ΗΠΑ

Ιστορική νίκη της Εθνικής γυναικών εκτός γηπέδων

ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 20:20

Μία μεγάλη νίκη για την Εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ και γενικότερα για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ο περιφερειακός δικαστής του Λος Αντζελες, Γκάρι Κλάουσνερ, ενέκρινε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο μεταξύ της Εθνικής ομάδας γυναικών των ΗΠΑ και της ομοσπονδίας τους, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας τους, που θα είναι ίδιες με εκείνες των ανδρών, αλλά όχι για ίση αμοιβή και έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κάνουν έφεση.
Η συμφωνία παρέχει στην ομάδα των γυναικών την ίδια μεταχείριση με τους άντρες, όσον αφορά τις συνθήκες πτήσης, τα ξενοδοχεία, την επιλογή τοποθεσιών και του προσωπικού μεταξύ άλλων. «Νομίζω ότι κάναμε ένα πρώτο βήμα για τις γυναίκες στον αθλητισμό», δήλωσε η Μέγκαν Ραπινό από τη Χάβρη. Όμως, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Mundo deportivo, το ζήτημα των μισθολογικών ανισοτήτων παραμένει σε εκκρεμότητα.
«Σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση στο δικαστήριο για την ανισότητα των μισθών, το οποίο αγνοεί το γεγονός ότι οι γυναίκες παίκτριες λαμβάνουν χαμηλότερους μισθούς από τους άνδρες για την ίδια εργασία», είπε η εκπρόσωπος της ομοσπονδίας του γυναικείου ποδοσφαίρου, Μόλι Λέβινσον. Οι γυναίκες των ΗΠΑ, νικήτριες των δύο τελευταίων Παγκοσμίων Κυπέλλων το 2015 και το 2019, ζήτησαν αποζημίωση άνω των 66 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ομοσπονδία επανέλαβε ότι «δεσμεύεται 100% στο ζήτημα της ίσης αμοιβής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass