Η ΑΕΛ απέκτησε τον Αντριάν Χουσίνο

ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗ ΒΟΛΙΒΑΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΙΒΙΑΣ - Ο ΜΑΞΙΜΕΝΚΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΥΝΙΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2021 21:14

«Επόμενος στόχος είναι να παίξω σε ξένο πρωτάθλημα, δεν ξέρω πού, ή σε ποια ομάδα ή πώς, αλλά είναι αυτό που θέλω» δήλωνε στην ιστοσελίδα www.revista-cabala.com πριν έναν περίπου χρόνο ο διεθνής Βολιβιανός (με Αμερικανικό διαβατήριο αφού γεννήθηκε στο Σπρίγκφιλντ της Μασαχουσέτης) ποδοσφαιριστής Αντριάν Χουσίνο και η μοίρα τον έφερε να αγωνιστεί στην ΑΕΛ, αφού χθες επήλθε συμφωνία του παίκτη με τη λαρισινή ομάδα για δυόμισι χρόνια.


Ο ποδοσφαιριστής παίζει στόπερ και δεξί μπακ, αγωνιζόταν στη Βολιβάρ (βρίσκεται στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Βολιβίας) και έπαιξε φέτος σε 22 παιχνίδια πετυχαίνοντας και τέσσερα τέρματα. Με τη συγκεκριμένη ομάδα στέφθηκε πρωταθλητής το 2019, ενώ είναι εν ενεργεία διεθνής με 12 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια.
Ο Χουσίνο μεγάλωσε στο φτωχό Ορόικο (για το οποίο κάνει πολλές φιλανθρωπικές δράσεις) που είναι μια μικρή πόλη στην περιοχή Γιούνκας στο τμήμα της Λα Παζ, όπου πολλά παιδιά ονειρεύονταν να γίνουν ποδοσφαιριστές. Το ταλέντο του ανακάλυψε ο Ραμίρο Μπλακάτ ένας από τους αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές της Βολιβίας, πρωταθλητής Αμερικής με την Εθνική ομάδα της Βολιβίας το 1963 και έκανε ακαδημία ποδοσφαίρου στο Ορόικο.
Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε σε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, την Tulsa Roughnecks, για την οποία λέει: «Πήγα καλά για μένα προσωπικά, αν και η ομάδα πήγε άσχημα, έπαιξα πολλά λεπτά, είχα καλές στατιστικές και με παρατήρησε η Μπολιβάρ, ήρθε το τέλος της χρονιάς που επρόκειτο να ανανεώσω εκεί και με κάλεσαν, δε σκέφτηκα δύο φορές και επέστρεψα στη Βολιβία». Στη σεζόν του στην Τούλσα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει παίκτες, όπως ο Ντρογκμπά, ο Ομάρ Μπράβο, ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος που αγωνιζόταν σε ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Η χρονιά στην Μπολιβάρ ήταν ιδανική και σκέπασε τις σκέψεις του να σταματήσει το ποδόσφαιρο αφού επειδή δεν μπορούσε να παίξει στην πρώτη κατηγορία έκανε και επιχειρηματικές σπουδές για να γίνει σεφ! Αναδείχθηκε πρωταθλητής, έπαιξε στο Κόπα Λιμπερταδόρες και κλήθηκε στην Εθνική Βολιβίας. Είδε τα παιδικά του όνειρα να πραγματοποιούνται.
Δε θα ξεχάσει με την Εθνική ομάδα το παιχνίδι στη Γαλλία με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα (6 Φεβρουαρίου 2019) λέγοντας ότι συνάντησε τον πιο δύσκολο παίκτη σε όλη του την καριέρα μέχρι στιγμής, σημειώνοντας πως: «Ο Γκριεζμάν είναι ένας παίκτης που δεν είχε φανταστεί ποτέ πόσο δύσκολος ήταν, επειδή κινείται όλη την ώρα, και κανείς δεν ξέρει πού είναι σε αντίθεση με τον Πάολο Γκερέρο, που είναι περισσότερο στην περιοχή και πιο εύκολο να εντοπιστεί».
Η ποδοσφαιρική ζωή του Χουσίνο που έρχεται αύριο στη Λάρισα με τη σύζυγό του και το παιδί του μοιάζει με παραμύθι…

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΞΙΜΕΝΚΟ
Ο Ουκρανός αμυντικός Μαξίμ Μαξιμένκο ξεπέρασε τα προβλήματα που υπήρχαν με το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών και πιθανότατα αύριο να βρίσκεται στην Ελλάδα, όπως και ο Ουρουγουανός Ματίας Ακούνια που είχε εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης λόγω κακοκαιρίας. Οι δύο παίκτες έχουν υπογράψει συμβόλαια και θα τεθούν λογικά στη διάθεση του τεχνικού Γιάννη Τάτση από το μεθεπόμενο παιχνίδι. Στο μεταξύ αναμονή υπάρχει και για το θέμα της υπογραφής συμβολαίου με τον Νίκο Καρανίκα.

 

Στη Β’ Τουρκίας ο Τόρζε

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Γκάμπριελ Τόρζε, βρήκε τον επόμενο επαγγελματικό του σταθμό καθώς συμφώνησε με την Μπαντίρμασπορ που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της Τουρκίας.
Στην ΑΕΛ έπαιξε από τον Φεβρουάριο 2020 μέχρι τον Δεκέμβριο του ιδίου χρόνου και αγωνίστηκε συνολικά σε 18 αγώνες πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass