Ο Αϊτκεν θέλει να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία του

* Σκέψεις για αναβολή του κινεζικού Grand Prix

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2021 21:50

Ο Βρετανό-κορεάτης οδηγός αυτοκινήτων, Τζακ Αϊτκεν, ο οποίος έγινε κάτι σαν... ήρωας στη Νότια Κορέα μετά το περσινό ντεμπούτο του στη Φόρμουλα Ενα, ελπίζει να χρησιμοποιήσει τη δημοφιλία του, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ομάδων που θέλουν να αξιοποιήσουν την αγορά της ανατολικής Ασίας.

Ο Αϊτκεν, έκανε το ντεμπούτο του στη F1 με την Williams στο Grand Prix του Σακχίρ, ως αντικαταστάτης του Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος αντικατέστησε τον Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes, όταν ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε «θετικός» στον κορονοϊό. «Υπήρχε μια μεγάλη ανταπόκριση -περισσότερο από ό,τι περίμενα- η οποία ήταν καταπληκτική, επειδή παραδοσιακά η Φόρμουλα Ενα, δεν ήταν τόσο δημοφιλής στην Κορέα», δήλωσε στη «South China Morning Post», ο γεννημένος στο Λονδίνο από Σκωτσέζο πατέρα και Κορεάτισσα μητέρα, ενώ πρόσθεσε: «Το ενδιαφέρον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι ακόμη μικρό. Έχουμε πολλούς Κορεάτες φιλάθλους που έρχονται σε επαφή με τον χώρο και περισσότερους που παρακολουθούν τους αγώνες λόγω της παρουσίας μου. Με ρωτούν διαρκώς να μάθουν λεπτομέρειες. Είναι σαφές, ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν είναι φθηνός. Ωστόσο, οι αγορές στην Ανατολή είναι πολύ ελκυστικές και η Κορέα είναι σίγουρα ψηλά στη λίστα. Εάν οι κατασκευαστές μπορούν να με χρησιμοποιήσουν για να γίνουν πιο εμπορεύσιμοι, αυτό είναι θα ένα πραγματικό πλεονέκτημα».

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ GRAND PRIX
Η κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη με την πανδημία του κορονοϊού, συνεχίζει ν’ απασχολεί έντονα τους ανθρώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικότερα της Φόρμουλα Ενα.
Την ώρα που παραμένει αβέβαιη η διεξαγωγή του αυστραλιανού Grand Prix στη Μελβούρνη, για την «αυλαία» της νέας αγωνιστικής περιόδου στις 21 Μαρτίου, οι διοργανωτές του κινεζικού Grand Prix, εξετάζουν το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Απριλίου. «Είμαστε σε επαφή με τους ηγέτες της F1, μέσω τηλεδιασκέψεων, σχεδόν κάθε εβδομάδα», δήλωσε ο Γιμπίν Γιανγκ, γενικός διευθυντής και υπεύθυνος του Grand Prix και συνέχισε: «Είναι απίθανο ο αγώνας της F1 να πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους. Ελπίζουμε να τον προγραμματίσουμε για το δεύτερο εξάμηνο του έτους και έχουμε στείλει επίσημο σχετικό αίτημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass