Με συνοπτικές διαδικασίες η φετινή Super League 2

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2021 20:00

Με συνοπτικές διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ 94 ημερών (!), ολοκληρώθηκε προχθές η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 2, η οποία επέστρεψε στην επίσημη αγωνιστική δράση στις 17 Ιανουαρίου μετά από διακοπή δέκα μηνών.

Ο εκπρόσωπος της Λάρισας στη διοργάνωση, ο Απόλλων κατέλαβε τελικά την 9η θέση, υστερώντας στην ισοβαθμία με τα Τρίκαλα και θα συνεχίσει στο μίνι τουρνουά των «playout», χωρίς επί της ουσίας να διεκδικεί κάποιον στόχο, αφού η παραμονή του στην κατηγορία χρειάζεται τυπική μόνον επικύρωση.
Η πορεία των Φιλιππουπολιτών, πάντως, κρίνεται συνολικά κατώτερη των αρχικών προσδοκιών τους, στοιχείο που άλλωστε οδήγησε και στην αντικατάσταση του αρχικού προπονητή τους Γιάννη Μάγγου από τον Κώστα Φραντζέσκο, στις αρχές Φεβρουαρίου. Επί 22 αγώνων, ο Απόλλων σημείωσε 6 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ γεύθηκε δέκα φορές την αίσθηση της ήττας. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι οι «κυανόλευκοι» εμφανίζουν ταυτόσημα αποτελέσματα εντός και εκτός έδρας (3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 5 ήττες ως γηπεδούχοι και τον ίδιο απολογισμό ως φιλοξενούμενοι).
* Νικηφόροι ήταν και οι δύο αγώνες με αντιπάλους τη Δόξα Δράμας και την ΑΕ Καραϊσκάκης, ενώ ισόπαλοι αυτοί με αντιπάλους την Ξάνθη και τον ΟΦ Ιεράπετρας. Διπλή ήττα κατέγραψε ο Απόλλων αντιμετωπίζοντας τον Ιωνικό, τον Εργοτέλη και την Παναχαϊκή.
* «Αδύναμο κρίκο» της φετινής προσπάθειας αποτέλεσε η αναιμική επιθετική γραμμή, η οποία ήταν η λιγότερο παραγωγική μεταξύ των 12 ομάδων της κατηγορίας με 13 γκολ (8 στη Λάρισα και 5 μακριά από αυτή). Πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα αναδείχθηκε ο Αθανασιάδης με 3 γκολ, ενώ τον ακολούθησαν οι Ομπράντοβιτς - Χατζής με 2 και οι Μόρας - Μπάμπης - Μπαστιάνος - Σκούπρα με ένα γκολ. Παράλληλα, δύο αντίπαλοι ποδοσφαιριστές, ο Θυμιάνης (Ξάνθης) και ο Θεολόγου (ΑΕ Καραϊσκάκης) σημείωσαν αυτογκόλ υπέρ του Απόλλωνα, που έμεινε στο επιθετικό «μηδέν» σε 12 αγώνες.
* Πολύ καλύτερη ήταν η αμυντική επίδοση, με την εστία του Απόλλωνα να έχει παραβιαστεί 19 φορές, γεγονός που τον φέρνει στην 5η θέση της σχετικής κατάταξης μαζί με τον πρωταθλητή της κανονικής περιόδου Ιωνικό. Οι τερματοφύλακες της λαρισινής ομάδας κράτησαν αλώβητη την εστία τους σε 9 αγώνες (6 ο Αστράς και 3 ο Γλύκος), ενώ δέχθηκαν γκολ στους υπόλοιπους 13. Ο Αστράς «νικήθηκε» δέκα φορές σε 11 συμμετοχές, ο Γλύκος επτά σε 9 συμμετοχές και ο Τάλισον δύο σε 3 συμμετοχές. Δεν αγωνίστηκαν καθόλου σε επίσημο αγώνα οι Πρίφτης και Γκέκας, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη λύσει τη συνεργασία τους με την ΠΑΕ Απόλλων.
* Το 3-0 ήταν το ευρύτερο σκορ που σημειώθηκε στους αγώνες του Απόλλωνα και μάλιστα τρεις φορές, σε εντός έδρας αναμετρήσεις. Με αυτό καταγράφηκε η πρώτη φετινή νίκη εναντίον της ΑΕ Καραϊσκάκης (κατά την επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα, τη Φιλιππούπολη, μετά το μάλλον ατυχές «πέρασμα» από το «F.C. Arena»), αλλά και οι ήττες από Παναχαϊκή και Εργοτέλη.
* Ο μοναδικός παίκτης του Απόλλωνα που αποβλήθηκε στο φετινό πρωτάθλημα ήταν ο Μπάλλας, που αντίκρυσε δύο κίτρινες κάρτες στον αγώνα του Παγκρητίου με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Ο ίδιος μαζί με τους Αθανασιάδη και Χατζή ήταν οι πλέον «κιτρινισμένοι» ποδοσφαιριστές, καθώς παρατηρήθηκαν από πέντε φορές ο καθένας.

 

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ...
*Καθήκοντα παρατηρητή διαιτησίας άσκησε ο Καρδιτσιώτης Μάνθος Κοφίτσας που επέστρεψε ποδοσφαιρικά στη γενέτειρά του, μετά την οικειοθελή «εξορία» του στα Τρίκαλα και πλέον αποτελεί μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Καρδίτσας (τη συγκροτούν με τον πρόεδρο Ανδρέα Στάθη και τον Λαρισαίο Γιάννη Αγγελακόπουλο).
*Παράλληλα, σε ρόλο παρατηρητή αγώνα βρέθηκε -για ακόμη μία φορά- ο Βολιώτης παλαίμαχος διαιτητής Σπύρος Κανούλης που είναι πιθανότατα ο «ρέκορντμαν» των σχετικών ορισμών στους αγώνες επί θεσσαλικού εδάφους, σε επίπεδο τόσο Super League 2 όσο και Football League.
* Την ευθύνη της τηλεοπτικής μετάδοσης για λογαριασμό της ΕΡΤ είχε ο Πυργετινός στην καταγωγή αθλητικογράφος Δημήτρης Μπουμπουγιατζής, αδελφός του Φώτη, επί σειρά ετών γυμναστή του ΑΣ Πυργετού, κατά τη θητεία του στα εθνικά πρωταθλήματα.
* Με δεδομένο ότι η δράση των ερασιτεχνικών σωματείων παραμένει στον «πάγο», ο προπονητής του Φαλανιακού Κώστας Νεμπεγλέρας παρακολουθεί ανελλιπώς αγώνες των ανώτερων κατηγοριών. Έτσι, μετά την Κυριακάτικη παρουσία του στο Μακρυχώρι, προχθές βρέθηκε στη Φιλιππούπολη, μαζί με δύο πρώην παίκτες του Απόλλωνα, τον Βασίλη Σκάκο και τον Γιάννη Αντωνόπουλο.
* «Παρών» στη Φιλιππούπολη και ο Μελιβοιώτης προπονητής Μιλτιάδης Ζιάκας, ο οποίος είναι αναλυτής στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Ανδρών Κύπρου, όπου την ευθύνη έχει ο πρώην προπονητής της ΑΕΛ Νίκος Κωστένογλου.

 

Το πρόγραμμα των Play off και Play out

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή τo πρόγραμμα των πέντε αγωνιστικών των Play off και Play out της Super League 2. Θα διεξαχθούν σε δύο ημέρες, η σειρά των οποίων είχε οριστεί και αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο στην έναρξη του πρωταθλήματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα των Play off:
1η αγωνιστική (28.04.21 15:30)
Ιωνικός – Λεβαδειακός ΕΡΤ3
Ξάνθη – Χανιά ERTSPORTS
Εργοτέλης – Διαγόρας ERTSPORTS 2
2η αγωνιστική (05.05.21 15:30)
Χανιά – Ιωνικός ERTSPORTS 2
Διαγόρας – Ξάνθη ERTSPORTS
Λεβαδειακός – Εργοτέλης ΕΡΤ3
3η αγωνιστική (09.05.21 14:45)
Ιωνικός – Ξάνθη ΕΡΤ 3
Λεβαδειακός – Διαγόρας ERTSPORTS
Εργοτέλης – Χανιά ERTSPORTS 2
4η αγωνιστική (16.05.21 14:45)
Διαγόρας – Ιωνικός ERTSPORTS 2
Ξάνθη – Εργοτέλης ΕΡΤ3
Λεβαδειακός – Χανιά ERTSPORTS
5η αγωνιστική (19.05.21 15:30)
Ιωνικός – Εργοτέλης ERTSPORTS 2
Ξάνθη – Λεβαδειακός ERTSPORTS
Χανιά – Διαγόρας ERTSPORTS 3

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
1. Ιωνικός    35-19    47
2. Ξάνθη    24-10       41
3. Λεβαδειακός    32-12       41
4. Εργοτέλης    29-15    36
5. Χανιά    18-13    35
6. Διαγόρας Ρόδου    18-23    30

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των Play out:
1η αγωνιστική (27.04.21 15:30)
Παναχαϊκή – Απόλλων Λάρισας ERTSPORTS
Τρίκαλα – Α.Ε. Καραϊσκάκης ERTSPORTS 2
Δόξα Δράμας – Ο.Φ. Ιεράπετρας ERTSPORTS 3
2η αγωνιστική (04.05.21 15:30)
Α.Ε. Καραϊσκάκης – Παναχαϊκή ERTSPORTS
Ο.Φ. Ιεράπετρας – Τρίκαλα ERTSPORTS 2
Απόλλων Λάρισας – Δόξα Δράμας ERTSPORTS 3
3η αγωνιστική (08.05.21 14:45)
Παναχαϊκή – Τρίκαλα ERTSPORTS
Απόλλων Λάρισας – Ο.Φ. Ιεράπετρας ERTSPORTS 2
Δόξα Δράμας – Α.Ε. Καραϊσκάκης ERTSPORTS 3
4η αγωνιστική (15.05.21 14:45)
Ο.Φ. Ιεράπετρας – Παναχαϊκή ERTSPORTS 2
Τρίκαλα – Δόξα Δράμας ERTSPORTS
Απόλλων Λάρισας – Α.Ε. Καραϊσκάκης ERTSPORTS 3
5η αγωνιστική (18.05.21 15:30)
Παναχαϊκή – Δόξα Δράμας ERTSPORTS
Τρίκαλα – Απόλλων Λάρισας ERTSPORTS 2
Α.Ε. Καραϊσκάκης – Ο.Φ. Ιεράπετρας ERTSPORTS 3

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
1. Παναχαϊκή    19-20       29
2. Τρίκαλα     16-20    24
3. Απόλλων Λάρισας    13-19    24
4. Δόξα Δράμας    17-37    21
5. Α.Ε. Καραϊσκάκης    14-32    16
6. Ο.Φ. Ιεράπετρας    17-32    13

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass