έναν πολύ καλό σκόρερ τον Γουέμπ ΙΙΙ, που παρότι παίζει στη θέση «4» σουτάρει άνετα από το τρίποντο και τον οποίο η λαρισινή πήρε όταν ο Προμηθέας Πατρών που τον διεκδικούσε αποφάσισε να στραφεί σε άλλη λύση.
Από κει και πέρα έχει έναν πλέι μέικερ τον Μπράουν, που είναι εκτελεστής και δημιουργός. Όμως μάλλον, προσωπική μας άποψη, λείπει και ένα δεύτερο καθαρό πλέι μέικερ, καθώς ο Παπαδάκης είναι γκαρντ παρά πλέι μέικερ.
Σημαντικό στοιχείο ότι υπάρχει ένας παίκτης που παίζει παντού, ο Τζέρι Σμίθ, που αποτελεί τον «θεμέλιο λίθο», καθώς παίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο από πλέι μέικερ μέχρι κάτω από το καλάθι.
Ο Γαβριήλ όταν παίζει με σέντερ τον Γκούντγουιν έχει τέσσερις εκτός ρακέτας, ενώ αν παίζει με πιο ελαφρύ σχήμα, παράδειγμα Κώττα (δεν είναι βαρύ φορ), Καμπερίδη, τότε προτιμάει τρεις κλασικούς περιφερειακούς.
Ο Μούρτος καλός αλλά φορτώθηκε χθες εύκολα με φάουλ, ενώ ο Καμαράς σίγουρα δεν πρέπει να έχει σε άλλο παιχνίδι 0/4 βολές...
Τέλος το λαρισινό στοιχείο είναι ο Τάσος Σπυρόπουλος (μαζί με τους συνεργάτες του Γαβριήλ τον Τζήμα και τον Κουτσοκέρα) που έχει θράσος και κάθε χρόνο παρουσιάζεται βελτιωμένος.
Από τον Χαρίλαο Τρικούπη προσπάθησε ο Γράβας με τον Χατζηνικόλα.
Τα δεκάλεπτα: 34-14, 58-37, 77-53, 92-70
Με τη διαιτησία των: Παπαπέτρου, Ζάχαρη, Τζιοπάνο δεν ασχολήθηκε κανείς....
ΛΑΡΙΣΑ (Γαβριήλ): Μπράουν 16 (4), Γκούντγουιν 7, Γουέμπ 21 (5), Κώττας 6, Σμιθ 7, Καμαράς 2, Καμπερίδης 9 (3), Μούρτος 6, Ρόι 8 (2), Σπυρόπουλος 3, Παπαδάκης 7 (1).
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ (Καλαμπάκος): Κόκφιλντ 8, Γκριν 6 (2), Ναούμης, Σαχπατζίδης 9, Μοτσενίγος 4, Χατζηνικόλας 14 (1), Γράβας 6, Αμάρντι 2, Μπράουν 8, Μάθις 13 (2).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις για την 1η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Β’ Φάση - 1η Αγωνιστική (26/9 & 3/10/2020)
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου
Ιωνικός Ν.-Άρης 85-73
Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρ. 71-78
ΚΑΕ Λάρισα-Χαρίλαος Τρικούπης 92-70
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3/10
Β’ Φάση – 2η αγωνιστική (30/9)
ΠΑΟΚ ή Πανιώνιος-Λάρισα (θα διεξαχθεί στις 7/10)
Ιωνικός Ν.-Κολοσσός Ρ.

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass