Μάχη μέχρι το τέλος…

Η απόφαση της Διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2021 21:10

Από προχθές η ΑΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά στον υποβιβασμό στη Super League 2 μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ με 1-0 και με δεδομένο ότι δύο αγώνες πριν τη λήξη των play out βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τον Παναιτωλικό και τέσσερις από τον ΟΦΗ.


Οι πιθανότητες παραμονής είναι μαθηματικές και για να έχει έστω και μια μικρή πιθανότητα η ΑΕΛ, στις 8 Μαΐου θα πρέπει να κερδίσει στον Βόλο τον ΝΠΣ Βόλου και στη συνέχεια εντός έδρας τα Γιάννενα, που μέχρι τώρα έχουν χάσει από ΟΦΗ και Παναιτωλικό.
Η ΑΕΛ θα φθάσει με δύο νίκες τους 30 βαθμούς, αλλά μπορεί και να μην αρκούν, αφού πρέπει να χάσουν βαθμούς οι δύο βασικοί αντίπαλοι στη μάχη της παραμονής, ο ΟΦΗ και ο Παναιτωλικός.
Πώς μπορεί η ΑΕΛ να βρεθεί στην προτελευταία θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ παραμονής; Μόνο αν οι αντίπαλοί της χάσουν βαθμούς…
Ο ΟΦΗ παίζει εκτός έδρας με την αδιάφορη Λαμία και εντός το ντέρμπι με τον Παναιτωλικό. Μάλλον 31 βαθμούς εξασφαλίζει η κρητική ομάδα (η Λαμία θα χάσει πιθανόν από τον ΟΦΗ λόγω του ότι δεν έχει κίνητρο) και ό,τι πάρει από βαθμούς με τον Παναιτωλικό.
Ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Ατρόμητο και εκτός έδρας τον ΟΦΗ. Λογικά κερδίζει τον Ατρόμητο και φθάνει τους 30 βαθμούς… Και εξασφαλίζει έτσι τη θέση για το μπαράζ.
Η ΑΕΛ για να ελπίζει θα πρέπει ο Ατρόμητος να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο Αγρίνιο. Πόσο εύκολο είναι και πόσο μια ομάδα αδιάφορη θα μπορέσει να το πετύχει…
Τέλος, ο Απόλλων Σμύρνης δεν έχει σωθεί ακόμη, αλλά αν φέρει σήμερα ισοπαλία με τον ΝΠΣ Βόλου εξασφαλίζει την παραμονή.
Το έργο της ΑΕΛ δεν εξαρτάται από την ίδια αλλά και από τους αντιπάλους… Εκτός αν υπάρχει άλλος τρόπος παραμονής πέρα από τον βαθμολογικό…
ΣΗΜΕΡΑ
19:30 Απόλλων Σμύρνης - Βόλος Novasports 1 HD

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
7. Βόλος    39
8. ΠΑΣ Γιάννινα    35
9. Λαμία    32
10. Ατρόμητος    31
11. Απόλλων Σμύρνης    30
12. ΟΦΗ    28
13. Παναιτωλικός    27
14. ΑΕΛ    24

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 8 Μαΐου 2021
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης
19:30 Βόλος - ΑΕΛ
19:30 Παναιτωλικός - Ατρόμητος
19:30 Λαμία - ΟΦΗ
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/05/2021
19:30 Α.Ε.Λ. - ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 Απόλλων Σμύρνης - Λαμία
19:30 Ατρόμητος - Βόλος
19:30 Ο.Φ.Η. - Παναιτωλικός

 

ΑΛ. ΝΙΚΟΛΙΑΣ: ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ
«Δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αλέξανδρος Νικολιάς, που δήλωσε τα εξής:
«Ήταν το πιο καθοριστικό παιχνίδι, δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Τέτοια ματς τα κερδίζεις στο γήπεδο, τους βάζεις από κάτω και παίρνεις κεφάλι για την υπόθεση της παραμονής. Δεν το καταφέραμε και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Είναι δύσκολο για μας, για την ομάδα και την πόλη. Μένουν δύο παιχνίδια, θα παλέψουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε. Τα άλλα αποτελέσματα δεν μας ευνόησαν, όπως παρατηρούμε και τις τελευταίες αγωνιστικές και όσες ελπίδες έχουμε θα τις διεκδικήσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια».

 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ
Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Ο Μάνουελ Στίφλερ, που έφθασε στο όριο με τρεις, ενώ ακόμα αντίκρισαν ο Μανώλης Μπέρτος, ο Ούρος Τσόσιτς και ο Νίκος Καρανίκας.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στα Play out:
Μάνουελ Στίφλερ 3 ,Φιορίν Ντουρμισάι, Νίκολα Γιακιμόφσκι, Μαξίμ Μαξιμένκο, Νίκολα Ζίζιτς, Μανώλης Μπέρτος 2, Ματίας Ακούνια, Σπύρος Γλυνός, Αλέξανδρος Νικολιάς, Αντριάν Κολομπίνο, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, Ούρος Τσόσιτς, Νίκος Καρανίκας, Γκέργκελι Νάγκι 1.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass