Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Λάρισα με νέο πρόσωπο η Εθνική γυναικών βόλεϊ

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΡΑΝΧΟ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 21:08

Την Τρίτη 20 Απριλίου στη Λάρισα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της η Εθνική γυναικών, ενόψει της συμμετοχής της στον Γ’ προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών.

Η αποστολή της Εθνικής γυναικών θα αναχωρήσει για τη θεσσαλική πρωτεύουσα μετά τα μοριακά τεστ covid-19 που θα πραγματοποιήσουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.
Η «γαλανόλευκη» συμμετέχει στον 3ο από τους 6 προκριματικούς ομίλους με αντιπάλους την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Αυστρία. Το πρώτο τουρνουά θα γίνει στη Λάρισα το διάστημα 7-9 Μαΐου και το δεύτερο στην Αυστρία το τριήμερο 13-15 Μαΐου.
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών το 2021 θα διεξαχθεί σε 4 χώρες (Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία). Ήδη την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει οι διοργανώτριες χώρες και η τελική οκτάδα του ευρωβόλεϊ του 2019 (Τουρκία, Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία, Γερμανία, Ρωσία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν).
Στην τελική φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής γυναικών, Γκιγιέρμo Ναράνχο, προέβη σε αρκετές αλλαγές στις κλήσεις του ενόψει της προετοιμασίας για τον Γ’ προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εν συγκρίσει με το ρόστερ που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό του 2019. Μοναδική παίκτρια που έχει σχέση με τη Λάρισα είναι η κόρη του πρώην προπονητή της ΕΑΛ Θανάση Στράντζαλη, Όλγα.
Συγκεκριμένα, ο Ναράνχο κάλεσε τις Εύα Χαντάβα, Μάρθα Ανθούλη, Παναγιώτα Ξανθοπούλου, Σοφία Κοσμά, Ασημίνα Νικολογιάννη, Κατερίνα Γιώτα, Ιωάννα Πολυνοπούλου και Πένυ Ρόγκα. Απουσιάζουν δηλαδή οι Αρέτα Κονόμη, Μαρία Οικονομίδου, Ευαγγελία Μερτέκη και Παναγιώτα Διώτη. Η Αθηνά Παπαφωτίου που είχε αγωνιστεί στη διοργάνωση του 2019 έχει ανακοινώσει την αποχώρησή της από την Εθνική, ενώ η Μελίνα Εμμανουηλίδου είναι σε φάση αποθεραπείας από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της το περασμένο καλοκαίρι.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκιγιέρμο Ναράρχο επέλεξε τις παρακάτω αθλήτριες για την προετοιμασία:
Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Όλγα Βεργίδου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου.
Ακραίες: Σοφία Κοσμά, Ασημίνα Νικολογιάννη, Όλγα Στράντζαλη, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αθανασία Τοτσίδου, Ευαγγελία Χαντάβα.
Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μάρθα Ανθούλη.
Κεντρικές: Γεωργία Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Κατερίνα Γιώτα, Ιωάννα Πολυνοπούλου, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου.
Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Παναγιώτα Ρόγκα.
Το προπονητικό επιτελείο αποτελείται από:
Γκιγιέρμο Ναράνχο (Πρώτος προπονητής)
Νίκος Μπουτσορής (Βοηθός προπονητής)
Γιάννης Παρασχίδης (Γυμναστής)
Ρικάρντο Μποϊέρι (Στατιστικολόγος)
Αλέξανδρος Νακαστσής (Φυσιοθεραπευτής)
Βαγγέλης Περόπουλος (Τιμ μάνατζερ)
Το πρόγραμμα του Γ’ προκριματικού ομίλου:
Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
17.30: Ισπανία - Αυστρία
20.30: Ελλάδα - Νορβηγία
Σάββατο 8 Μαΐου 2021
17.30: Αυστρία - Νορβηγία
20.30: Ισπανία - Ελλάδα
Κυριακή 9 Μαΐου 2021
17.30: Νορβηγία - Ισπανία
20.30: Αυστρία - Ελλάδα
Όλοι οι προκριματικοί όμιλοι γυναικών
Α’ όμιλος: Λευκορωσία, Ελβετία, Εσθονία
Β’ όμιλος: Ουκρανία, Πορτογαλία, Γεωργία, Σουηδία
Γ’ όμιλος: Ισπανία, Ελλάδα, Αυστρία, Νορβηγία
Δ’ όμιλος: Σλοβακία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο
Ε’ όμιλος: Ουγγαρία, Γαλλία, Ισραήλ, Δανία
Ζ’ όμιλος: Σλοβενία, Τσεχία, Βοσνία, Λετονία.

 

Προσκλήθηκε ο Λ. Αυγενάκης

Στη διοργάνωση των αγώνων προσκλήθηκε προφορικά από τον πρόεδρο  της Επιτροπής Διοίκησης  του ΕΑΚ Λάρισας να παρευρεθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΣΤΗΝ «Ε»
Καραμπέτσος Γιώργος: Η Λάρισα πήρε την πρωτιά...

«Η Λάρισα πήρε πανελλαδικά την πρωτιά των εκδηλώσεων του βόλεϊ, καθώς οι πρώτοι διεθνείς αγώνες της χώρας μετά την πανδημία θα γίνουν στη θεσσαλική πρωτεύουσα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του επανεκλεγέντα προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Ελλάδας Γιώργου Καραμπέτσου με αφορμή τη διεξαγωγή στη Λάρισα των προκριματικών του ευρωπαϊκού  πρωταθλήματος βόλεϊ  γυναικών.
Και συνέχισε: «Θέλαμε να έχουμε και κόσμο στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν γίνεται λόγω πανδημίας.Είναι στενάχωρο γιατί η Λάρισα αγαπάει το βόλεϊ και μάλιστα όταν η ανδρική ομάδα ήταν στο world league είχαμε έδρα το κλειστό της Νεάπολης.
Η φιλοξενία είναι υποδειγματική, όπως και η διάθεση για οργανωτική επιτυχία, καθώς ήδη άλλαξε ο φωτισμός του κλειστού της Νεάπολης  χάρη στις  ενέργειες του προέδρου της επιτροπής διοίκησης  του ΕΑΕ και ειδικά του προέδρου κ. Κουρδή.
Θέλω να ευχαριστήσω  τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που είναι μόνιμα κοντά στα μεγάλα αθλητικά  γεγονότα,  αλλά και τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Αποστόλη Καλογιάννη.  Περιφέρεια και Δήμος συνεργάζονται για μια άρτια  διοργάνωση όπου στόχος είναι, εκτός από οργανωτική επιτυχία, να έχουμε και αγωνιστική, αφού η Εθνική μας ομάδα στοχεύει σε πρόκριση στην τελική φάση.
Μάλιστα θα παραταχθεί η ομάδα με το καλύτερο έμψυχο δυναμικό».

ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Gallery άρθρου