Πρωταγωνιστής ο Ντε λα Τόρ(ζ)ε, εκτελεστής ο Δημήτρης Πινακάς

ΚΑΙ Η ΑΕΛ ΠΗΡΕ ΒΑΘΜΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ (1-1)

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 21:18

Ο Ρουμάνος παίκτης της ΑΕΛ Τόρζε έγινε χθες ο Ντε Λα Τόρ(ζ)ε, καθώς με τη φάση που έκανε στο 87’ θύμισε τον γνωστό Ισπανό ηθοποιό Ντε Λα Τόρε στο έργο «Το τέλειο σχέδιο».

Γιατί ένα τέτοιο σχέδιο ήταν για την ΑΕΛ ο χθεσινός βαθμός στο Αλκαζάρ κόντρα στον ΠΑΟ (1-1), αφού στο 87’ το δημιούργησε ο Τόρζε με μια υπέροχη σέντρα και το εκτέλεσε ο Δημήτρης Πινακάς με ωραία κεφαλιά που ισοφάρισε το τέρμα που είχε πετύχει ο Μακέντα στο 24’.
Στην επιστροφή στο ιστορικό Αλκαζάρ μετά από δέκα χρόνια για παιχνίδι στη μεγάλη εθνική κατηγορία, η ΑΕΛ απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο παρουσιάστηκε αγχωμένη, παρότι είχαμε απουσία οπαδών λόγω κορονοϊού. Σε ένα παιχνίδι που έκανε μόλις τρεις ευκαιρίες κατάφερε να πάρει τον πρώτο φετινό βαθμό, χάρη στις αλχημείες Γρηγορίου και των δύο προαναφερθέντων παικτών.
Η ομάδα σίγουρα μπορεί να παίξει καλύτερα, αλλά χρειάζεται και περισσότερο υλικό αφού ξεμένει από σέντερ μπακ (τραυματίας ο Ζίζιτς, ενώ χθες τραυματίστηκε και ο Μιχαήλ) και δεν είναι τυχαίο ότι ετοιμάζονται μεταγραφικές κινήσεις.
Η ουσία είναι ότι ο βαθμός που πήρε η ΑΕΛ απέναντι στον Παναθηναϊκό δείχνει ότι και φέτος θα είναι ανταγωνιστική και μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω αλλά με μεταγραφική ενίσχυση…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου δεν επιφύλαξε καμία έκπληξη στην τακτική (4-2-3-1) και το αρχικό σχήμα με βάση τα όσα έδειξε στις προπονήσεις.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Νάγκυ, στην άμυνα οι: Μπέρτος (δεξιά), Μιχαήλ, Ηλιάδης (σέντερ μπακ), Φιλίπ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Σετσέροβιτς και ο Σπάρβ ενώ πιο μπροστά ήταν οι: Τρούγιτς (αριστερά), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντουρμισάι.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Διούδη, στην άμυνα τους: Σάντσες (δεξιά), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Αγιούμπ, Κουρμπέλη, Μπουζούκη και στην επίθεση τους: Αϊτόρ (δεξιά), Μακέντα και Καρλίτος (αριστερά). Για πρώτη φορά στην ενδεκάδα βρέθηκαν οι Αϊτόρ και Χουάνκαρ.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στην πρώτη φάση κέρδισαν κόρνερ που παραχώρησε ο Μπέρτος σε σέντρα του Χουανκάρ. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, η ΑΕΛ βγήκε μπροστά και άρχισε να δημιουργεί καταστάσεις μπροστά από την εστία του Διούδη.
Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να έχει κατοχή μπάλας και να πιέζει την ΑΕΛ και στο 24’ με τον Μακέντα γίνεται το 0-1. Η αντίδραση της ΑΕΛ δεν ήρθε καθώς οι «βυσσινί» δεν είχαν τρόπο να κάνουν φάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι δεν έκαναν ούτε μία τελική!
Μάλιστα προς το τέλος του πρώτου μέρους η ΑΕΛ κινδύνεψε με ένα δεύτερο γκολ από τον Μακέντα.
Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να διαχειριστούν το σκορ, αλλά η ΑΕΛ δεν το έβαλε κάτω και στο 69’ απείλησε με τον Μιλοσάβλιεβιτς όταν βγήκε τετ-α-τετ και απέκρουσε ο Διούδης.
Μετά το 80’ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την επιθετικότητα που έδειξε η ΑΕΛ, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Μιχάλης Γρηγορίου που είχε γυρίσει το σύστημα σε 4-4-2 έχοντας μπροστά τους Πινακά, Ντουρμισάι και πέτυχε να ισοφαρίσει στο 87’ με τον Πινακά, όπου οι «βυσσινί» πήραν ένα βαθμό πολύτιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ
24’: Από δεξιά κάνει σέντρα ο Αϊτόρ και ο Μακέντα από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 0-1.
42’: Φάουλ από πλάγια εκτελεί ο Καρλίτος και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νάγκυ.
45’: Σουτ του Βέλεθ η μπάλα βρίσκει τον Τόρζε και καταλήγει κόρνερ.
45’+2’: Σέντρα από αριστερά του Αϊτόρ και κεφαλιά του Μακέντα η μπάλα καταλήγει άουτ.
52’: Φάουλ του Τόρζε από πλάγια αποκρούει ο Διούδης.
55’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σάντσες η μπάλα καταλήγει άουτ.
69’: Ο Μιλοσάβλιεβιτς εκμεταλλεύεται λάθος του Σάντσες, βγαίνει τετ-α-τετ με τον Διούδη αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ.
81’: Φάουλ του Καρλίτο απέναντι από την εστία του Νάγκυ αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
85’: Σουτ του Αϊτόρ μετά από ελιγμούς όπου φτάνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Νάγκυ.
88’: Σέντρα από δεξιά του Τόρζε και ο Πινακάς με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή κάνει το 1-1.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Τόρζε. Ο Ρουμάνος παίκτης δίνει ποιότητα στην ομάδα, κάνει όλο το παιχνίδι, ενώ διακρίνεται και για τα μαρκαρίσματά του. Ακολούθησε ο Πινακάς που παρότι έπαιξε λίγο άλλαξε το ρου της αναμέτρησης και δικαιώνει τον Γρηγορίου που του δείχνει εμπιστοσύνη. Ένα λαρισινό παιδί αρχίζει να γράφει ιστορία… Ο Νάγκυ πολύ καλός, ενώ ο Μιχαήλ με τον Ηλιάδη εκτέθηκαν μία φορά στο γκολ του Παναθηναϊκού. Πολύ καλός ο Μούζεκ που μπήκε αναγκαστικά στο παιχνίδι στη θέση του Μιχαήλ που τραυματίστηκε.
Ο Μπέρτος κράτησε καλά τη θέση του ενώ ο Φιλίπ είχε προβλήματα με τον Αϊτόρ στο πρώτο μέρος. Ο Σετσέροβιτς καλός αλλά καλύτερος και σίγουρος στις μεταβιβάσεις ο Σπαρβ. Ο Τρούγιτς δεν πήγε καλά, ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς για μια ακόμη φορά βοήθησε. Κινητικός ο Πλατέλλας ενώ ο Γκαζάλ απλά προσπάθησε. Ο Γρηγορόπουλος δείχνει να εξελίσσεται… Τέλος ο Ντουρμισάι έχει κινητικότητα και σύντομα θα χριστεί σκόρερ…
Από τον Παναθηναϊκό πολύ καλοί: Αϊτόρ, Μακέντα και Χουανκάρ που η αλλαγή του λόγω τραυματισμού κόστισε στους φιλοξενούμενους… Ο Διούδης έχει στο ενεργητικό του τη σπουδαία απόκρουση στο τετ-α-τετ με τον Μιλοσάβλιεβτς.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Παπαπέτρου δεν μας άρεσε. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά προκαλούσε έναν εκνευρισμό με τα σφυρίγματά του θαρρείς και ήθελε ο κόσμος να ασχολείται μαζί του παρά με τους παίκτες. Καθυστερημένα σφυρίγματα, εκνευρισμός στους παίκτες… Ίσως να έχει πρόβλημα όταν παίζει με την ΑΕΛ για το λάθος που είχε κάνει να υποδείξει από πλάγιο άουτ… οφσάιντ σε παιχνίδι των «βυσσινί».
Ο πρώτος βοηθός Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής) έκανε λάθος υπόδειξη οφσάιντ στο 14’ στον Ντουρμισάι που το σουτ που έκανε, ευτυχώς γι’ αυτόν, κατέληξε άουτ. Ο άλλος βοηθός ο Απτόσογλου (Αθηνών) ήταν άριστος.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ντουρμισάι, Τόρζε - Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Βέλεθ.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Μ. Γρηγορίου): Νάγκυ, Μπέρτος (73’ Γρηγορόπουλος), Μιχαήλ (77’ λ.τρ. Μούζεκ), Ηλιάδης, Φιλίπ, Σετσέροβιτς (73’ Αλί Γκαζάλ), Σπαρβ, Τρούγιτς (56’ Πλατέλλας), Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τόρζε, Ντουρμισάι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντ. Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ (74’ Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Μπουζούκης (88’ Σερπέζης), Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (90’+2’ Ιωαννίδης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ).

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass