Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο πρόστιμο σε λαρισινή ομάδα για παράβαση υγειονομικού πρωτοκόλλου

*ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1.000 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2020 21:50

Του Σωτ. Κέλλα
Το πρώτο πρόστιμο για παράβαση υγειονομικού πρωτοκόλλου σε λαρισινή αθλητική ομάδα βεβαιώθηκε την περασμένη Κυριακή από την Αστυνομική Διεύθυνση ύψους 1.000 ευρώ.


Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για τις ερασιτεχνικές ο μέγιστος αριθμός των παρευρισκόμενων ανά πάσα στιγμή σε ποδοσφαιρικό γήπεδο (προπόνηση, επίσημος ή και φιλικός αγώνας) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα ογδόντα (80) άτομα. Επίσης, για την καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις γίνεται υποχρεωτικά χρήση του εντύπου Κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση.
Αναλυτικά:
1. Εφαρμόζονται τα ισχύοντα μέτρα των υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής.
2. Ορίζεται από τον σύλλογο ένα άτομο που είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και τη λεπτομερή ενημέρωση – εκπαίδευση όλων των αναμειγνυομένων (ποδοσφαιριστών, προπονητών, βοηθητικού προσωπικού, παραγόντων) για την τήρηση των κανόνων του πρωτοκόλλου. Η ενημέρωση επεκτείνεται και στα μέλη της φιλοξενούμενης ομάδας αναφορικά με ιδιαιτερότητες της αθλητικής εγκατάστασης.
3. Τα άτομα ενημερώνονται για το πρωτόκολλο μέσω της ανάρτησης αυτού στην είσοδο της εγκατάστασης.
4. Η αθλητική εγκατάσταση θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη σε όλες τις εισόδους και εξόδους με κατάλληλα μέσα για πλύσιμο των χεριών ή απολύμανση.
5. Για την καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις γίνεται υποχρεωτικά χρήση του εντύπου Κατάλογος εισερχομένων-εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση.
Το αρχείο διατηρείται στην εγκατάσταση για λόγους ιχνηλασιμότητας για 14 ημέρες. Συστήνεται να χρησιμοποιείται μία είσοδος και έξοδος (η ίδια) στην εγκατάσταση για τον έλεγχο των παρευρισκόμενων.
Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος τηρούνται οι «Οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. για τα Ομαδικά Αθλήματα».
ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πιο αυστηρά μέτρα σε όλο τον νομό στους αγώνες του Σαββατοκύριακου πάρθηκαν στην Τσαριτσάνη, καθώς υπήρχε διαρκής έλεγχος από την αρμόδια αστυνομική αρχή της περιοχής, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.