Ο νόμος του ποδοσφαίρου… τιμώρησε τον Απόλλωνα

ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙ, ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ (1-0)

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2021 21:22

Δυνατό παιχνίδι διεξήχθη χθες στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων, όπου για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2, ο Απόλλων Λάρισας ηττήθηκε από τον τοπικό Α.Ο.Τ., με σκορ 1-0.


Μια ήττα που θα μπορούσε να αποφύγει, εάν αξιοποιούσε τις σημαντικές ευκαιρίες που του δόθηκαν και ήταν λίγο πιο τυχερός.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο νόμος του ποδοσφαίρου… τιμώρησε τον Απόλλωνα, που δικαιούνταν σύμφωνα με τις ευκαιρίες που έχασε, τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.
Τα Τρίκαλα στα πρώτα 40 λεπτά είχαν παθητικό ρόλο, με τον Απόλλωνα να απειλεί κυρίως με στημένα που είχαν ως εκτελεστή τον Λίταινα. Οι «κυανέρυθροι» συνήλθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο και έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Ευθυμίου, στο 43’.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι μία πολύ καλή στιγμή στο 47’ με τον σκόρερ της Πάτρας τον Ευθυμίου, ο Απόλλων Λάρισας απάντησε αμέσως με δοκάρι του Κώστα Χατζή στο 50’ μετά από σέντρα του Τζοβάρα, για να έρθει στη συνέχεια το γκολ των Τρικάλων, που έκρινε την αναμέτρηση.
Στο 52’ λοιπόν ο Αντρέας Σταματής αξιοποίησε την ωραία πάσα του Πέλκα και στάθηκε όρθιος παρά την πίεση στέλνοντας την μπάλα που κόντραρε σε αμυντικό του Απόλλωνα, στα δίχτυα του Τάλισσον (1-0).
Ο Απόλλωνας πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Γιακουμή, που δεν του επέτρεψε να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς δύο φορές απέκρουσε εξ επαφής σουτ του Λίταινα, ενώ στις επιθέσεις και τις σέντρες των «κυανόλευκων», ήταν πάντα σε ετοιμότητα.
Το χθεσινό πάθημα αναμένεται να γίνει ένα καλό μάθημα για τους παίκτες του Γιάννη Μάγγου, που πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως στο ποδόσφαιρο μετρούν η ουσία και το τελικό αποτέλεσμα, διότι η ομάδα, ενώ δείχνει μια καλή εικόνα στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, έχει μόλις έναν βαθμό συγκομιδή.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βολιώτης κ. Θεοχάρης, ενώ συνεργάτες του οι κ. Βογιατζής (Καρδίτσας), κ. Παγούρας (Βοιωτίας) και 4ος ο κ. Καλατζής (Θεσσαλίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Αλμπάνης, Ριζογιάννης (Τρικάλων) και οι Μόρας, Αθανασιάδης, Μπάλλας (Απόλλων Λάρισας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Νιάρος, Πιαστόπουλος, Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας (46’ Ευθυμίου), Παπαγεωργίου, Πέλκας (87’ Ζώγκος), Ντιαλόσι, Σταματής (83’ Ελευθεριάδης), Αλμπάνης (46’ Σιλβάνο).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Τάλισσον, Γκόλιας (86’ Μπάμπης), Καρρίκι, Μόρας, Σκούπρας, Λίταινας, Μπάλλας (86’ Μπούσης), Χατζής, Τζοβάρας (65’ Τασιούλης), Αθανασιάδης, Μπαστιάνος (78’ Μπαλογιάννης).

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Με γκολ του Αντώνη Καπνίδη στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ξάνθη πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Ιωνικό και σκαρφάλωσε στην κορυφή της κατάταξης της Super League 2. Μαζί της στην πρώτη θέση βρίσκονται τα Τρίκαλα, τα οποία νίκησαν στο θεσσαλικό ντέρμπι της κατηγορίας τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0, χάρη σε τέρμα του Σταματή με σουτ στο 52’.
Ο Λεβαδειακός είναι επίσης συγκάτοικος στην κορυφή με Ξάνθη και Τρίκαλα, αφού αν και κινδύνεψε με ήττα στην έδρα του από τα Χανιά, τελικά κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με 1-1. Προηγήθηκαν οι Κρητικοί με σουτ του Μπραμπίγια στο 27’, ενώ οι Βοιωτοί ισοφάρισαν στο 77’ με κεφαλιά του Λιάγκα.
Στο 36’ τα Χανιά έχασαν πέναλτι με τον Διαμαντόπουλο, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκέκα.
Στη Ρόδο, Διαγόρας και Παναχαϊκή μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), αφού οι Πατρινοί προηγήθηκαν με σουτ του Μπάτροβιτς στο 9’, αλλά ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι στο 34’ με εκτέλεση φάουλ του Ντοριβάλ.
Τέλος, ο Ο.Φ. Ιεράπετρας και η Α.Ε. Καραϊσκάκης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 (29’ πεν. Ντάλα Κόστα, 40’ Γκίνη κεφ. – 9’ Δεινόπαπας σουτ, 37’ Δούμτσιος σουτ).

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Εν μέσω κορονοϊού έγινε και αυτό. Μόλις στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος προκλήθηκαν επεισόδια σε ματς της Super League 2. Η ΠΑΕ της Νίκαιας κάνει λόγο για υπεράριθμους που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά και… κλίμα τρομοκρατίας από άτομα των γηπεδούχων, περιμένει δε την έκθεση του παρατηρητή και της Αστυνομίας και την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τη χθεσινή «ζούγκλα», όπως αναφέρει.
Από την άλλη όμως το Thraki SportS αναφέρει πως τρεις φίλοι της Ξάνθης πήγαν μετά τη λήξη του αγώνα να πάρουν το πανό που είχαν βάλει στην κερκίδα και οι περίπου δέκα οπαδοί του Ιωνικού κινήθηκαν προς το μέρος τους με απειλητικές διαθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι οπαδοί απειλούσαν τους Ξανθιώτες για τη… φιλοξενία, που θα τους παρέχουν στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στη Super League 2:
*Ο.Φ. Ιεράπετρας – Α.Ε. Καραϊσκάκης    2-2
*Διαγόρας Ρόδου – Παναχαϊκή    1-1
*Τρίκαλα – Απόλλων Λάρισας    1-0
*Ξάνθη – Ιωνικός    1-0
*Λεβαδειακός – Χανιά    1-1
Δόξα Δράμας – Εργοτέλης    Αναβλήθηκε

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Λεβαδειακός    3-1    4
Τρίκαλα    2-1    4
Ξάνθη    2-1    4
Ιωνικός    1-1    3
Ο.Φ. Ιεράπετρας    3-3    2
Παναχαϊκή    2-2    2
Διαγόρας    2-2    2
Απόλλων Λάρισας    1-2    1
Α.Ε. Καραϊσκάκης    2-4    1
Χανιά    1-1    1 -1αγ.
Εργοτέλης    0-1    -1 αγ.
Δόξα Δράμας    0-0    -0 αγ.

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/01/2021
14:45 AEL FC ARENA, Απόλλων Λ. – Διαγόρας ΕΡΤ3
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/01/2021,
14:00 Καραϊσκάκης Άρτας – Χανιά
14:00 Παναχαϊκή 1891 – ΟΦ Ιεράπετρας
14:45 Ιωνικός – Τρίκαλα ΕΡΤ3
14:45 Εργοτέλης – Λεβαδειακός
*Ο αγώνας Α.Ο. Ξάνθη – Δόξα Δράμας αναβάλλεται.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ:
Το αποτέλεσμα μετράει…

ΑΠ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: ΔΙΚΑΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ

Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε μετά το παιχνίδι, όπου ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας, Γιάννης Μάγγος, φανερά προβληματισμένος ανέφερε πως το αποτέλεσμα μετράει, ενώ από την πλευρά των γηπεδούχων ο προπονητής Αποστόλης Χαραλαμπίδης τόνισε πως η ομάδα του κέρδισε δίκαια, έναν έμπειρο αντίπαλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ (Απόλλων Λάρισας):
«Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με πολλές μονομαχίες, αλλά για μία ακόμα φορά χτύπησε ο άτυπος νόμος του ποδοσφαίρου. Άλλη ομάδα είχε τις ευκαιρίες και άλλη προηγήθηκε. Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα, μεγάλη νίκη, μπράβο τους, με νέα παιδιά που πάλεψαν και έχουν πολύ μέλλον. Πρέπει να μας προβληματίσει η σημερινή εμφάνιση, όσες ευκαιρίες και αν χάνουμε πρέπει να επιμείνουμε ώστε να μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Δίκαιο, άδικο, το αποτέλεσμα μετράει. Συνεχίζουμε για τον επόμενο αγώνα».

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Α.Ο. Τρικάλων):
«Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, καθώς παίζαμε με μια ομάδα πολύ έμπειρη στην κατηγορία που αγωνίζεται σε αυτήν πάρα πολλά χρόνια και είναι ψηλά στη βαθμολογία με έμπειρους παίκτες. Ήταν ένα παιχνίδι στην έδρα μας μετά από 10, 11 μήνες και είχαμε ένα αδικαιολόγητο άγχος στο πρώτο ημίχρονο. Δε μας βοήθησε και το παιχνίδι του αντιπάλου που έπαιζε με μεγάλες μπάλες και χάσαμε δυστυχώς ένα πρώτο ημίχρονο, αλλά ευτυχώς είχαμε σε πολύ καλή μέρα τον Γιακουμή και δε δεχτήκαμε κάποιο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε, μπήκαμε πιο παθιασμένοι, βοήθησαν πάρα πολύ και οι αλλαγές και δικαιούμασταν τη νίκη την οποία και πήραμε. Είναι μία καθοριστική νίκη και πολύ δύσκολη».
Για τη συνέχεια είπε: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, πρωτάθλημα Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι τώρα και κατευθείαν να ασχοληθούμε με το επόμενο».

 

Νέα επιστολή πριν την κρίσιμη σύσκεψη

ΕΣΤΕΙΛΕ Η FOOTBALL LEAGUE ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μία ημέρα πριν την κρίσιμη σύσκεψη που θα κρίνει και την επιστροφή των ομάδων της Football League στις προπονήσεις, η διοργανώτρια έκανε ακόμα μία κίνηση.
Στάλθηκε νέο έγγραφο στην Εθνική Επιτροπή Δημοσίας Υγείας κατά του Covid-19 για τη FL που πλέον μετράει αντίστροφα για την τελική απόφαση των Λοιμωξιολόγων.
Η αναμονή θα τελειώσει σήμερα, καθώς η Επιτροπή των ειδικών θα πάρει τις αποφάσεις της, σε έκτακτη σύσκεψη, για την εκκίνηση τόσο της Football League, όσο και της Γ’ Εθνικής.

 

Επιμέλεια: Χρήστος Αρχοντούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass