Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με απουσίες στη Δράμα ο Απόλλων Λάρισας

ΘΕΛΕΙ «ΤΡΙΠΟΝΤΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΔΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2021 14:30

Δύσκολο έργο θα έχει σήμερα ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος στο πλαίσιο της 19ης ημέρας του πρωταθλήματος της Super League 2, δοκιμάζεται στη Δράμα, με αντίπαλο τη Δόξα (15.00 ERT Sports 4).


Τέσσερις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, οι «κυανόλευκοι» φέρονται αποφασισμένοι να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, για να ελπίζουν να πλασαριστούν στην πρώτη εξάδα.
Από αγωνιστικής πλευράς, ο τεχνικός Κώστας Φραντζέσκος επέλεξε γι’ αυτόν τον αγώνα να μην πάρει κοντά του, για λόγους τακτικής και για να αποφορτίσει αφήνοντάς τους να ξεκουραστούν, τους Νίκολα Ντα Κάμπο, Γιάννη Μπαλογιάννη, ενώ δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του Γιάννη Μπαστιάνου, που μόλις αποθεραπεύτηκε. Επίσης εκτός είναι και ο αρχηγός Κώστας Χατζής που συμπλήρωσε κάρτες.
Στη Δράμα η αποστολή του Απόλλωνα, απαρτίζεται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Γλύκο (Τ), Αστρά (Τ), Σκούπρα, Καρρίκι, Μόρα, Γκόλια, Γεωργακόπουλο, Καμπέρη, Αθανασιάδη, Μπάλλα, Λίταινα, Γκουντρουμπή, Καλούση, Ν’Goo, Ομπράντοβιτς, Μπάμπη, Γιάκο, Λουκά, Τασιούλη, Σούλτσε.

 

Η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
Μέσα σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της Δόξας Δράμας, ενόψει του σημερινού αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας.
Στα θετικά για τον προπονητή Θανάση Κολιτσιδάκη η επιστροφή των Χάμοντ, Μπολάκη, Αγιώτη και Πινδώνη που προσθέτουν λύσεις και επιλογές στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι.
Αντίθετα, εκτός παρέμειναν ο εγχειρισμένος Σπυρόπουλος και οι Αγγελόπουλος, Βάντερσον που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας.
Στην αποστολή συμπεριλήφθησαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Στεφανάκος, Θεοδοσιάδης, Πινδώνης, Κόντος, Φυτόπουλος, Μαυριάς, Παπαργυρίου, Κουκόλης, Μπελεβώνης, Σαμπανίδης, Παρασκευάς, Τάσιος, Παπαιωάννου, Αγιώτης, Χάμοντ, Μπολάκης, Κουτσιανικούλης, Μενσά, Άντερσον, Μπαράνκο, Νιολάκης.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τη σημερινή αναμέτρηση του Απόλλωνα Λάρισας στη Δράμα κόντρα στη Δόξα ορίστηκε να διευθύνει ο διαιτητής Φώτης Πολυχρόνης από την Ένωση Πιερίας με βοηθούς τους Αργύρη Ντάβελα (Μακεδονίας), Χρήστο Ψύλλο (Λέσβου) και 4ο τον Μελέτη Γουματζίδη (Πέλλας), ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Αναστάσιος Ντοσίδης (Θράκης).

 

ΑKOMH ENAΣ «ΕΜΦΥΛΙΟΣ » ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Η δοκιμασία του πρωτοπόρου Ιωνικού στην Άρτα, η αναμέτρηση του Διαγόρα με τον Εργοτέλη με φόντο την πρώτη εξάδα, αλλά και το ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα σε ΟΦ Ιεράπετρας και Χανιά, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Super League 2.
Οι πέντε διαδοχικές επιτυχίες, έδωσαν στον Ιωνικό «αέρα» πέντε βαθμών στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ταξιδεύει στην Άρτα για να αντιμετωπίσει τον Καραϊσκάκη που προσπαθεί να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, την οποία μοιράζεται με τον ΟΦΙ. Ο οποίος, με τη σειρά του, περιμένει τα Χανιά στο «Βουζουνεράκειο», με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει φόρα και να έχουν μαζέψει 13 βαθμούς στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους. Το ακριβώς αντίθετο από ό,τι έχουν κάνει Διαγόρας και Εργοτέλης που μετράνε 5/5 ήττες και κοντράρονται στη Ρόδο.
Ο Λεβαδειακός θα προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ιωνικό καθώς φιλοξενεί την Παναχαϊκή που, από την πλευρά της, χρειάζεται βαθμούς για να βρεθεί στη ζώνη των Play Off. Η Ξάνθη θα έχει δύσκολο έργο καθώς φιλοξενείται στα Τρίκαλα από τον τοπικό –και ανεβασμένο- ΑΟΤ.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Super League 2:
15:00 Δημοτικό Στάδιο Ρόδου, Διαγόρας - Εργοτέλης (ΕΡΤ3)
15:00 Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, Λεβαδειακός - Παναχαϊκή (ERTSPORTS)
15:00 Δημοτικό Αγίων Αναργύρων, ΑΕ Καραϊσκάκης - Ιωνικός (ERTSPORTS 2)
15:00 Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, Τρίκαλα - Ξάνθη (ERTSPORTS 3)
15:00 Γήπεδο Δόξας, Δόξα Δράμας - Απόλλων Λάρισας (ERTSPORTS 4)
15:00 Βουζουνεράκειο, ΟΦ Ιεράπετρας - Χανιά (ERTSPORTS 5)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ιωνικός    25-15    37
2. Λεβαδειακός     22-9    32
3. Ξάνθη    16-9    31
4. Εργοτέλης    20-13    28
5. Χανιά     12-8    28
6. Διαγόρας Ρ.     14-18    26
7. Παναχαϊκή     15-10    25
8. Απόλλων Λ.     10-12    21
9. Δόξα Δράμας     14-27    20
10. Τρίκαλα     15-18    19
11. ΟΦ Ιεράπετρας     16-25    12
12. ΑΕ Καραϊσκάκης     11-26    12

 

Οι αριθμοί της 18ης αγωνιστικής

100 ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΜΠΑΛΛΑΣ

Με τις 10 από τις 12 ομάδες της Super League 2 να σκοράρουν στη 18η αγωνιστική, αλλά να επιτυγχάνονται 14 συνολικά γκολ, φτάσαμε τα 190 στο πρωτάθλημα. Από αυτά 133 είναι με σουτ, 33 με κεφαλιά, 17 με πέναλτι, τρία με φάουλ, τρία αυτογκόλ και ένα από κόρνερ.
*Ο Ματίας Κάστρο για πρώτη φορά φέτος έμεινε τρία παιχνίδια χωρίς γκολ, αλλά δεν απειλείται με τα 10 γκολ του. Από τους πολλούς παίκτες που είναι μαζεμένοι στα τέσσερα γκολ, ξεκόλλησε ο Γιώργος Μανουσάκης του Εργοτέλη, που έφτασε τα πέντε.
*400 αγώνες στην καριέρα του έφτασε ο διεθνής μέσος της Ξάνθης Ελίνι Δημούτσος. Ο 33χρονος μέσος έπαιξε πριν κλείσει τα 16 χρόνια του στον Ηλυσιακό του Γιώργου Δώνη το 2004. Το 2007 πήγε στον Παναθηναϊκό, για να ξεκινήσει την πορεία του στη μεγάλη κατηγορία. Έπαιξε 19 παιχνίδια με τον Ηλυσιακό, 21 με τον ΟΦΗ, 32 με τον Παναθηναϊκό, 16 με τον Παναιτωλικό, 13 με τη Μλάντα Μπόλεσλαβ, 151 με τον Ατρόμητο, 53 με τον Αστέρα Τρίπολης, 24 με τον Πλατανιά, 58 με τη Λαμία και 13 με την Ξάνθη.
*100 αγώνες με τη φανέλα του Εργοτέλη συμπλήρωσε ο Γιάννης Μπουτσάκης. Ο 27χρονος μέσος, που αποκτήθηκε το 2017 από τον Ατσαλένιο, έχει 89 αγώνες στο πρωτάθλημα και 11 στο Κύπελλο Ελλάδας. Σε αυτά τα 100 παιχνίδια έχει έξι γκολ και 16 ασίστ.
*100 αγώνες στην καριέρα του σε πρωταθλήματα, συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Μπάλλας. Ο 28χρονος μέσος του Απόλλωνα Λάρισας έχει 86 στη Super League και 14 στη Β’ κατηγορία. Έχει φορέσει ακόμα τη φανέλα του Ατρομήτου, του Πανιωνίου και της ΑΕΛ.
*14 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει τα 21 γκολ (υπάρχει και ένα αυτογκόλ) του Λεβαδειακού φέτος. Τελευταίος ο Γιώργος Μαρίνος, που έγινε μάλιστα ο τρίτος νεότερος σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τον Κώστα Θυμιάνη της Ξάνθης και τον Θεμιστοκλή Πατρινό του Εργοτέλη.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη