Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρσεναλ... από τα παλιά

ΣΤΟΥΣ «4» ΤΟΥ EUROPA LEAGUE ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ, ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ, ΡΟΜΑ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 20:10

Η εμφατική πρόκριση της Άρσεναλ και τα φαβορί που συνεχίζουν «σημάδεψαν» τις ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League.

Οι «κανονιέρηδες» με το εμφατικό 4-0 στην Πράγα επί της Σλάβια, οι back to back νίκες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ, αλλά και η Ρόμα παρά το ισόπαλο 1-1 με τον Άγιαξ, συνθέτουν από χθες το βράδυ την τετράδα των ημιφιναλίστ της διοργάνωσης.
Το 1-1 στο «Εμιρέιτς» την περασμένη Πέμπτη (8/04) μάλλον... νευρίασε την Άρσεναλ, η οποία σε διάστημα 7 λεπτών στο πρώτο μέρος πέτυχε τρία γκολ, της ακυρώθηκε άλλο ένα με τη χρήση VAR και με το επιβλητικό 4-0 η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα θα βρεθεί στους «4», όπου θ’ αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ. Ο Πέπε με ένα γκολ και μία ασίστ και ο Λακαζέτ με δύο τέρματα έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα των Τσέχων.
Το «κίτρινο υποβρύχιο» μετά το 1-0 στην Κροατία, νίκησε και στο «Κεράμικα» με 2-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία δεν μπόρεσε να κάνει μία ακόμα έκπληξη μετά το «μπαμ» στη φάση των «16» επί της Τότεναμ.
Χωρίς να «πατήσει γκάζι» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε ένα γρήγορο γκολ με τον Έντινσον Καβάνι στο ξεκίνημα και σε συνδυασμό με το «διπλό» στην έδρα της Γρανάδα (2-0) έφτασε πολύ εύκολα στην πρόκριση επί των Ισπανών με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα (2-0).
Στους «4» θα βρει απέναντί της τη Ρόμα, η οποία «πάτησε» στο 2-1 επί του Άγιαξ στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και παρότι βρέθηκε πίσω στη ρεβάνς του «Ολίμπικο», ο Τζέκο φρόντισε στο δεύτερο μέρος να διαμορφώσει το τελικό 1-1 και να στείλει τους «Ρωμαίους» στους ημιτελικούς.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
*Σλάβια Πράγας-Αρσεναλ    0-4
(18’ Πεπέ, 21’ πέν., 77’ Λακαζέτ, 24’ Σάκα)
*Ρόμα-Αγιαξ    1-1
(72’ Τζέκο - 49’ Μπρομπέι)
*Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ    2-1
(36’ Αλκάθερ, 43’ Μορένο - 75’ Όρσιτς)
*Μάντσεστερ Γ.-Γρανάδα    2-0
(6’ Καβάνι, 90’αυτ. Βαγέχο)
ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ
(29/04 - 6/05)
*Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα
*Βιγιαρεάλ- Άρσεναλ
ΤΕΛΙΚΟΣ (26/05)
Γκντασκ Στάντιουμ, Πολωνία

 

Στο νοσοκομείο με ελονοσία ο Ομπαμεγιάνγκ

Σοκαριστικά ήταν τα νέα για την Άρσεναλ, καθώς η απουσία του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ απ’ τον δεύτερο προημιτελικό του Europa League με τη Σλάβια Πράγας, δεν οφείλεται σε τραυματισμό στον αστράγαλο, αλλά σε ελονοσία, με τον διεθνή Γκαμπονέζο επιθετικό να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου.
Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος ο παίκτης σε ανάρτησή του στο Instagram, επισημαίνοντας πως προσβλήθηκε απ’ την ασθένεια, ενώ βρισκόταν στο καμπ της Εθνικής Γκαμπόν για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. «Χαίρετε παιδιά, σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα και τις κλήσεις. Δυστυχώς κόλλησα ελονοσία, ενώ ήμουν με την Εθνική ομάδα της Γκαμπόν πριν από μερικές εβδομάδες» έγραψε ο Ομπαμεγιάνγκ στο μήνυμά του και πρόσθεσε:
«Πέρασα στο νοσοκομείο λίγες ημέρες αυτής της εβδομάδας, αλλά ήδη νιώθω πολύ καλύτερα, χάρη στους θαυμάσιους γιατρούς που ανίχνευσαν τον ιό τόσο γρήγορα. Δεν ένιωθα καλά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θα επιστρέψω πιο δυνατός από ποτέ σύντομα».