Προβληματισμός για την ενδεκάδα

ΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ - ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2021 21:09

Η ΑΕΛ σήμερα μπορεί να μην αγωνίζεται, αλλά το μυαλό της θα είναι σε δύο παιχνίδια όπου αγωνίζονται οι βασικοί διεκδικητές της μάχης της παραμονής.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο όπου παίζει ο ΟΦΗ με τον Ατρόμητο και στο Αγρίνιο που αγωνίζεται ο Παναιτωλικός με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Η ΑΕΛ μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι άλλοι αγώνες, αφού αν κερδίσει τα δικά της παιχνίδια μέχρι το τέλος των πλέι άουτ θα παραμείνει στην κατηγορία, αλλά σίγουρα είναι διαφορετικό να διεκδικείς τέσσερις νίκες από το περιθώριο να υπάρχει δυνατότητα για μια μικρή απώλεια βαθμών . Αρκεί αυτή να μην είναι στο παιχνίδι ΑΕΛ-ΟΦΗ.
Η ΑΕΛ λοιπόν θα αγωνιστεί μεθαύριο στη Λαμία στο γήπεδο «Αθ. Διάκος» με ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Θα γνωρίζει τα αποτελέσματα των αντιπάλων και αναλόγως μπορεί να ακολουθήσει τακτική ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα.
Σίγουρα αγωνίζεται με μια καλή ομάδα, αλλά η τωρινή ΑΕΛ δεν έχει σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε αυτή της Φθιώτιδας την κανονική περίοδο.
Ο προπονητής προβληματίζεται σχετικά με το αρχικό σχήμα στις θέσεις των σέντερ μπακ όπου Τσόσιτς, Μαξιμένκο , Ζίζιτς διεκδικούν δύο από τις τρεις θέσεις, ενώ πιο περίπλοκο είναι το σχήμα που θα παρατάξει στη μεσαία γραμμή αφού αρκετοί παίκτες διεκδικούν θέση. Κολομπίνο και Στίφλερ λογικά θα παραμείνουν αμυντικά χαφ, αλλά μπροστά υπάρχουν πολλοί «μνηστήρες». Υποψήφιοι από τη στιγμή που προστέθηκε και ο Γλυνός που πήγε θαυμάσια στο παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ατρόμητο είναι : Μπεν-Χατίρα, Νικολιάς, Πινακάς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ακούνια. Δηλαδή έξι παίκτες για τρεις θέσεις! Σίγουρος θεωρείται στην κορυφή της επίθεσης ο Ντουρμισάι. Υπενθυμίζουμε ότι στη διάθεση του προπονητή δεν θα είναι οι τραυματίες Σπαρβ, Γκράουρ και Νούνιτς.
Σήμερα και αύριο η ομάδα θα προπονηθεί το πρωί, ενώ αύριο στις 5 μ.μ. θα αναχωρήσει για την Υπάτη που θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της περιοχής.

 

ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ
Η 4η αγωνιστική των Play out διεξάγεται σε δύο δόσεις. Σήμερα ΟΦΗ και Παναιτωλικός αγωνίζονται εντός έδρας -με Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης, αντίστοιχα- με την ελπίδα να πάρουν τη νίκη που θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των Play out της Super League:
15:00 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ - Ατρόμητος
17:15 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης
19:30 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
19:30 «Αθανάσιος Διάκος», Λαμία - ΑΕΛ

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΝΠΣ Βόλος    30-34    38
2. ΠΑΣ Γιάννινα    26-30    34
3. Λαμία    20-40    30 (6)
4. Απόλλων Σμ.     27-38    30 (0)
5. Ατρόμητος     25-38    29
6. ΟΦΗ    24-44    24
7. ΑΕΛ    22-43    23
8. Παναιτωλικός     15-39    21

 

Του Σωτ. Κέλλα

 

Πώς ελπίζει η ΑΕΛ για παραμονή στην Α’ Εθνική

Για να βγάλουμε όσο πιο πραγματικά συμπεράσματα θα πρέπει να δούμε 2-3 παραμέτρους.1η) Σε περίπτωση ισοβαθμίας (ανεξάρτητα σε ποιο βαθμό θα γίνει αυτή η ισοβαθμία - και αν γίνει- έχουμε με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα την εξής εσωτερική βαθμολογία.  Παναιτωλικός 8 -ΑΕΛ 7-ΟΦΗ 4 και μένουν οι αγώνες ΑΕΛ-ΟΦΗ και την τελευταία αγωνιστική το ΟΦΗ-Παναιτωλικός. Ξεκινάμε από την πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση που είναι νίκη της ΑΕΛ με ΟΦΗ. Οπότε η εσωτερική βαθμολογία γίνεται ΑΕΛ 10-Παναιτωλικός 8-ΟΦΗ 4 και μένει το ματς ΟΦΗ-Παναιτωλικόςάρα η νίκη με ΟΦΗ, δίνει φοβερό πλεονέκτημα στην ισοβαθμία!2η) Να δούμε τι βαθμούς χρειάζεται η ΑΕΛ για να σωθεί: Εδώ θα πάρουμε ευνοϊκά σενάρια για τους αντιπάλους π.χ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κάνει δύο νίκες και μια ισοπαλία π.χ. νικάει Απόλλωνα (μέσα) - Γιάννενα (έξω) - Χ με Ατρόμητο (μέσα) δηλαδή ...φοβερά αποτελέσματα! Και φτάνει στους 28 βαθμούς!
ΟΦΗ: Έχει μέσα τον Ατρόμητο και δυο ματς εκτός συνεχόμενα ΑΕΛ και Λαμία ( είπαμε χάνει με την ΑΕΛ) και κάνει στα δυο άλλα, μια ισοπαλία και μια νίκη π.χ. ισοπαλία με Ατρόμητο (μέσα) και νίκη στην Λαμία (έξω) και φτάνει στους 28 βαθμούς.
ΑΕΛ: Από τα 4 ματς θέλει δυο νίκες -μια με τον ΟΦΗ και μια άλλη π.χ. στον Βόλο (εκτός) και δυο ήττες στη Λαμία (εκτός ) και με τα Γιάννενα (στο Αλκαζάρ) και πάει στους 29 βαθμούς.
Και πάμε τελευταία αγωνιστική με τα μας ΑΕΛ-Γιάννενα (να χάσει η Λαρισινή ομάδα) και τη μάχη της Κρήτης ΟΦΗ-Παναιτωλικός.3η) Ενισχύω τον ΟΦΗ, να κερδίσει και τον Ατρόμητο (μέσα) και την Λαμία (έξω).
Ενισχύω την ΑΕΛ με ισοπαλία μέσα στη Λαμία ή με τα Γιάννενα εντός.4η) Ενισχύω υπερβολικά το Παναιτωλικός ...μόνο νίκες, 3 μάλιστα Απόλλων και Ατρόμητο (μέσα) και Γιάννενα έξω!Άρα συνοπτικά πρέπει να λειτουργήσουν οι εξής παράμετροι:
1) Νίκη οπωσδήποτε της ΑΕΛ με ΟΦΗ
2) Να κάνει μια ισοπαλία ο ΟΦΗ με Ατρόμητο (μέσα) ή Λαμία (έξω)
3) Να μην κάνει και τις τρεις νίκες το Παναιτωλικός δηλ. με Απόλλωνα και Ατρόμητο (μέσα)και Γιάννενα (έξω)
Γι’ αυτό θεωρώ ότι τη Δευτέρα στη Λαμία καλή είναι και η ισοπαλία καθώς και ο Ατρόμητος αν πάρει ισοπαλία ή στον ΟΦΗ ή στο Παναιτωλικός.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
Αρης Βαλασσόπουλος
μαθηματικός

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass