Στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ελλάδος…

Κέρδισε τη Βουλγαρία στην παράταση (84-78)

Δημοσίευση: 30 Νοε 2020 20:05

Με μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Βουλγαρία, η Εθνική κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα σε παράταση (71-71) και εν συνεχεία να επικρατήσει με 84-78, εξασφαλίζοντας πρόωρα την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022.


Τα τρίποντα του Γιάννη Αθηναίου (21 π. με 6/9 τρίποντα), δύο στα τέλη της κανονικής διάρκειας, ένα με την έναρξη του έξτρα πενταλέπτου και ένα ακριβώς πριν από τη λήξη αυτού, στέλνουν την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου χωρίς άγχος στο 3ο «παράθυρο», αυτό του Φεβρουαρίου, για τα προκριματικά του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ έκανε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 11, όπως και ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 8. Ο Τσάβνταρ Κοστόφ με 15 πόντους αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Βουλγαρίας.
Την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022 εξασφαλίζουν οι τρεις πρώτοι του ομίλου.
Τα δεκάλεπτα: 25-17, 41-31, 52-46, 71-71 κ.ά., παρ.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ξέραμε εξ αρχής πως θα ήταν δύσκολο, γιατί είχαμε και απουσίες. Πέρα από τους παίκτες της Ευρωλίγκας, είχαμε και τέσσερις απουσίες τις τελευταίες ημέρες. Στο τέλος του α’ μέρους αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, γιατί έπαιξαν σκληρά και με καρδιά. Όλα τα παιδιά έδωσαν το 100% και τους εμπιστεύομαι απόλυτα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Αθηναίου, ήταν μία από τις επιλογές μου για το Παγκόσμιο, αλλά λόγω του τραυματισμού που είχε σε ένα φιλικό με τη Σερβία, έχασε τη διοργάνωση και ουσιαστικά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Λυπήθηκα πολύ γι’ αυτόν τότε. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν που είναι ξανά μαζί μας και θέλω να τον ευχαριστήσω».
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ρόζεν Τσέτκοφ Μπαρτσόφσκι): Μποστ 12 (3), Κοστόφ 15 (2), Γκεοργκίεφ 9, Ιβάνοφ 5 (1), Πέτκοφ 11 (3), Μπάτσεφ 7 (1), Μαρίνοφ 5, Τσερνοκόζεφ 8 (2), Βακλίνοφ, Χατζιρούσεφ 6 (2)
ΕΛΛΑΔΑ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Αγραβάνης Δ. 10 (2), Αθηναίου 21 (6), Κατσίβελης 8, Μάντζαρης 3 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Αγραβάνης Γ. 4, Φλιώνης, Γκίκας, Κακλαμανάκης 9, Καββαδάς 14, Λούντζης 8, Σκορδίλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass