Ηττα - δηλητήριο από τον ΟΦΗ

*Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2 *Ο ΣΙΔΗΡΟΠOΥΛΟΣ ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ VAR

Δημοσίευση: 25 Απρ 2021 21:05

«Mors certa, hora incerta», έλεγαν οι Λατίνοι, δηλαδή «ο θάνατος είναι σίγουρος, η ώρα του δεν είναι σίγουρη» και η ΑΕΛ μετά την ήττα από τον ΟΦΗ με 1-0 από γκολ του Ντε Γκούζμαν (33’) χθες στο Αλκαζάρ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υποβιβαστεί στη Super League 2, αφού οι ελπίδες είναι μαθηματικές. Αλλά επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, στους δύο εναπομείναντες αγώνες με ΝΠΣ Βόλου και Γιάννενα καλείται να πάρει δύο νίκες και ό,τι... γίνει.


Χθες στο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play out της Super League, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ, αποκτώντας διαφορά τριών βαθμών από την ουραγό λαρισινή ομάδα και ενός από τον προτελευταίο Παναιτωλικό.
Στο πρώτο μέρος πρωταγωνιστής ήταν ο ΟΦΗ που έπαιξε πολύ καλά, πέτυχε ένα τέρμα και γενικά η ΑΕΛ «ξύπνησε» μετά από το γκολ που δέχθηκε και άρχισε να δημιουργεί καταστάσεις για την εστία του Βάτερμαν.
Στο δεύτερο μέρος πρωταγωνιστής ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος που επιχείρησε να δώσει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ σε κανονικό μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Κοροβέση και μόνο κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμα αντιαθλητικό του Γιαννούλη στον Γλυνό στο 84’.
Αν ο Σιδηρόπουλος είναι ο καλύτερος Ελληνας διαιτητής, τι να πούμε για τους υπόλοιπους… Ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους στο VAR άλλαξε τις αποφάσεις του, ακύρωσε το πέναλτι και υπέδειξε κόκκινη κάρτα στον Γιαννούλη.
Ορθά κόπηκε ο Σιδηρόπουλος από τους πίνακες διαιτητών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020 και νομίζουμε ότι αν συνεχίσει να σφυρίζει δεν θα το κάνει με υψηλή προοπτική.
Επίσης είμαστε περίεργοι αν θα βγάλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών ανακοίνωση για το μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Γλυνό που δεν συνέχισε στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες τελείωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.
Να σταθούμε και στις επιλογές του Φέστα που πιστεύουμε ότι στη μεσαία γραμμή δεν ταίριαζε ο ρόμβος, ενώ στο αρχικό σχήμα έπρεπε να είναι ο Κολομπίνο, όχι όμως στη θέση του Νικολιά… Δικαιώθηκε όμως για κάποιους που δεν τους ξεκίνησε…Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2, έχοντας στη μεσαία γραμμή την παράταξη των παικτών σε ρόμβο. Ο Ναγκί βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Δεξιός μπακ ο Μπέρτος, αριστερός ο Γιακιμόφσκι, στόπερ οι Μαξιμένκο - Τσόσιτς. Στη μεσαία γραμμή ο Στίφλερ αμυντικό χαφ, οι Νικολιάς (δεξιά), Μιλοσάβλιεβιτς (αριστερά) και στην κορυφή του ρόμβου ο Μπεν Χατίρα. Στην επίθεση Ακούνια και Ντουρμισάι.
Στο 3-5-2 του Νίκου Νιόπλια, ο Βάτερμαν βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια. Η άμυνα απαρτιζόταν από Βούρο, Διαμαντή και Γιαννούλη. Δεξιός μπακ χαφ ήταν ο Μαρινάκης, αριστερός ο Γιαννούλης, με Σακόρ, Μεγιάδο και Ντε Γκούζμαν στη μεσαία γραμμή. Σαρδινέρο και Γιάννου έπαιξαν στην επιθετική γραμμή.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού και απειλούσε την εστία του Ναγκί με την ΑΕΛ να ενοχλεί για πρώτη φορά στο 15’ σε σουτ του Ντουρμισάι.
Ο ΟΦΗ έπαιζε καλύτερα, είχε κυκλοφορία μπάλας και σε μία φάση σαν σε… προπόνηση στο 33’ ο Κοροβέσης έκανε σέντρα και ο Ντε Γκούζμαν έκανε με κεφαλιά το 0-1.
Η ΑΕΛ αντέδρασε, αλλά στην καλύτερη στιγμή ο Βάτερμαν είπε «όχι» στην εκτέλεση φάουλ του Ακούνια (41’).
Στο δεύτερο μέρος ο πρωταγωνιστής ήταν ο Σιδηρόπουλος και οι λάθος αποφάσεις του. Πρώτο λάθος ο καταλογισμός πέναλτι σε κανονικό μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Κοροβέση (το διόρθωσε το VAR) και δεύτερο στο 84’ όταν ο Γιαννούλης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Γλυνό, ο οποίος είχε μπει στο 65’. Η κάρτα έγινε κόκκινη, αλλά ο παίκτης της ΑΕΛ έφυγε τραυματίας. Οι δύο ομάδες τελείωσαν με δέκα παίκτες…
Ο Φέστα άλλαξε την τακτική σε 3-5-2, αλλά οι αλλαγές δεν βοήθησαν δυστυχώς… Εξαίρεση ο Κολομπίνο… και στο τέλος ο Καρανίκας.
Από ευκαιρίες υπήρξε μόνο μία στο 57’, όταν ο Σαρδινέρο δεν πρόλαβε για ελάχιστα να μπει στην πορεία της μπάλας από τη σέντρα του Κοροβέση από αριστερά. Η ΑΕΛ απείλησε μόνο στο 76’ με το άστοχο σουτ του Ακούνια.
Βέβαια μετά το 70’ μόνο μπάλα δεν παίχθηκε, αφού οι παίκτες του ΟΦΗ αγαπούσαν πολύ το χορτάρι του γηπέδου…

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
3’: Σουτ του Γιάννου μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Ναγκί.
7’: Ο Ντε Γκούζμαν σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
15’: Από σουτ του Νικολιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
31’: Από πλασέ του Μαρινάκη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
33’: Ο Κοροβέσης από αριστερά κάνει σέντρα και ο Ντε Γκούζμαν με καρφωτή κεφαλιά κάνει το 0-1.
39’: Ο Νικολιάς ανατρέπεται έξω από τη μεγάλη περιοχή από τον Κοροβέση και ο διαιτητής καταλογίζει φάουλ.
41’: Ο Ακούνια εκτελεί το φάουλ και ο Βάτερμαν με καταπληκτική απόκρουση διώχνει σε κόρνερ.
55’: Σέντρα από αριστερά του Γιακιμόφσκι, ο Μιλοσάβλιεβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βάτερσον.
57’: Ο Σαρδινέρο δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή (τετ-α-τετ με τον Ναγκί) σε σέντρα που έκανε από αριστερά ο Κοροβέσης.
76’: Από σουτ του Ακούνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
78’: Ο Ακούνια σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτεροι ο Κολομπίνο και ο Στίφλερ. Ο Ναγκί δεν έχει ευθύνη στο τέρμα που δέχθηκε, ενώ ο Μπέρτος έπαιξε με πολύ πάθος. Ο Γιακιμόφσκι φάνηκε στα στημένα, ενώ ο Τσόσιτς υπερτερούσε του Μαξιμένκο. Ο Μιλοσάβλιεβιτς δεν πήγε καλά, ενώ ο Μπεν-Χατίρα είχε εξάρσεις στο πρώτο μέρος. Ο Νικολιάς κατά διαστήματα έκανε φάσεις. Σημαντικές μάχες έδωσαν Ακούνια και Ντουρμισάι. Ο Γλυνός, αν δεν ήταν το χτύπημα του Γιαννούλη, θα έκανε ζημιά. Ο Μουκαντζό με τον Πινακά δεν φάνηκαν, ενώ ο Καρανίκας προσπάθησε στο τέλος.
Από τον ΟΦΗ καλύτερος ο τερματοφύλακας Βάτερμαν για την απόκρουση στο 41’, ενώ ο Ντε Γκούζμαν εκτός απο το γκολ είχε σημαντική προσφορά στη μεσαία γραμμή. Καλός και ο Κοροβέσης, αλλά και ο Διαμαντής που πήρε όλες τις μονομαχίες.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο VAR Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία) βαρέθηκε να διορθώνει τον Σιδηρόπουλο, που πλέον δεν νομίζουμε πως έχει στόχο στην ελληνική διαιτησία μετά τον αποκλεισμό του από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δυστυχώς οι βαριές καταγγελίες της ΠΑΕ ΑΕΛ, θα του μείνουν «σημάδι» στη ζωή του σε συνδυασμό με την απόδοσή του… Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπέρτος, Στίφλερ, Τσόσιτς, Καρανίκας, Σακόρ, Κοροβέσης, Μεγιάδο και απευθείας κόκκινη ο Γιαννούλης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Στίφλερ, Μιλοσάβλιεβιτς (65’ Γλυνός), Ντουρμισάι (78’ Μουκαντζό), Μπεν-Χατίρα (55’ Πινακάς), Γιακιμόβσκι, Τσόσιτς, Μπέρτος (77’ Καρανίκας), Μαξιμένκο, Ακούνια, Νικολιάς (55’ Κολομπίνο).
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Σακόρ (81’ Στάρτζεον), Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Γιάννου (87’ Βαφέας), Σαρδινέρο (81’ Σολίς), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (90’+7’ Ουές), Κοροβέσης. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής των play out της Super League:
*ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός    0-1
(20’ Μπαρμπόσα)
*ΑΕΛ - ΟΦΗ    0-1
(33’ Ντε Γκουζμάν)
*Ατρόμητος - Λαμία    0-0
*Απόλλων Σμύρνης - ΝΠΣ Βόλος    Αύριο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 31 αγώνες)
7. ΝΠΣ Βόλος    39 -30 αγ.
8. ΠΑΣ Γιάννινα    35
9. Λαμία    32
10. Ατρόμητος    31
11. Απόλλων Σμύρνης    30 -30 αγ.
12. ΟΦΗ    28
13. Παναιτωλικός    27
14. ΑΕΛ    24

Η επόμενη 6η αγωνιστική
(Σάββατο 8 Μαΐου 2021)
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης
19:30 Βόλος - ΑΕΛ
19:30 Παναιτωλικός - Ατρόμητος
19:30 Λαμία - ΟΦΗ

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ: Δεν παίξαμε, δεν προσπαθήσαμε
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι είναι πιο δύσκολη η κατάσταση, αλλά μπορούμε να πάρουμε έξι βαθμούς στα δύο επόμενα παιχνίδια. Θα είναι δύσκολα, αλλά θα παλέψουμε και πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έπρεπε να έχουμε αυτήν την προσέγγιση σε τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ίσως νιώσαμε πολλή πίεση. Επέλεξα κάποιους έμπειρους παίκτες για να αποφύγουμε αυτού του είδους τις καταστάσεις, αλλά δεν παίξαμε, δεν προσπαθήσαμε… Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνιστήκαμε καλύτερα, με πιο πολύ πάθος και μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία, αλλά δεν ήταν αρκετό για να κερδίσουμε».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ: Υπάρχουν και άλλα πράγματα, όχι αγωνιστικά…
Ο Μανώλης Μπέρτος, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι τελικός για μας και τον ΟΦΗ, όποιος θα έκανε το λάθος θα έχανε και το παιχνίδι. Ήμασταν καλοί σε γενικές γραμμές, τώρα τι να λέμε… Ό,τι έγινε, έγινε… Έχουμε δώσει τα πάντα ως ομάδα και θα το δείτε και στη συνέχεια. Προσπαθούμε να παίρνουμε τις νίκες σε κάθε ματς, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα, όχι αγωνιστικά. Βλέπετε, άλλες ομάδες… Βοηθά ο ένας τον άλλον. Εμείς είμαστε μόνοι μας, όπως λέει και ο πρόεδρός μας! Εντάξει, τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Συνεχίζουμε, εμείς είμαστε υπεύθυνοι που φέραμε την ομάδα εδώ που βρίσκεται. Σηκώνουμε το κεφάλι, δουλεύουμε καθημερινά, έχουμε άλλα δύο παιχνίδια και από εκεί και πέρα στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

ΝΙΚΟΣ ΝΙΟΠΛΙΑΣ: Στο τέλος θα τα καταφέρουμε
Ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Νιόπλιας, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ είπε για το παιχνίδι με την ΑΕΛ:
«Για το αποτέλεσμα παίζεις, γιατί περνούν τα παιχνίδια και δεν προλαβαίνεις… Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο στα παιδιά για το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά και για το γεγονός ότι διαχειρίστηκαν σωστά το δεύτερο. Γιατί παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο. Και αυτοί έπαιζαν το κεφάλι τους και εμείς παίζαμε το κεφάλι μας. Είμαστε δυνατή ομάδα. Μέσα από χιλιάδες προβλήματα καταφέραμε να γιγαντωθούμε, μέσα από τα προβλήματα γίναμε πιο δυνατοί και στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
Για το γεγονός ότι η ομάδα του έχει «πληρώσει» λάθη στα τελευταία λεπτά: «Αλήθεια είναι, το έχουμε πληρώσει και όταν γίνεται αυτό, τότε αγχώνεσαι και φοβάσαι. Και όταν έρθει η στιγμή, τότε ο φόβος μεγαλώνει, όμως αντιδράσαμε καλά».
Για τη δύσκολη συνέχεια: «Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια, όλα είναι δύσκολα. Έτσι που τα κάναμε από την αρχή της σεζόν όλα είναι δύσκολα, αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί και είμαστε δυνατοί».

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ: Κάνε fair play…
Στο 90’+1’ τραυματίστηκε ο Βάτερμαν του ΟΦΗ και έστειλε την μπάλα πλάγιο άουτ για την ΑΕΛ. Ο Σιδηρόπουλος τότε πήγε στον Καρανίκα και του είπε να κάνει fair play και αυτός θα κρατήσει τον χρόνο των καθυστερήσεων.
Δεν ξέρουμε αν μετάνιωσε που ακολούθησε την οδηγία του Σιδηρόπουλου, αφού ενώ ο παίκτης της ΑΕΛ έδειξε ηθικό ανάστημα, εκείνος με τις αποφάσεις του άφησε πολλά ερωτηματικά.

Καταγγελία της ΑΕΛ…
Η ΑΕΛ εξέδωσε καταγγελία για τη διαιτησία που στη φάση του 41ου λεπτού γίνεται καταφανέστατο πέναλτι, όπως αναφέρει, από τον Βάτερμαν στον Ντουρμισάι. Επίσης αναφέρει τα βρόμικα τάκλιν που οδήγησαν στον τραυματισμό του Stiefler και του νεαρού Γλυνού και την ατιμωρησία χωρίς κάρτα στον Mellado επί 97 λεπτά. Κάνει αναφορά για τον ΠΑΣ Γιάννινα στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Παναιτωλικό, ενώ για τη συνέχεια, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Εμείς θα παλέψουμε με τους καθαρούς ποδοσφαιριστές μας μέχρι το τελευταίο λεπτό για την παραμονή μας, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν αξίζει να φοράνε τη δοξασμένη φανέλα της ΑΕΛ και για αυτό δεν θα την ξαναφορέσουνε. Η ΑΕΛ θα δημοσιοποιήσει στα social media το βίντεο του πέναλτι στο 41ο λεπτό, το οποίο κάνουμε δώρο στον κ. Κλάτενμπεργκ για να καταλάβει γιατί ζητούσαμε ξένους διαιτητές, δίκαιο αίτημα».

AKP_4635.jpg

Πανηγύρισαν στον ΟΦΗ την κλωτσιά του Γιαννούλη!
ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Φίλαθλοι του ΟΦΗ που ήταν χθες στο Αλκαζάρ πανηγύρισαν στην κλωτσιά του Γιαννούλη στον Γλυνό και τότε δεν άντεξε ο παρευρισκόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και τους είπε: «Καλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλετε; Το παιδί ίσως έχει σπάσει το πόδι του. Σε ρωμαϊκή αρένα είμαστε;». Ωστόσο, αυτοί αντί να σκύψουν το κεφάλι, κρυφογελούσαν… Προφανώς τους άρεσε το θέαμα …

2.jpg

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass