FOOTBALL HALL Advanced Robotic Training

Το ποδόσφαιρο στην εποχή της επιστήμης...

*ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2020 21:10

Το ποδόσφαιρο αλλάζει επίπεδο και πλέον μπαίνει στην εποχή της επιστήμης με καινοτόμες τεχνολογικές συσκευές που δεν είναι γνωστές στο ελληνικό κοινό. Στόχος είναι η ανάπτυξη των επιδόσεων και η Λάρισα αναδεικνύεται σε προπονητικό κέντρο σημείο αναφοράς για όλη τη χώρα.


Το FOOTBALL HALL είναι πλέον γεγονός για τη Θεσσαλική πρωτεύουσα και εμπνευστής της δημιουργίας του είναι ο προπονητής ποδοσφαίρου Κώστας Τσότσος που το εγχείρημα σηματοδοτεί μια νέα εποχή όχι μόνο για το λαρισινό ποδόσφαιρο αλλά και για το ελληνικό.

Τι είναι το FOOTBALL HALL;
Ο εμπνευστής του εγχειρήματος Κώστας Τσότσος μας απαντάει: «Χαίρομαι κύριε Κέλλα που παρουσιάζουμε στην «Ελευθερία» το πρώτο Προπονητικό Ρομποτικό Ποδοσφαιρικό Κέντρο στην Ελλάδα. Είναι ένα προπονητικό μηχάνημα που βελτιώνει την επαφή του παίκτη με την μπάλα και τις γρήγορες αντιδράσεις τους. Επίσης χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ικανότητας διέλευσης και της αίσθησης του χώρου ενός παίκτη. Το μηχάνημα περιλαμβάνει 8 εκτοξευτήρες, οι οποίοι μπορούν να στέλνουν τις μπάλες σε διάφορα ύψη, ταχύτητες , ενώ περιέχει 64 στόχους. Το μηχάνημα παρακολουθείται από μια εφαρμογή από έξυπνο τηλέφωνο ή tablet του προπονητή».

Γιατί θα δώσει ώθηση σε κάθε ποδοσφαιριστή;
«Σε μία συνεδρία στο Football Hall στέλνονται στον ποδοσφαιριστή έως και 11 μπάλες το λεπτό. Το ρομποτικό μηχάνημα μπορεί να γεμίσει με έως και 100 μπάλες που συλλέγονται αυτόματα καθ'όλη τη διάρκεια της συνεδρίας δίνοντάς του τη δυνατότητα να λειτουργεί ασταμάτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα . Μπορεί να αλλάξει την αντίληψη του παιχνιδιού, την ταχύτητα σκέψης ή / και τις επιλογές ενός παίκτη με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης υπολογίζονται επιτόπου από την εφαρμογή και ο προπονητής δημιουργεί μια πολύτιμη βάση δεδομένων, την οποία μπορεί να ενσωματώσει στην εκπαίδευση ή να τη διαχειριστεί με αμέτρητους διαφορετικούς τρόπους».

Γιατί στη Λάρισα;
«Είμαι Λαρισαίος και η οικογένειά μου δύο γενιές ασχολείται με το ποδόσφαιρο της πόλης. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνει στη Λάρισα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι να βοηθήσουμε με την καλύτερη δυνατή επιστημονική προπόνηση οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε αναπτυξιακές ηλικίες να γίνουν καλύτεροι και να μπορέσουν να βρεθούν σε εθνικές ομάδες. Παράλληλα δίνεται δυνατότητα βελτίωσης σε κάθε ποδοσφαιριστή είτε αγωνίζεται σε επαγγελματικές είτε σε ερασιτεχνικές κατηγορίες.
Το πιο σημαντικό είναι ότι με το Ρομποτικό Προπονητικό Ποδοσφαιρικό Κέντρο η Λάρισα γίνεται σημείο αναφοράς δίνοντας και μια διάσταση στην οικονομία της πόλης αφού αρκετοί παίκτες ήδη έχουν ζητήσει να έρθουν για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Και μην ξεχνάμε ότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτως φύλου».
Το πέρασμα του ποδοσφαίρου στην εποχή της επιστήμης αρχίζει στη χώρα μας από τη Λάρισα με ένα διακεκριμένο παράδειγμα της τεχνολογικής προόδου στη βιομηχανία ποδοσφαίρου του 21ου αιώνα.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass