Μείωση των αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Super League 2

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2020 21:15

Την τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος αποφάσισε η Super League 2 στη χθεσινή συνεδρίασή της (με τηλεδιάσκεψη), για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της διοργάνωσης στο προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο, ήτοι ως τις 19 Μαΐου.


Αρχικά η Λίγκα είχε ζητήσει παράταση για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στις αρχές Ιουνίου, αίτημα που απορρίφθηκε από την Ομοσπονδία και τη Super League. Αφού η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν συναίνεσε στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος στις 3 Ιανουαρίου, η SL2 τροποποίησε την προκήρυξη με την ελπίδα ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 Ιανουαρίου.
Για να τηρηθούν όμως οι ημερομηνίες, πλέι οφ και πλέι άουτ θα διεξαχθούν σε μονό γύρο και όχι σε διπλό, όπως ανέφερε η αρχική προκήρυξη, με συνέπεια το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε 27 αγωνιστικές (22 για την κανονική περίοδο, 5 για τα πλέι οφ), αντί για τις αρχικά προβλεφθείσες 32.
Πλέον, μένει να καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ. Τα σενάρια, προς το παρόν, είναι δύο: η πρόταση της διοργανώτριας αρχής κι εκείνη της Δόξας Δράμας. Οι δύο προτάσεις θα συζητηθούν στο Δ.Σ. που ορίστηκε για τις 4 Ιανουαρίου.
Η πρόταση της Super League 2 προβλέπει μονούς αγώνες, στην έδρα της ομάδας που συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια κατά την κανονική περίοδο. Στην περίπτωση ισοβαθμίας, θα λαμβάνονται υπόψη, κατά σειρά, τα ακόλουθα κριτήρια:
- Τα περισσότερα γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.
- Η υψηλότερη θέση στην κατάταξη, με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.
- Καλύτερη επίθεση.
- Καλύτερη διαφορά τερμάτων.
- Καλύτερη βαθμολογία στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-2020.
Η πρόταση της Δόξας Δράμας προβλέπει πως οι σύλλογοι που θα τερματίσουν στην πρώτη τριάδα της κανονικής περιόδου θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, παίζοντας τρία παιχνίδια εντός έδρας και δύο εκτός.
Η ανακοίνωση:
«Μετά από έγγραφο της Ε.Π.Ο. όπου ζητείται η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2, συμπεριλαμβανομένων των πλέι οφ και πλέι άουτ έως τις 19/5/2021, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί σε 27 αγωνιστικές, 22 κανονικής διάρκειας και μονοί αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ.
Η διαδικασία του τρόπου διεξαγωγής των μονών αγώνων θα καθοριστεί σε νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4/1/20 και ώρα 14:00».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ:
Αναγκαίο καλό η μείωση των αγώνων
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Η απόφαση για μείωση των αγώνων με τροποποίηση της προκήρυξης αλλάζει τα αγωνιστικά πλάνα της τεχνικής ηγεσίας του Απόλλωνα Λάρισας, με τον τεχνικό της ομάδας Γιάννη Μάγγο να δηλώνει: «Η μείωση των πλέι όφ και πλέι άουτ είναι αναγκαίο καλό για να μπορέσουν τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν εγκαίρως υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεκινήσουν στις 9 Ιανουαρίου».
*Ποιους θα ωφελήσει η μείωση των αγώνων;
«Πιστεύω ότι όφελος θα έχουν αυτοί που θα συγκεντρώσουν περισσότερους βαθμούς την κανονική περίοδο καθώς δεν θα παιχθούν πολλοί βαθμοί στα πλέι οφ».
*Είστε έτοιμοι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 9 Ιανουαρίου;
«Να πούμε ψέματα στον κόσμο; Όχι δεν είμαστε έτοιμοι όπως και δεν είναι καμία ομάδα. Ούτε φιλικό δεν έχουμε κάνει...».
*Σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει 9 Ιανουαρίου;
«Αν δεν ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου, εκτός από το γεγονός ότι θα χάσουμε τη διοργάνωση του Κυπέλλου θα υπάρχουν και σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα για προπονητές και παίκτες της κατηγορίας. Αυτή τη στιγμή ζούμε με 534 ευρώ που παίρνουμε με την αναστολή σύμβασης που έχουμε όλοι όσοι έχουμε επαγγελματική σχέση με την κατηγορία. Πώς θα ζήσεις μια οικογένεια;».

 

Προτάθηκε να ανέβουν τρεις

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης προτάθηκε να εισαχθεί στην προκήρυξη διάταξη να ανέβουν τρεις και όχι 1+1 στη Σούπερ Λίγκα 1. Το σχέδιο είναι να ανέβουν οι δύο πρώτοι απευθείας και ο τρίτος της δεύτερης κατηγορίας να δώσει διπλό μπαράζ με τον τελευταίο της SL1.


ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass