Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θήρα και ΠΑΟΚ για τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2021 18:47

Η αγωνιστική σεζόν στο γυναικείο βόλεϊ ολοκληρώνεται σήμερα με τη διεξαγωγή του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, που θα φέρει αντιμέτωπες τις ομάδες του ΑΟ Θήρας και του ΠΑΟΚ στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης (16/4, 20:00, ΕΡΤ3).


Μια χρονιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, με νέο σύστημα διεξαγωγής και καλά δείγματα γραφής αρχικά, αλλά περατώθηκε χωρίς να ολοκληρωθεί λόγω της πανδημίας, καθώς δεν υπήρχε χρόνος παράτασης λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Επειδή όμως δεν ήταν δυνατόν να μη διεξαχθεί καμία διοργάνωση, αφού πέρυσι δεν είχε διεξαχθεί το Κύπελλο, επιλέχθηκε τουλάχιστον να διοργανωθεί ο δεύτερος τη τάξει θεσμός, με τη συμμετοχή ομάδων μόνο από τη Volley League και, εκ των πραγμάτων, ωφελημένες εκείνες που διατήρησαν το έμψυχο δυναμικό τους.
Ο Ολυμπιακός, πολυνίκης του θεσμού με εννέα κατακτήσεις και μάλιστα συνεχείς, ατύχησε να κληρωθεί στα προημιτελικά με τον πλήρη Α.Ο. Θήρας, τον οποίο οι «ερυθρόλευκες» αντιμετώπισαν χωρίς καμία ξένη και δίχως τις διεθνείς αθλήτριές τους, που έλαβαν άδεια για να τελειώσουν τη σεζόν σε ομάδες του εξωτερικού.
Η ομάδα της Σαντορίνης, απόντος του «σκοπέλου» της πειραϊκής ομάδας, θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της Ιστορίας της, καθώς η προσπάθειά της δεν ευοδώθηκε στα προηγούμενα δύο συνεχή φάιναλ-4 που συμμετείχε, εξαιτίας του Ολυμπιακού: στις 2 Μαρτίου 2018 ηττήθηκε με 1-3 στον ημιτελικό της διοργάνωσης που είχε διοργανώσει στη Σαντορίνη, ενώ περίπου έναν χρόνο αργότερα (6/4/2019) συνέβη το ίδιο, με το ίδιο σκορ, στον τελικό των Σερρών.
Το έργο της κυκλαδίτικης ομάδας, πάντως, δεν θα είναι καθόλου εύκολο απέναντι στον δυνατό ΠΑΟΚ, που φτάνει για πρώτη φορά στον τελικό, στη σύντομη ιστορία του γυναικείου τμήματος βόλεϊ. Πλεονέκτημα του «Δικεφάλου» είναι η εμπειρία του προπονητή του σε ανάλογες καταστάσεις, αφού ο Τάκης Φλώρος, ως προπονητής του Παναθηναϊκού, κατέκτησε και τους τρεις τελικούς της καριέρας του στο Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών (2008, 2009, 2010) και τώρα θα έχει την ευκαιρία να τους κάνει τέσσερις, με έναν άλλο σύλλογο.
*Για τις ανάγκες του τελικού η ανδρική Λίγκα (ΕΣΑΠ) παραχώρησε στην ΕΟΠΕ τον πλήρη εξοπλισμό του video check (VAR). Διαιτητές θα είναι οι Μυλωνάκης, Κυριοπούλου, παρατηρητές οι Ράπτης, Μαυρικίδης, επόπτες οι Τόλιος, Γεωργιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Σπίγγου, γραμματεία οι Εμμανοηλίδη, Θεοδωρίδου και αναπληρωματική επόπτρια η Κατερλή.