Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ρυθμούς βόλεϊ η Λάρισα...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2021 21:04

Σε ρυθμούς βόλεϊ θα είναι η Λάρισα σε λίγες μέρες καθώς στις 20 Απριλίου θα αφιχθεί στη θεσσαλική πρωτεύουσα η Εθνική Ελλάδας Γυναικών όπου από τις 7 έως τις 9 Μαΐου θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Αυστρία στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ.

Η Εθνική έρχεται νωρίς ώστε να προετοιμαστεί στο κλειστό της Νεάπολης και να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, αφού διεκδικεί την πρόκριση στα τελικά.
Η διοργάνωση θα γίνει σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τον Δήμο Λαρισαίων με κύριο χαρακτηριστικό ότι θα είναι η πρώτη για το 2021 στη Λάρισα.
Όπως μας έλεγε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Γιάννης Κουρδής, θα γίνουν συμπληρωματικά έργα στο κλειστό της Νεάπολης ώστε να βάλει υποθήκη και για μελλοντικές διοργανώσεις.
Τα παιχνίδια είναι άγνωστο αν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ή με περιορισμένο αριθμό φιλάθλων.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι στόχος είναι η Θεσσαλία να μπει γρήγορα στο επίκεντρο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων ώστε να καλύψει χαμένο έδαφος λόγω της πανδημίας.
Και πρόσθεσε: «Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Θεσσαλία και συγκεκριμένα η Λάρισα. Οι μεγάλες διοργανώσεις αφήνουν πίσω τους μια μεγάλη παρακαταθήκη. Υπάρχουν σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, δημιουργείται ρεύμα αθλητικού τουρισμού και μόχλευση στην τοπική αγορά και την οικονομία. Η Θεσσαλία μέσω τέτοιων διοργανώσεων προβάλλεται και ανοίγεται στον κόσμο» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών το 2021 θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες (Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία).

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
7 ΜΑΪΟΥ
17.30 Ισπανία-Αυστρία
20.30 Ελλάδα-Νορβηγία
8 ΜΑΪΟΥ
17.30 Αυστρία-Νορβηγία
20.30 Ισπανία-Ελλάδα
9 ΜΑΪΟΥ
17.30 Νορβηγία-Ισπανία
20.30 Αυστρία-Ελλάδα

 

Του Σωτ. Κέλλα