Με «σφραγίδα» και υπογραφή Αντρίγια Ζίβκοβιτς

* Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό * Σημαντική νίκη πέτυχε ο Αρης

Δημοσίευση: 19 Απρ 2021 20:00

Μεγάλης σπουδαιότητας και βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον Ολυμπιακό, με την... υπογραφή του Σέρβου επιθετικού Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που σημείωσε τα δύο γκολ της νίκης με ωραία δυνατά σουτ στο 49’ και το 63’.
Το πιο ήσυχο και ήρεμο ντέρμπι εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των δύο ομάδων ήταν αυτό που έγινε στην Τούμπα.


Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο ημίχρονο ο Βορειομακεδόνας ρέφερι έδειξε μόλις μία κίτρινη κάρτα στο 39’ στον Αβραάμ Παπαδόπουλο για ένα παρατεταμένο μαρκάρισμα στην πλάτη του Ελ Καντουρί.
Η έλλειψη ουσιαστικού βαθμολογικού κινήτρου από πλευράς Ολυμπιακού, η απουσία φιλάθλων από τις κερκίδες, αλλά και η αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, μεταμόρφωσαν αυτό το κλασικό ντέρμπι σε ένα απλό παιχνίδι πρωταθλήματος, με αναμφισβήτητη ποιότητα, αλλά χωρίς το πάθος και την ένταση των ντέρμπι μεταξύ των δύο αυτών «αιωνίων» αντιπάλων.
Ο ΠΑΟΚ με αμυντική θωράκιση και με σύστημα πέντε αμυντικών προσπάθησε να κρατήσει μακριά τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, που με οργανωμένο κέντρο και επιθέσεις από τα πλάγια επιχείρησε να διασπάσει την αμυντική ζώνη των γηπεδούχων.
Διαιτητής: Αλεξάνταρ Στάβρεφ (Βόρεια Μακεδονία)
Κίτρινες: Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσουκ
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ (83’ Τσιγγάρας), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (71’ Τζόλης), Βιεϊρίνια (82’ Bαρέλα), Ελ Καντουρί (66’ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (70’ Κρμέντσικ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ (71’ Βαλμπουενά), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60’ Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (60’ Φορτούνης), Μασούρας (79’ Κάιπερς), Ελ Αραμπί.

ΔΙΠΛΟ ΕΥΡΩΠΗΣ
Τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-1 -και μάλιστα με ανατροπή- σημείωσε ο Άρης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι-οφ, ισχυροποιώντας τη θέση του στη 2η θέση της βαθμολογίας και πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση ενός «εισιτηρίου» για το Conference League της επόμενης περιόδου.
Ο Σανκαρέ έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους», όμως οι «κιτρινόμαυροι» γύρισαν το ματς μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την αποβολή του Μαουρίσιο στο 52’. Έχασε πέναλτι στο 45’ ο Μάνος.
Διαιτητής: Κρίστο Τόχβερ (Εσθονία)
Κίτρινες: Βέλεθ, Μαουρίσιο, Σανκαρέ, Καμπετσής, Μπουζούκης - Τζέγκο, Δεληζήσης, Μαντσίνι
Αποβολές: 52’ Μαουρίσιο (2η κίτρινη)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (69’ Ενκγμπακοτό), Νιας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σανκαρέ (80’ Μπουζούκης), Αϊτόρ (58’ Σάντσες), Βιγιαφάνιες (69’ Καμπετσής), Μακέντα (80’ Καρλίτος).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν (58’ Γκανέα), Τζέγκο (58’ Ματίγια), Σάσα, Μαντσίνι, Μπερτόλιο (86’ Σίλβα), Ματέο Γκαρσία (90’+2’ Ιωάννου), Μάνος.

«ΛΥΤΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
«Άλμα Ευρώπης» πραγματοποίησε χθες η ΑΕΚ που επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play off. Η Ένωση πήρε τη νίκη με γκολ του Λόπες στο 85’ και του Αλμπάνη στο 90’+5’.
Είχε προηγηθεί με τον Γαλανόπουλο στο 39’, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Αστέρας με τον Ριέρα στο 41’.
Έτσι, η ΑΕΚ πέτυχε δεύτερη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τον Ιανουάριο και απέκτησε προβάδισμα για τη μάχη της τετράδας, καθώς βρίσκεται πλέον πέντε βαθμούς μπροστά από τον 5ο Παναθηναϊκό.
Διαιτητής: Ευαγγέλου
Κίτρινες: Μάνταλος - Βαλιέντε
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστιτσιτς (84’ Κοσίδης), Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (53’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρες, Καστάνο (88’ Χριστόπουλος), ‘Αλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (88’ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (88’ Κρέσπι), Ριέρα (76’ Γκόμες), Σίτο (61’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass