«Απόδραση» με Ανσαριφάρντ από τα Γιάννινα η ΑΕK

Δεν έγινε ο αγώνας Απόλλων Σμύρνης-Λαμία

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 20:00

Σπουδαίο «διπλό», που την έφερε σε απόσταση τριών βαθμών απ’ την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σημείωσε η ΑΕΚ στα Ιωάννινα κόντρα στον ΠΑΣ, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Ανσαριφάρντ για την 6η αγωνιστική της Super League.


Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, γεμάτο ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, αμφισβητούμενες (οριακές) φάσεις, αλλά και πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν και την τύχη στο πλευρό τους (ειδικά στο δοκάρι των γηπεδούχων στο 50’), κατακτώντας τη δεύτερη φετινή νίκη τους μακριά από το ΟΑΚΑ.
Μόλις στο 8’ ο ΠΑΣ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν από εξαιρετική κίνηση και γύρισμα του Ελευθεριάδη, ο Λεό έσπρωξε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Νεντελτσεάρου την έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 10’ Πίρσμαν έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μαχαίρα, ενώ στο 14’ η Ένωση κέρδισε πέναλτι, το οποίο υπέδειξε ο Διαμαντόπουλος με χρήση του VAR για μαρκάρισμα του Χουτεσιώτη πάνω στον Χνιντ. Ο Ανσαριφάρντ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και στο 16’ έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.
Στο 34’ ακυρώθηκε γκολ του Παμλίδη (από σέντρα του Πίρσμαν), με χρήση του VAR που υπέδειξε οφσάιντ στον επιθετικό του ΠΑΣ, για να έρθει στο 39’ ακόμα μία χαμένη ευκαιρία, αυτήν τη φορά με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά σε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γιαννιώτες είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Εραμούσπε στο 50’, ενώ ένα λεπτό αργότερα ακυρώθηκε κι άλλο γκολ για τους γηπεδούχους, καθώς ο Ελευθεριάδης ήταν οφσάιντ.
Τη μεγαλύτερη στιγμή της η ΑΕΚ, στο δεύτερο ημίχρονο την είχε με τον Ολιβέιρα, ο οποίος αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, πλασάροντας άουτ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης (61’ Νάουμετς), Καρτάλης (65’ Ντομίνγκεθ), Ελευθεριάδης (86’ Λώλης), Λεό Μπαπτίστα, Παμλίδης.
ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Νεντελτσεάρου, Χνιντ, Λόπες, Σάχοβ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μαχαίρας (70’ Ινσούα), Τάνκοβιτς (56’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (70’ Ολιβέιρα).

 

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» Ο ΜΠΑΡΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Στα... ψηλά της Super League αναρριχήθηκε με την τρίτη φετινή του νίκη ο Αστέρας Τρίπολης. Με πέναλτι του Μπαράλες στο 73’, οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης», για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έφτασαν τους δέκα βαθμούς σε πέντε αγώνες (χρωστάνε ένα ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης). Τη δεύτερη ήττα τους γνώρισαν οι Κρήτες, που τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σελίμοβιτς στο 77’.
Ωραίο παιχνίδι, χωρίς γκολ όμως, έγινε στο α’ ημίχρονο στην Τρίπολη. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κλείστηκε και αμφότερες δημιούργησαν αξιόλογες φάσεις, με τις σημαντικότερες να είναι το σουτ του Σαρδινέρο στο 12’ που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος και το άστοχο σουτ του Ριέρα ένα λεπτό αργότερα. Κακή στιγμή των πρώτων 45 λεπτών ήταν ο -κατά τα φαινόμενα σοβαρός- τραυματισμός του Ναμπί, του οποίου «γύρισε» το γόνατο, ενώ λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης ο ΟΦΗ πλησίασε το γκολ με κεφαλιά του Διαμαντή που μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 49’, με δυνατό σουτ του Ουές που έδιωξε ο Παπαδόπουλος, αλλά στη συνέχεια ο Αστέρας πήρε τα ηνία του αγώνα. Ο Λουίς Φερνάντεθ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 68’, όταν δεν κατάφερε σχεδόν εξ επαφής να νικήσει τον Βάτερμαν και λίγο αργότερα ο Μπαράλες κέρδισε πέναλτι από τον Σελίμοβιτς και το εκτέλεσε εύστοχα στο 73’, ανοίγοντας το σκορ και πετυχαίνοντας το τέταρτο φετινό του τέρμα. Σε φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 77’, ο Σελίμοβιτς έσπρωξε τον Αργεντινό σέντερ-φορ, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη στη φάση του πέναλτι) και αποβλήθηκε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Μπ. Φερνάντεθ (53’ Μουνάφο), Βαλιέντε (69’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (53’ Λ. Φερνάντεθ), Σίτο (69’ Κρέσπι), Μπαράλες, Τιλίκα (90’ Γκόμεζ).
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Σακόρ, Σελίμοβιτς, Στάρτζεον, Ναμπί (38’ Μπαλογιάννης), Διαμαντής, Γιάννου (66’ Γρίβας), Σαρδινέρο (84’ Γκαργκαλατζίδης), Μεγιάδο, Κοροβέσης (66’ Λυμπεράκης).

 

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ     
Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης μεταξύ του Απόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί χθες στη Ριζούπολη.
Η αναβολή ήταν μονόδρομος για τη Λίγκα, από τη στιγμή κατά την οποία η διοίκηση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ανακοίνωσε την ύπαρξη τεσσάρων κρουσμάτων κορονοϊού στο ποδοσφαιρικό τμήμα, εκ των οποίων τα τρία αφορούσαν παίκτες της ανδρικής ομάδας.Ο ΜΠΑΡΤΟΛΟ

 

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ «ΕΜΦΡΑΓΜΑ» ΣΤΟΝ ΠΑΟ (1-1 Ο ΒΟΛΟΣ ΣΤΟ 90’+2’)
Ούτε τώρα, κατάφερε να «σπάσει» το... ρόδι ο Παναθηναϊκός, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ, στη χειρότερη εκκίνηση όλων των εποχών για τους «πράσινους», που αγνοούν τη νίκη έπειτα από 5 αγώνες (3 ισοπαλίες, 2 ήττες). Ο Καρλίτος, που έχασε πέναλτι στο 55’, άνοιξε το σκορ στο 56ο λεπτό, όμως η ομάδα της Μαγνησίας «έκλεψε» τον βαθμό με γκολ του Μπαρτόλο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Φ. Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αϊτόρ (68’ Μολό), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Καρλίτος (75’ Μπουζούκης).
ΒΟΛΟΣ (Αν. Λόπες): Γκαραβέλης, Φεράρι, Σ. Σάντσες, Κολόμπο, Τέκιο (73’ Νίνης), Μπαριέντος (77’ Μπαρτόλο), Ριένστρα, Ουάρντα, Γκουαροτσένα (90’+3’ Ντεντάκης), Μαρτίνες (90’+4’ Κιάκος), Δουβίκας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
*Παναθηναϊκός-ΝΠΣ Βόλος    1-1
(56’ Καρλίτος - 90’+2’ Μπαρτόλο)
*Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ    1-0
(73’ πέν. Μπαράλες)
*ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ    0-1
(16’ πέν. Ανσαριφάρντ)
ΣΗΜΕΡΑ
19:30 Ατρόμητος-Παναιτωλικός
ΑΝΑΒΟΛΕΣ
*Απόλλων Σμύρνης-Λαμία
*ΑΕΛ-Άρης
*ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (δεν έχει οριστεί ακόμη)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Άρης    5 (αγ.)    8-3    13
2. Βόλος    6    7-4    11
3. Ολυμπιακός    4    10-1    10
4. ΑΕΚ    5    7-2    10
5. Αστέρας Τρίπολης    5    6-5    10
6. ΠΑΟΚ    5    6-2    9
7. ΟΦΗ    6    7-10    6
8. ΠΑΣ Γιάννινα    5    6-7    5
9. Ατρόμητος    5    4-9    5
10. Απόλλων Σμύρνης    3    2-3    3
11. Παναθηναϊκός    5    4-6    3
12. Παναιτωλικός    5    2-6    3
13. ΑΕΛ    4    2-6    1
14. Λαμία    5    3-10    1

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
15:00 Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης
17:15 Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 Βόλος - ΑΕΛ
19:30 Λαμία - Παναθηναϊκός
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
15:00 Άρης - Αστέρας Τρίπολης
17:15 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ
19:30 ΑΕΚ - ΟΦΗ

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΚΟΡΕΡ     
5 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).
4 ΓΚΟΛ: Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ).
3 ΓΚΟΛ: Σαρδινέρο (ΟΦΗ), Δουβίκας (ΒΟΛΟΣ), Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Παμλίδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass