Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ντέρμπι

*Φωνές για τη διαιτησία στον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού

Δημοσίευση: 26 Απρ 2021 20:49

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής με 2-0 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που έγινε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική των Playoffs της Super League. Οι Πειραιώτες που ανέβασαν την απόδοσή τους και έγιναν πιο ουσιαστικοί στο 2ο ημίχρονο, κατάφεραν να

πάρουν τους τρεις βαθμούς από την Ένωση, με τέρματα του Μπρούμα στο 50’ και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ο Μαρτίνς επέλεξε το 3-4-3, αφήνοντας στον πάγκο βασικούς παίκτες, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του ενόψει και του επερχόμενου ημιτελικού κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Χιμένεθ από την πλευρά του παρέταξε την ΑΕΚ με σχήμα 3-5-2 έχοντας ταυτόχρονα πολλές απουσίες, όπως των Ολιβέιρα, Σιμόες, Μπακάκης, Χνιντ και Νταντσένκο. Ο Μαρτίνς δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπα και Παπαδόπουλο.
Ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η ΑΕΚ έδειξε να κινείται με αντεπιθέσεις κυρίως από τα πλάγια και με αιχμή τον Αλμπάνη που προσπαθούσε να αιφνιδιάσει την αντίπαλη άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι, μετά το 20’ βρήκαν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο και ήταν αυτοί που δημιούργησαν μέσα σε ένα δίλεπτο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Πρώτα στο 24’, όταν μακρινό σουτ του Μάνταλου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κρίστινσον και στη συνέχεια (25’) με τον Τσιγκρίνσκι που δεν κατάφερε από καλή θέση σε σέντρα του Σιμάνσκι να βρει την μπάλα με το κεφάλι όπως θα ήθελε για να τη στείλει στα δίχτυα.
Στο 37’ ο διαιτητής ακύρωσε γκολ του Σεμέδο για χέρι του Μπουχαλάκη, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR, ενώ στο 29’ είχε ακυρωθεί γκολ και του Βασιλαντωνόπουλου ως οφσάιντ.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκίνησε το 2ο 45λεπτο με τρεις αλλαγές, αφού απέσυρε τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Χασάν και στη θέση τους πέρασε τους Μπρούμα, Εμβιλά και Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός κατάφερε έτσι να ανοίξει το σκορ στο 50’, όταν σε κάθετη πάσα του Μασούρα στον Ελ Αραμπί, ο δεύτερος γύρισε με το αριστερό προς τον Μπρούμα, ο οποίος ουσιαστικά σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0. Αυτό ήταν το 7ο γκολ του Μπρούμα στο πρωτάθλημα.
Στο 74’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Βαλμπουενά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Εμβιλά σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή τους, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Έτσι, στο 90+2’ Ο Μπρούμα διπλασίασε τα τέρματά του, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νεντελτσεάρου και πλάσαρε τον Αθανασιάδη για να σημειώσει το δεύτερο τέρμα του στον αγώνα.
Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
Κίτρινες κάρτες: Σεμέδο, Σίλβα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ - Νεντελτσιάρου
Κόκκινες κάρτες: -
Ολυμπιακος (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80’ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Τιάγκο Σίλβα, Μπουχαλάκης (46’ Εμβιλά), Ρέαμπτσιουκ, Φορτούνης (46’ Μπρούμα), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Χασάν (46’ Ελ Αραμπί).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γαλανόπουλος (83’ Τάνκοβιτς), Λόπες (83’ Μιτάι), Αλμπάνης (57’ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70’ Κρίστισιτς).

ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΑΡΗΣ ΑΛΛΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ
Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ ο Άρης, ώστε να μείνει μόνος του στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, «καπαρώνοντας» παράλληλα ένα εισιτήριο για το Conference League της προσεχούς περιόδου. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έμεινε στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», παρά το ότι οι παίκτες του βρήκαν δίχτυα δις: ο Ντάνιελ Μαντσίνι (74’) άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς, με τον Λίντσεϊ Ρόουζ (81’) να σκοράρει σε λάθος εστία, προς τέρψη των Αρκάδων.
 Οι «κίτρινοι» ισοβαθμούν και πάλι με τον ΠΑΟΚ (58), έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από την ΑΕΚ (55), αλλά και επτά από τον Παναθηναϊκό (51), τέσσερις στροφές πριν το φινάλε των Play Off. Ο Αστέρας Τρίπολης (45) του Μίλαν Ράσταβατς, από την άλλη, δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο ωστόσο διατήρησε το αήττητο της έδρας στους αγώνες διαβάθμισης για τρίτο σερί ματς.
Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Χριστόπουλος, Πασαλίδης – Σούντγκρεν, Δεληζήσης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ (39’ Πασαλίδης), Χριστόπουλος, Άλβαρες, Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τιλίκα (90’ Κρέσπι), Σίτο (61’ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (61’ Γκόμεζ), Μπαράλες.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (63’ Τζέγκο), Ματέο (63’ Σίλβα), Μαντσίνι, Γκάμα (89’ Μπερτόγλιο), Μάνος.

«Ασφαιροι» ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
Αν και ένα παιχνίδι με δύο καθαρά τεχνικές ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, προσφερόταν για καλό θέαμα και ανεβασμένη ποιότητα, εν τούτοις για λίγα μόνο διαστήματα του ντέρμπι έγινε ποιοτικό παιχνίδι με ελάχιστες συγκινήσεις και αξιόλογες φάσεις που καταχωρήθηκαν στο τέλος της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες «άσφαιρες» έπαιξαν χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους και αν για τον Παναθηναϊκό η ισοπαλία θα μπορούσε να θεωρηθεί... θετικό αποτέλεσμα, για τον ΠΑΟΚ το τελικό 0-0 και η απώλεια δύο βαθμών, ασφαλώς δεν ήταν κολακευτικό αποτέλεσμα, μετά τις δύο νίκες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Άρη. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτό το μηδέν ενεργητικό του ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς ήταν το δεύτερο φετινό χωρίς γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μετά το 0-0 με τη Γρανάδα για τους Ομίλους του Europa League.
Στο 79’, ο Καμπετσής βρέθηκε σε θέση βολής, ο διαιτητής Γκεστράνιους σφύριξε φάουλ σε βάρος του ΠΑΟΚ διακόπτοντας το πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων, ο παίκτης του Παναθηναϊκού πάσαρε στον Μακέντα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, αφού ο Φινλανδός ρέφερι είχε διακόψει λίγο νωρίτερα, κακώς όμως, τη φάση πριν την ολοκλήρωση της, στερώντας από τον Παναθηναϊκό το ενδεχόμενο ενός γκολ.
Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδός)
Κίτρινες: Τσιγγάρας, Λύρατζης, Βέλεθ, Ενμπακοτό, Νιάς.
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης (80’ Ινγκασον), Μπάμπα, Αουγκούστο, Τσιγγάρας (55’ Σβαμπ), Τζόλης (55’ Μουργκ), Καντουρί (65’ Λάμπρου) και Σφιντέρσκι (46’ Κρμέντσικ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Βέλεθ, Μολό, Νιάς, Σανκαρέ (57’ Ενμπακοτό), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (69’ Καμπετσής) και Μακέντα (88’ Καρλίτος).
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 6ης αγωνιστικής των Play Off της Super League:
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός    0-0
Αστέρας Τρίπολης - Άρης    1-1
(81’ αυτ. Ρόουζ - 74’ Μαντσίνι)
Ολυμπιακός - ΑΕΚ    2-0
(50’, 90+2’ Μπρούμα)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF
1. Ολυμπιακός    82
2. ΠΑΟΚ    58
3. Άρης    58
4. ΑΕΚ    55
5. Παναθηναϊκός    51
6. Αστέρας Τρίπολης    45
Η επόμενη 7η αγωνιστική
Τετάρτη 5 Μαΐου 2021
17:15 Άρης - Ολυμπιακός
19:30 Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
21:30 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass