Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ματς «διαφήμιση» στην Τούμπα και 2-2

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2021 20:32

Χωρίς νικητή (2-2) ολοκληρώθηκε η «μονομαχία» των δύο Δικεφάλων του πρωταθλήματος μετά από ένα ωραίο παιχνίδι, με κυρίαρχο το επιθετικό πνεύμα αλλά και τα πολλά λάθη των γηπεδούχων. Η Ένωση προηγήθηκε δύο φορές, αλλά δεν στάθηκε δυνατή για την

κατάκτηση της νίκης, όμως με τον βαθμό της ισοπαλίας διατήρησε τη μικρή βαθμολογική διαφορά από τον γηπεδούχο αντίπαλό της σε ένα παιχνίδι με πολλά καλά στοιχεία και αρκετές τελικές προσπάθειες.
Στο 11’ η πρώτη καλή φάση από το ξεκίνημα του αγώνα ανήκει στην ΑΕΚ. Ο Μάρκο Λιβάγια έπιασε δυνατό μακρινό σουτ που όμως δεν αιφνιδίασε τον Ζίφκοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Λιβάι Γκαρσία κέρδισε την μπάλα, αλλά αστόχησε από καλή θέση.
Η ΑΕΚ έχοντας έλεγχο στον αγώνα πήρε και προβάδισμα στο σκορ από το 18’. Ο Λιβάι Γκαρσία ξέφυγε εύκολα από τον Περέιρα έκανε ωραία σέντρα και ο Γεβγέν Σάκχοφ εύκολα προώθησε την μπάλα με σουτ στα δίχτυα της άλλοτε ομάδας του, για το 0-1, επιτυχία που απέφυγε να πανηγυρίσει ο Ουκρανός μέσος.
Σύντομα ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να απαντήσει. Στο 20’ από φάουλ του Ζ. Ζίφκοβιτς ο Ινγκασον κέρδισε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.
Ο ΠΑΟΚ άγγιξε την ισοφάριση στο 25’ όταν ο Κρμέντσικ επιχείρησε πλασέ και η μπάλα πριν φτάσει στη γραμμή της άδειας εστίας αποκρούστηκε με ηρωική προσπάθεια από τον Σβάρνα σε κόρνερ.
Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίωρο έδειξε αξιοπρεπή αμυντική λειτουργία και τακτική επιθετικών αιφνιδιασμών. Ο ΠΑΟΚ αντίστροφα είχε πολλά λάθη στον αμυντικό τομέα, ένα των οποίων έφερε και το γκολ του Σάκχοφ αλλά και μια πρωτοβουλία επιθετική που δεν καρποφορούσε. Οι γηπεδούχοι χωρίς καθαρό ανασταλτικό μέσο και με τον Περέιρα να χάνει μονομαχίες από τον Γκαρσία, έδειχνε αδυναμίες που προβλημάτιζαν την αμυντική του γραμμή και την αγωνιστική του συνοχή. Αντίθετα, η ΑΕΚ με καθαρό πνεύμα είχε οργανωμένο αγωνιστικό πλάνο και δημιουργούσε συχνότερες επιθέσεις δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.
Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Ηταν το 40’ όταν από φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Ουάρντα έπιασε πρώτη κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε προσωρινά και ο Κρέσπο που βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, με κοντινό σουτ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση (1-1).
Στο 50’ από λάθος του Ινγκασον και τυφλή απόκρουση του Κρέσπο, ο Κώστας Γαλανόπουλος σε θέση βολής παραβίασε με σουτ την εστία του Ζίφκοβιτς για το 1-2 γκολ που επιβεβαίωσαν και οι διαιτητές του VAR.
Τα λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν και στην επανάληψη και στο 53’ από πάσα του Γκαρσία, ο Λιβάγια αστόχησε από εξαιρετική θέση για το τρίτο γκολ σε μια φάση επιβεβαιωτική των μεγάλων αδυναμιών της άμυνας των Θεσσαλονικέων.
Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε εκ νέου στο 70’ με σουτ του Βιεϊρίνια σε μια φάση με περιπέτεια που ξεκίνησε από φάουλ που παραχώρησε ο γκολκίπερ Αθανασιάδης αποκρούοντας την μπάλα από επιστροφή συμπαίκτη του.
Στο 77’ από γύρισμα του Τζόλη ο Ουάρντα προσπάθησε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς επιτυχία ενώ το παιχνίδι ως το τέλος συνεχίστηκε με επιθετικές τις δύο ομάδες που επιχειρούσαν για το τρίτο γκολ και τη νίκη.
Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ πίεσε για τη νίκη αλλά η ΑΕΚ με σωστή αμυντική κάλυψη απέφυγε το τρίτο γκολ που θα ήταν και μοιραίο για την αθηναϊκή ομάδα.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβένος)
Κίτρινες: Ινγκασον, Τζόλης, Ουάρντα, Ελ Καντουρί, Λόπες, Λιβάγια, Μπακάκης,
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83’ Βαρέλα), Περέιρα (46’ Ροντρίγκο Σοάρες), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς (73’ Αουγκούστο), Ουάρντα (86’ Μουργκ), Τζόλης και Κρμέντσικ (83’ Σφιντέρσκι).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (86’ Τσινγκρίσνκι), Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Σάκχοφ (87’ Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (96’ Ινσούα), Μάνταλος (71’ Σιμάνσκι) και Λιβάγια (71’ Ανσαριφάρντ).
«ΔΙΠΛΟ» Ο ΒΟΛΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Βόλος, με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Το γκολ του Δουβίκα με πέναλτι στο 14’ ήταν αρκετό για να πάρει η ομάδα της Μαγνησίας τους τρεις βαθμούς και να ανεβεί στην 7η θέση της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Βόλου μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαρτόλο από τον Εραμούσπε.
Ο Δουβίκας έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και στο 14’ άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και είχαν την ευκαιρία να πάνε με προβάδισμα ασφαλείας στα αποδυτήρια, όμως στο 35’ η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη μετά από ωραία προσπάθεια και σουτ του Δουβίκα.
Ο Αργύρης Γιαννίκης ήξερε πως κάτι πρέπει να αλλάξει και άμεσα, γι’ αυτό δεν δίστασε να πραγματοποιήσει τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου. Ο ΠΑΣ έγινε πιο κινητικός, είχε κάποιες καλές στιγμές κυρίως με τον Λιάσο, αλλά οι Βολιώτες καλά οργανωμένοι στην άμυνά τους, κρατούσαν το «μηδέν». Και τα κατάφεραν μέχρι το τέλος, παρότι οι γηπεδούχοι του ΠΑΣ είχαν σε συντριπτικό ποσοστό την κατοχή της μπάλας.
Διαιτητής: Γκορτσίλας
Κίτρινες: Παντελάκης - Τέκιο, Γκρίλο, Περέα, Μπαρτόλο
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε (46’ Λιάσος), Σάλιακας (87’ Νάουμετς), Κάργας, Σιόντης (71’ Μιλιντσεάνου), Καρταλής, Ελευθεριάδης (46’ Μπρένερ), Παμλίδης (46’ Λέο), Κρίζμαν.
ΒΟΛΟΣ (Ανχέλ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (56’ Ντεντάκης), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Ρενάτο (56’ Περέα), Μπαρτόλο (78’ Σάντσες), Μαρτίνες (66’ Κιάκος), Δουβίκας.
3-2 ΣΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Ενα... χορταστικό 0-0 είδαν όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση Παναιτωλικός-Λαμία στο Αγρίνιο, για τη 18η αγωνιστική της Super League. Οι δύο ομάδες είχαν συνολικά πέντε δοκάρια και στο τέλος πήραν από έναν βαθμό, ενώ παραμένουν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.
Τα δεδομένα της αναμέτρησης παραλίγο να διαφοροποιηθούν από το 2ο λεπτό, όταν ο Βέργος με προβολή μετά από φάουλ του Μπαρμπόζα σημάδεψε το δοκάρι του Κνετ. Στη συνέχεια και χάρη στο μαεστρικό στήσιμο της ομάδας από τον Γρηγορίου, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και έπρεπε να κλείσουν προηγούμενοι το ημίχρονο, όμως δεν το έκαναν λόγω ατυχίας, αλλά και ανικανότητας. Στο 8’ με απευθείας φάουλ του Μπα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην πλάτη του Κνετ, αλλά δεν μπήκε στα δίχτυα. Στο 37’ ο Καραμάνος (μόλις είχε πάρει τη θέση του τραυματία Μπα) πλάσαρε σε κενή εστία, όμως ο Τσότσαλιτς απέκρουσε πάνω στη γραμμή κι ενώ η μπάλα ξαναγύρισε στον Καραμάνο εκείνος τραβούσε τα μαλλιά του (!) με αποτέλεσμα να χάσει ακόμα μία! Στο 43’ ο Ρόμαριτς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κνετ αλλά αστόχησε.
Η... ραψωδία των δοκαριών συνεχίστηκε με την έναρξη του β’ ημιχρόνου. Στο 52’ ο Άνταμ Τζανετόπουλος πρόλαβε την έξοδο του Κνετ αλλά η μπάλα πήγε στο εσωτερικό μέρος του στύλου, ενώ στο 54’ ο Μάσουρεκ «σημάδεψε» την οριζόντια δοκό με σουτ έξω από την περιοχή. Με το σκορ 2-2 στα δοκάρια αλλά 0-0 εκεί που... μετράει, ήταν πλέον εμφανές ότι όποιος έστελνε την μπάλα στα δίχτυα θα έπαιρνε και το ματς. Δεν το έκανε ούτε ο Αζάντι στο 75’ που σημάδεψε (ξανά!) το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ντίας κι έτσι η «λευκή» ισοπαλία έμεινε έως το τέλος.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Κίτρινες: Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Μπιάρνασον
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα (85’ Ντάλσιο), Κωνσταντόπουλος, Τσιγγάρας (70’ Αρσούρα), Τσότσαλιτς, Λιάβας, Ντίας, Ταχάρ, Μπαρμπόσα, Μάζουρεκ (77’ Αριγίμπι), Βέργος (69’ Αζάντι).
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (68’ Μπιάρνασον), Τιρόνε (79’ Πίτι), Ρόμανιτς, Μπα (34’λ. τρ. Καραμάνος), Αραμπούλι (78’ Προβυδάκης).
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ
ΤΙΤΛΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, καθώς συνέχισε το αήττητο σερί του και στο Περιστέρι, επικρατώντας του Ατρόμητου με 1-0. Η ομάδα του Πειραιά πήρε τους τρεις βαθμούς με το γκολ του Μπρουμά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ είχε ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και πολύ γρήγορα βρέθηκε κοντά στην πρωτοπορία στο σκορ. Στο 7ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ από τα αριστερά, σκαστή κεφαλιά του Ελ Αραμπί, ο Μανδάς κατάφερε να διώξει ενστικτωδώς.
Η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από ωραία μακρινή μπαλιά του Μπουχαλάκη, ο Μπρούμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας Στρούγγη και Μανδά. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ του Μπρούμα στον Στρούγγη, αλλά το VAR κατακύρωσε το γκολ.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον πρωταθλητή να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Έφτασε πολύ κοντά σε αυτό στο 55’, όταν ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής, καθυστέρησε χαρακτηριστικά ν’ αποφασίσει και ο Μανδάς έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Αφρικανού μέσου.
Στο 70’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, κεφαλιά του Μπουχαλάκη, δεν έφτασε στην μπάλα ο Ελ Αραμπί και αυτή πέρασε εκτός γηπέδου. Από την άλλη πλευρά ο Κάναντι με τρεις αλλαγές θέλησε ν’ αλλάξει το ρυθμό της ομάδας του και να επιδιώξει την ισοφάριση, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Στο 75ο λεπτό ο Μανδάς κατάφερε να διώξει, μετά από εξαιρετικό πλασέ του Φορτούνη. Ο διαιτητής Πέτρος Τσαγκαράκης έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ούμπιδες - Σεμέδο, Μπουχαλάκη, Μπα, Ρέαμπτσιουκ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Νάτσος (72’ Νταβιώτης), Κιβρακίδης, Σάλομον (62’ Μανούσος), Γκάλο, Χαρίσης, Ραμπέλο (62’ Μουνίθ), Χριστοδουλόπουλος (62’ Ραμπέλο), Μάτιτς (78’ Αγκάγιεφ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Μπα (64’ Σισέ), Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (79’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (64’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (90’ Πέπε).