ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «KICKER»

ΜΑΝΟΥΕΛ ΣΤΙΦΛΕΡ «Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να μείνουμε απευθείας»

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2021 21:06

«Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να μείνουμε απευθείας» δήλωσε ο Γερμανός παίκτης της ΑΕΛ Μάνουελ Στίφλερ στην ιστοσελίδα της χώρας του «KICKER» σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Karlheinz Wild από την Καρλσρούη.


Μάλιστα, σύμφωνα με τα γραφόμενα, ο λόγος που καθιερώθηκε γρήγορα στην ενδεκάδα είναι ότι κατανόησε την τακτική εύκολα, αλλά και επειδή μιλάει Αγγλικά όπως όλοι οι παίκτες της ομάδας. Μάλιστα ο Στίφλερ δηλώνει σχετικά με την προσαρμογή των παικτών: «Βρίσκουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα τώρα», ενώ προσθέτει ότι ο προπονητής και αυτός είναι καινούργιος, όπως οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας.
Εγκωμιάζει την υποδομή της ΑΕΛ που τη χαρακτηρίζει επαγγελματική και ταυτίζει το επίπεδο των πλέι άουτ με αυτό της Β’ Γερμανίας. «Ήθελα να έχω αυτήν την εμπειρία και να συνεχίσω αυτήν την περιπέτεια», λέει ο Στίφλερ που με συνολικά 109 εμφανίσεις στη Β Γερμανίας και οκτώ γκολ, είναι η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό.
«Πρώτα απ ‘όλα, θέλω να παραμείνει στη Super League η Λάρισα», λέει ο Φραγκονικός (λόγω της καταγωγής από το Μπαιρόιτ που είναι γνωστό για την Όπερα, επηρεασμένο από την παρουσία του διάσημου συνθέτη Βάγκνερ) για τους άμεσους στόχους του.
Το συμβόλαιο στην ΑΕΛ ισχύει μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ο ίδιος ίσως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Γερμανία λέγοντας: «Έχω ακόμη λογαριασμό με τη Γερμανία». Στα 32, εξακολουθεί να αισθάνεται ικανός για μερικά χρόνια να παίξει σε καλό επίπεδο και παρά την αναγκαστική αποχώρηση από την Καρλσρούη, η καριέρα του στη δεύτερη κατηγορία δεν πρέπει να τελειώσει.
Σχετικά με τον ερχομό του στην ΑΕΛ μετά από μισό χρόνο χωρίς δουλειά (παρά τις 28 εμφανίσεις του και τρία γκολ στη δεύτερη κατηγορία τη σεζόν 2019/20) βοήθησε η επαφή του με τον Μπεν Χατίρα που είχε έρθει νωρίτερα στη λαρισινή ομάδα.
Τέλος, για το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο είπε: «Είχα μυρουδιά» και πρόσθεσε «μπορεί να μην ήταν το ωραιότερο τέρμα, αλλά ήταν πολύ σημαντικό γιατί κάθε τέρμα μετράει στη μάχη υποβιβασμού».

 

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ, Η ΠΟΛΗ
Στην αρχή του δημοσιεύματος ο Στίφλερ μίλησε για την προπόνηση (τέσσερα γκρουπ για δίτερμα και σπριτ), αλλά και για τις καιρικές συνθήκες στη Λάρισα. Είπε ότι έχει παίξει μέχρι τώρα σε όλες τις θέσεις εκτός του τερματοφύλακα και του κεντρικού αμυντικού, ενώ περιέγραψε το γκολ με τον Ατρόμητο και το λάθος του τερματοφύλακά του.
Έγινε αναφορά στο πρωτάθλημα και τον τρόπο διεξαγωγής του, ενώ χαρακτήρισε ταραχώδη το ξεκίνημά του, αφού έγινε σεισμός και λόγω αυτού αναγκάστηκε μαζί με τη σύζυγό του και τον δεκαεπτά μηνών γιο του (Λέοντα) να μετακινηθούν προσωρινά στον Βόλο που είναι 70 χιλιόμετρα μακριά.
Δήλωσε επίσης ότι η Λάρισα έχει παραλία σε 45 λεπτά απόσταση, ενώ τόνισε ότι η πόλη έχει πολλά κρούσματα κορονοϊού.
Ο δημοσιογράφος τελειώνει γράφοντας: «Με την αναγκαστική αποχώρηση από την Καρλσρούη, η καριέρα του στη δεύτερη κατηγορία δεν πρέπει να τελειώσει».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass