Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 20:30

Τον νέο προγραμματισμό της για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής κατέστρωσε η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με τον οποίο η λήξη της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου 2021.

Με δεδομένο, όμως, ότι οι όμιλοι διαφέρουν ως προς τον αριθμό των ομάδων (υπάρχει σημαντική απόκλιση από 11 έως και 16 ομάδες) απαιτούνται στους «πολυπληθείς» εξ αυτών περισσότερες αγωνιστικές ημερομηνίες, με τη διεξαγωγή εμβόλιμων αναμετρήσεων να προκύπτει πλέον ως μονόδρομος.
Αντίστοιχο - δυσανάλογο - βάρος καλούνται να σηκώσουν και οι ομάδες του λαρισαϊκού ενδιαφέροντος 3ου ομίλου, όπου υπολείπονται δέκα αγωνιστικές ημέρες για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Στον σχεδιασμό της Επιτροπής Διοργανώσεων προβλέπεται η διεξαγωγή αγώνων κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες:
6η: Κυριακή 18 Απριλίου 2021
7η: Κυριακή 25 Απριλίου 2021
8η: Τετάρτη 28 Απριλίου 2021
9η: Κυριακή 9 Μαΐου 2021
10η: Κυριακή 16 Μαΐου 2021
11η: Τετάρτη 19 Μαΐου 2021
12η: Κυριακή 23 Μαΐου 2021
13η: Τετάρτη 26 Μαΐου 2021
14η: Κυριακή 30 Μαΐου 2021
15η: Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.
Από την παράθεση των ανωτέρω ημερομηνιών, προκύπτει ότι θα διεξαχθούν τρεις αγωνιστικές σε εργάσιμη ημερομηνία (Τετάρτη), κάτι που σαφέστατα δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες στις ομάδες που βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα στον ερασιτεχνισμό και την επαγγελματοποίηση. Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, ότι υπάρχουν ομάδες που δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για εμβόλιμο αγώνα όπως και άλλες που θα δώσουν όλους τους αντίστοιχους αγώνες εκτός έδρας!
Και τους τρεις αγώνες της Τετάρτης προβλέπεται να δώσουν εντός έδρας η Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Δίας Δίου, ενώ ο ΠΟ Ελασσόνας θα δώσει δύο αγώνες ως γηπεδούχος και θα κάνει το ρεπό του.
Δύο αγώνες εντός και ένα εκτός θα δώσουν ο Αετός Μακρυχωρίου, ο Ατρόμητος Παλαμά, η Κοζάνη και ο ΠΟ Φήκης, ενώ το αντίστροφο θα ισχύσει για τον Ηρακλή Λάρισας, τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, τον Ερμή Αμυνταίου και τα Μετέωρα. Ο Μακεδονικός Φούφα είναι η μοναδική «ισορροπημένη» ομάδα του ομίλου καθώς θα δώσει ένα παιχνίδι στην έδρα του, ένα μακριά από αυτή και θα κάνει το ρεπό του.
Τέλος, σημαντική επιβάρυνση προκαλεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, την ΑΕ Καρίτσας και τον ΑΟ Σελλάνων, οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν ως γηπεδούχοι σε καμία από τις τρεις εμβόλιμες, με τη διαφορά ότι η ομάδα του Προαστίου Καρδίτσας θα ταξιδέψει δύο φορές και θα κάνει το ρεπό της.

 

Η ΑΝΟΔΟΣ
Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι δέκα πρωτοπόροι των ομίλων θα συγκροτήσουν δύο ομίλους των πέντε ομάδων (οι ομάδες των ομίλων 1 έως 5 στον πρώτο και οι υπόλοιπες στον δεύτερο), που θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονούς αγώνες, κατόπιν κλήρωσης. Οι δύο πρώτοι της κάθε πεντάδας (συνολικά τέσσερις ομάδες) θα πάρουν το εισιτήριο ανόδου στη Football League, ενώ με την αναμενόμενη κατάργησή της ουσιαστικά θα βρεθούν απευθείας στη νέα ενιαία Super League 2.

 

Οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής

Τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας που θα διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή και ώρα 16:30, ορίστηκαν να διευθύνουν οι παρακάτω διαιτητές:

*Μετέωρα - Ατρόμητος Παλαμά: Νίτσας Χρήστος, Μπουρονίκος Μιλτιάδης, Μίχος Δημήτριος (Λάρισας), παρ. Κόκκαλης (Τρικάλων)
*Αετός Μακρυχωρίου - Μακεδονικός Φούφας: Τασιόπουλος, Σαμαράς, Σφυρής (Θεσσαλίας), παρ. Βαλιώτης Αντώνιος (Λάρισας)
*Κοζάνη-Ερμής Αμύνταιου: Τζάμος (Καστοριάς), Δρουδάκης (Γρεβενών), Σιδερίδης (Καστοριάς), παρ. Διαμαντής (Κοζάνης)
*Αναγέννηση Κ.-Οικονόμος: Κολορίζος, Γάκος (Φθιώτιδας), Μπύρος (Ευρυτανίας), παρ. Μάνθος Κοφίτσας (Καρδίτσας)
*Δίας Δίου-Α.Ε. Καρίτσας: Παπαδόπουλος, Τσελεχίδης, Μαδίτσης (Μακεδονίας), παρ. Λέφας (Πιερίας)
16.30 ΠΟ Ελασσόνας-ΑΟ Σελλάνων: Διακουμάκος, Κουτσικανίδης, Μαυρογιώργης (Πιερίας), παρ. Τζιόλας Δημήτριος (Λάρισας)
*Φήκης-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου ΠΣ: Γκουντέλας, Καλογριανίτης, Γιοβάνης (Καρδίτσας), παρ. Κρίκης (Τρικάλων).

 

4ος ΟΜΙΛΟΣ
*Γ.Σ. Αλμυρού-Φωκικός: Αντωνίου Γεώργιος, Δεδικούσης Γρηγόριος, Κοντογιώργος Θεόδωρος (Λάρισας), παρ. Παγωνόπουλος (Θεσσαλίας).