Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΛΑΤΣΗΣ:

Προτίμησα την ΑΕΛ από την Ισπανία

*ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 21:08

Του Σωτ. Κέλλα
Το μαρτύριο ενός τραυματισμένου παίκτη που η ομάδα του παίζει αγώνα την Κυριακή... Αυτός ο τίτλος ταιριάζει για τον 20χρονο παίκτη της ΑΕΛ, Αλέξανδρο Χαλάτση, που το τελευταίο διάστημα έχει πρόβλημα τραυματισμού και δεν μπορεί να παρακολουθήσει το ομαδικό

προπονητικό πρόγραμμα και φυσικά να ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας στα παιχνίδια.
Ο ίδιος δήλωσε ότι το μυαλό του θα είναι στην προσπάθεια των συμπαικτών του στον αγώνα της Κυριακής στη Ριζούπολη κόντρα στην ΑΕΚ και εύχεται σύντομα να βρεθεί και αυτός στις αγωνιστικές μάχες με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Φέτος δηλώνει ευχαριστημένος για την εμπιστοσύνη που υπάρχει στα νέα παιδιά και καθόλου μετανιωμένος που προτίμησε να συνεχίσει στη λαρισινή ομάδα παρότι υπήρξε ενδιαφέρον από ισπανική!
Όσο για το πώς βλέπει το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ μάς λέει: «Πιστεύω είναι ένα δύσκολο ματς αλλά εμείς παίζουμε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια με σκοπό να πάρουμε το αποτέλεσμα. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά σε όλες τις προπονήσεις και περιμένουμε το ματς της Κυριακής».
*Σας έκανε καλό ή κακό αυτή η διακοπή;
«Ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση όπως είδατε και πιστεύω μας έχει κάνει λίγο κακό η διακοπή γιατί έχουμε χάσει τον ρυθμό των παιχνιδιών. Όμως πιστεύω ότι θα βρούμε ξανά τον ρυθμό μας πιθανόν και από αυτήν την Κυριακή».
*Το καλοκαίρι υπήρξε ενδιαφέρον από ισπανική ομάδα. Μετάνιωσες που δεν πήγες;
«Δεν μετάνιωσα για κανέναν λόγο που έμεινα στην ΑΕΛ. Ίσα-ίσα το αντίθετο, είμαι χαρούμενος που έμεινα στη Λάρισα».
*Το γεγονός ότι έπαιξες δανεικός σε αρκετές ομάδες σε βοήθησε;
«Εννοείται πως με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και είδα τη διαφορά να παίζεις σε μία μεγάλη κατηγορία και σε μία χαμηλότερη. Οι διαφορές είναι τεράστιες. Απλό παράδειγμα φέτος που παίζει μόνο η μεγάλη κατηγορία και παίρνουν οι παίκτες υπεραξία. Για τους ποδοσφαιριστές που παίζουν σε χαμηλότερες κατηγορίες ίσως αποδειχθεί μια χαμένη χρονιά. Και πιστεύω είναι φέτος ευκαιρία για μένα».
*Πώς σχολιάζεις την προώθηση και την ανάδειξη νέων παιδιών όπως ο Δημήτρης Πινακάς;
«Ο Δημήτρης πάει πάρα πολύ καλά και τα στελέχη της ομάδας βλέπουμε ότι δίνουν ευκαιρία και σε νέους ποδοσφαιριστές».
*Ο Σετσέροβιτς άφησε ένα κενό στα αμυντικά χαφ. Ο Χαλάτσης μπορεί να το αναπληρώσει;
«Αυτό εξαρτάται από μένα και την απόφαση του προπονητή. Εγώ δουλεύω σκληρά στην προπόνηση, αλλά έχω ένα πρόβλημα τραυματισμού τις τρεις τελευταίες εβδομάδες περίπου. Θα το ξεπεράσω και θα γυρίσω πιο δυνατός».
*Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η πορεία της ομάδας;
«Είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε να δώσουμε πάρα πολλά ακόμα».
*Την αγωνιστική κρίση των πρώτων παιχνιδιών η ομάδα την ξεπέρασε;
«Ναι την ξεπέρασε...».
***
Ο Αλέξανδρος Χαλάτσης είναι γεννημένος στις 16 Ιουνίου 2000 και αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία Νίκη Μιχαήλ και στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Δωτιέα Αγιάς, ενώ το καλοκαίρι του 2018 αποκτήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ και έγινε και επαγγελματίας. Τέλος, με την πρώτη ομάδα των «βυσσινί» έχει κάνει και μία επίσημη στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας, Απόλλων Πόντου-ΑΕΛ 0-4, στις 20/12/2018, όπου αγωνίσθηκε για επτά λεπτά.
Πέρυσι αγωνίσθηκε ως δανεικός στον Γ.Σ. Αλμυρού στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.