×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/273442

Λ. Αυγενάκης: 1,5 εκατομμύριο ευρώ για το ΕΑΚ Λάρισας

*ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΗ ΤΟ ΞΕΡΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ *ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2020 21:05

Ο Άγιος Νέστορας εγκαταστάθηκε από χθες στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ και έφερε 1,5 εκατομμύριο ευρώ από την Πολιτεία για την αναμόρφωση αυτών. Και το οικονομικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε χάρη στην άψογη συνεργασία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού (διαρκώς τον εγκωμίαζε ο υφυπουργός) και της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ.


Το έργο που αναμένεται να αλλάξει τη μορφή των εγκαταστάσεων είναι η αξιοποίηση του ξερού του Αλκαζάρ που γίνεται ένα σύγχρονο προπονητήριο στίβου. Χθες δόθηκε η μακέτα στον υφυπουργό Αθλητισμού.
Επίσης ο κ. Αυγενάκης ζήτησε τα σωματεία να τακτοποιηθούν στο μητρώο του Υπουργείου ώστε να μπορέσουν να πάρουν χρήματα, αλλά και να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες για να ανάδειξη νέων διοικήσεων στις ομοσπονδίες.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Βρισκόμαστε στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας για να εγκαινιάσουμε μαζί με τον Σεβασμιότατο Ιερώνυμο το παρεκκλήσι του Αγίου Νέστορα που είναι προστάτης των αθλητών , των προπονητών, προσθέτουμε και των διαιτητών.
Είμαστε εδώ πραγματικά χαρούμενοι γιατί στις αθλητικές εγκαταστάσεις πλέον ανήκει και ο Άγιος που έχει πολλή δουλειά να κάνει σε καθημερινή βάση. Να δίνει πίστη , δύναμη κυρίως ψυχική σε όλους τους αθλητές, μικρούς και μεγαλύτερους ώστε να πετυχαίνουν τους στόχους τους.
Εύχομαι να δώσει τη δύναμη ώστε τη νέα χρονιά να το γιορτάσουμε έτσι όπως πραγματικά αρμόζει χωρίς περιορισμούς, χωρίς προβλήματα με χαμόγελα και κυρίως χωρίς τις μάσκες. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να έχουμε πολλή προσοχή, πειθαρχία και σεβασμό ώστε τηρώντας τις οδηγίες των υπευθύνων να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πανδημία. Και κυρίως η αθλητική οικογένεια θα πρέπει να δώσει μηνύματα πειθαρχίας και πολύ γρήγορα η Ελλάδα θα είναι μπροστά και απελευθερωμένη από αυτές τις δυνάμεις που την κρατούν, όπως και όλο τον κόσμο, σε επιφυλακή και προβληματισμό.
Θέλω να συγχαρώ τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όπως επίσης και με τον πρόεδρο της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ και τη διοικούσα επιτροπή. Η συνέπεια που έχουμε όλοι και ο συντονισμός καταφέρνει να φέρει αποτελέσματα. Έχουμε ήδη εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ένα εκατομμύριο ευρώ για έργα μικρών παρεμβάσεων όπως ταρτάν, κουλουάρ, φωτισμός και μισό εκατομμύριο έχει ήδη απορροφηθεί για βελτιώσεις, αποδυτήρια, τουαλέτες και βέβαια έχουμε και ένα ποσό προς έγκριση της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Οι μελέτες έχουν ήδη φθάσει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού με στόχο να εξασφαλίσουμε και αυτό το ποσό και να γίνουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.
Γι’ αυτό και στο Ταμείο Ανάκαμψης με εντολή του Πρωθυπουργού υπήρξε ένα σημαντικό ποσό για να καταφέρουμε πραγματικά να δώσουμε ζωντάνια, δύναμη και ενεργειακή αναβάθμιση για να δούμε περισσότερα χαμόγελα για τις εγκαταστάσεις, σύγχρονες και ασφαλείς για όλη την αθλητική οικογένεια της Λάρισας. Αξίζει αυτός ο τόπος γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη δουλειά που κάνει ο πρόεδρος και η διοικούσα επιτροπή.

*Θα επιστρέψει κόσμος στα γήπεδα και τι γίνεται ενόψει εκλογών της ΕΠΟ;
«Σε ό,τι αφορά τον κόσμο είναι στα χέρια των λοιμωξιολόγων η ολοκληρωμένη πρόταση που έχει καταθέσει η Super League 1. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά γι’ αυτό είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί να δώσουμε ημερομηνία επιστροφής φιλάθλων έστω και με πολύ αυστηρές προφυλάξεις στα ελληνικά γήπεδα.
Όσον αφορά στις εκλογές, είναι γνωστές οι διαδικασίες και χθες έδωσα πλήρη στοιχεία για την εικόνα κυρίως του ερασιτεχνικού αθλητισμού που αποτελούν τη βάση της αθλητικής πυραμίδας της χώρας μας.
Γι’ αυτόν τον λόγο προχωρούμε με προσεχτικά βήματα και με απόλυτη διαφάνεια για την ανάδειξη νέων διοικήσεων σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες. Θέλουμε διαφάνεια, θέλουμε νοικοκυροσύνη, θέλουμε τάξη για να προχωρήσουμε σε εκλογές με όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που λειτουργούν νόμιμα και που είναι γραμμένα στο αθλητικό μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν πλέον ποιο είναι το σωστό, ποιο είναι το νόμιμο, ποιο είναι το υγιές, πιο είναι το σωματείο που τηρεί όλες τις προϋποθέσεις και μπορεί ο κάθε γονέας να εμπιστευτεί το παιδί του. Γι’ αυτόν τον λόγο γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που δουλεύουν σε αργίες, σε Σαββατοκύριακα που μου έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσω ενώπιον της αθλητικής οικογένειας στοιχεία που ομολογουμένως απογοήτευσαν πολλούς μαζί και μένα.
Γι’ αυτόν τον λόγο βάζουμε πλάτη σε κάθε ερασιτέχνη σωματείο σε κάθε παράγοντα εθελοντή που δίνει και την ψυχή του και του λέμε είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα σου να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ώστε να είναι στη διεκδίκηση των 12 εκατομμυρίων ευρώ που θα κατανεμηθούν σε όλα τα σωματεία τα νόμιμα, που είναι ενεργά και γραμμένα στα μητρώα, ενώ θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων.

*Πρόεδροι ομοσπονδιών που αποχωρούν με το νέο αθλητικό νόμο βγάζουν πίκρα... Πώς το σχολιάζετε;
«Σέβομαι τον καθένα που έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό όσα χρόνια και αν ήταν. Εντολή της νέας κυβέρνησης, της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να υπάρξει ανανέωση, να υπάρξει διαφάνεια, να υπάρξει νοικοκυροσύνη. Αυτό στον αθλητισμό μεταφράζεται ως εξής. Πρώτα απ’ όλα «Χείλων» μοντέλο σωστής αξιολόγησης με μετρήσιμα στοιχεία ώστε να κατανείμουμε την κρατική επιχορήγηση στις ομοσπονδίες με κανόνες διαφάνειας, κάτι που ισχύει για πρώτα φορά.
Φέραμε για πρώτη φορά δύο νομοσχέδια που έδειξαν και τι θέλουμε να κάνουμε. Πρώτ,ο νέος τρόπος ανάδειξης των νέων διοικήσεων και εκλογές με διαφάνεια και έγκυροι κατάλογοι ελεγμένοι και φυσικά τα σωματεία να είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο και με δικαίωμα συμμετοχής στις διοικήσεις των αθλητών μετά από πολλά-πολλά χρόνια...
Τρέξαμε, καλύψαμε μεγάλο κενό του ΕΣΚΑΝ που μετατρέψαμε σε ΟΑΚΑΝ και ήμασταν στην ευχάριστη θέση την περασμένη εβδομάδα να εισπράττουμε τα συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της WADA που μέχρι χθες θεωρούσε ότι η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο.
Πλέον, όπως δήλωσε, είναι χαρά του να συνεργάζεται με την Ελλάδα, είναι χαρά του για την εξέλιξη, τη συνέπεια και τον ρυθμό που μέχρι τώρα δεν είχε συνηθίσει από την Ελλάδα.
Και είναι χαρά μας να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία να νοικοκυρεύονται. Σήμερα έχουμε καταγραφή 5300 ερασιτεχνικών σωματείων εκ των οποίων 117 σωματεία είναι απολύτως νόμιμα σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Υπάρχουν ευθύνες αλλά μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να υπάρχει ταυτοποίηση. Αποτελούν τα ερασιτεχνικά σωματεία τη βάση της αθλητικής πυραμίδας, αλλά θέλουμε να τα στηρίξουμε με διαφάνεια και νοικοκυροσύνη χωρίς καμία έκπτωση».

*Θα υπάρξει στις εκλογές των ομοσπονδιών κάποια πρόβλεψη για τα σωματεία από την Περιφέρεια ώστε να μην κάνουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση οι εκπρόσωποί τους ώστε να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα;
«Ας κοιτάξουν τις εκκρεμότητές τους, θέλουμε να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Θέλουμε να συμμετέχουν στην κατανομή των χρημάτων αλλά και στις εκλογές των νέων διοικήσεων των ομοσπονδιών. Τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά θέματα που θα αντιμετωπίσουμε στην ώρα τους. Τώρα ας τρέξουν όλοι να φτιάξουν τους φακέλους τους και να είναι νόμιμοι, αυτό επιθυμεί η κοινωνία και η αθλητική κοινότητα».

Του Σωτ. Κέλλα

Gallery άρθρου

{gallery}273442{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass