Αθλητικό «lockdown» στον νομό Λάρισας

ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 21:05

Χωρίς αγωνιστική δράση τις επόμενες ημέρες και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί θα βρίσκεται ο νομός Λάρισας.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη Λάρισα, η οποία πλέον βρίσκεται στο «επίπεδο 4» (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) σε συνάρτηση με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού επηρεάζουν άμεσα και τον τοπικό αθλητισμό, ο οποίος θα τεθεί εκ νέου σε καραντίνα.
Ήδη χθες, η ΕΠΣΛ ανακοίνωσε την αναστολή όλων των ανδρικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η αναβολή όλων των πρωταθλημάτων υποδομής. Στην απόφαση της ΕΠΣΛ για αναστολή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου συνετέλεσαν επίσης αφενός το γεγονός ότι ανιχνεύτηκαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θετικοί στον κορονοϊό και αφετέρου το ότι περιφερειακοί δήμοι όπως οι Δήμοι Φαρσάλων και Κιλελέρ προχώρησαν στην απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων (γηπέδων) για ομαδικές προπονήσεις και τέλεση αγώνων. Χαρακτηριστική είναι η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Φαρσάλων η οποία αναφέρει τα εξής:
«Στο πλαίσιο εφαρμογής των πρωτοκόλλων προστασίας από την πανδημία, ο Δήμος Φαρσάλων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, αποφάσισαν την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων ομαδικών αθλημάτων (προπόνηση – επίσημοι αγώνες) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Φαρσάλων, κλειστές και ανοιχτές. Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και τις αποφάσεις της πολιτείας, η απόφαση αυτή ενδέχεται να αναθεωρηθεί όταν αυτό επιτραπεί από τη συγκυρία».
Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΣΛ για την αναβολή των τοπικών ανδρικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων υποδομής επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της χώρας, η Λάρισα λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων πέρασε στο «επίπεδο 4» και κατ’ επέκταση θα ισχύσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί.
Όσον αφορά τον αθλητισμό, επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση και αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες (ομαδικές προπονήσεις και αγώνες).
Η ΕΠΣΛ για ακόμα μία φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους εμπλεκόμενους με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αφού πολλά κρούσματα διαπιστώθηκαν και σε ποδοσφαιριστές του τοπικού πρωταθλήματος και τους καλεί να δείξουν την απαραίτητη ευσυνειδησία για τη σοβαρότητα της κατάστασης».

 

Η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Ανησυχία επικρατεί και στις τάξεις των ομάδων της Λάρισας που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική, ήτοι Ηρακλής Λάρισας, Αετός Μακρυχωρίου, ΠΟ Ελασσόνας και Οικονόμος Τσαριτσάνης. Χθες πάντως η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε διαιτητές στις Κυριακάτικες αναμετρήσεις, ωστόσο το αν θα διεξαχθούν τα προγραμματισμένα παιχνίδια των λαρισινών ομάδων ακόμα δεν είναι σίγουρο, καθώς σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν στο «επίπεδο 4», στο οποίο βρίσκεται η Λάρισα, επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση. Πάντως, χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι τα παιχνίδια κατά πάσα πιθανότητα θα αναβληθούν.

 

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΪ
Σε lockdown οδηγείται και το τοπικό μπάσκετ. Ήδη χθες η ΕΣΚΑΘ προχώρησε στην αναβολή όλων των αγώνων των λαρισινών ομάδων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα είναι πολύ πιθανή η αναβολή και των υπόλοιπων αγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.
Η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΚΑΘ αναφέρει τα εξής:
«Η Ε.Σ.ΚΑ.Θ. ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και θέλοντας από την πλευρά της να συμβάλει στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας λόγω της εξάπλωσης του Covid-19, στο μέτρο που της αναλογεί μετά και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, αναβάλλει τους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων που λαμβάνουν μέρος ομάδες του Νομού Λάρισας (είτε αγωνίζονται εντός είτε εκτός)».
Αξίζει να σημειωθεί, κυρίως για τις ομάδες που αγωνίζονται στα Εθνικά πρωταθλήματα της ΕΟΚ, ότι η Ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο για αναβολή της διεξαγωγής όλων των αγώνων μπάσκετ όλων των Εθνικών κατηγοριών, που διοργανώνει. Στην Ομοσπονδία προσανατολίζονται να προβούν σε αναβολή των επόμενων δύο αγωνιστικών, εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης σήμερα Παρασκευή.
Τέλος, στο βόλεϊ η ΕΣΠΕΚΕΛ προχωρά στην αναστολή όλων των πρωταθλημάτων βόλεϊ, με μοναδικό «παράθυρο» τη συνέχιση του πρωταθλήματος κορασίδων Α1 στη Στερεά Ελλάδα. Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός της ημέρας.

 

ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΚΛ
Μετά την αναστολή της λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων που είχε ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή, στην αναστολή της λειτουργίας των αθλητικών χώρων που υπάγονται στην αρμοδιότητά του προχωρά και το ΕΑΚΛ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass