Αντεξε ένα ημίχρονο…

Φυσιολογική ήττα της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ με 80-56

Δημοσίευση: 26 Απρ 2021 21:06

Ένα ημίχρονο άντεξε χθες η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στο Περιστέρι καθώς στον επαναληπτικό αγώνα (με απόφαση του ΑΣΕΔΑ αφού έκανε δεκτή την ένσταση της λαρισινής ομάδας για ένα καλάθι από βολή που αντί για έναν πόντο μέτρησε δύο) έχασε από τη φερώνυμη ομάδα με 80-56 φυσιολογικά, αφού οι δυνάμεις των παικτών εξαντλήθηκαν από τη νίκη επί του Ηρακλή πριν δύο βδομάδες, που σήμανε και την παραμονή στην κατηγορία.


Ο αγώνας μέχρι το ημίχρονο ήταν ντέρμπι, με την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου να δείχνει ότι δεν πήγε στην Αθήνα για τουρισμό αλλά για να διεκδικήσει τη νίκη. Στο 16’ ήταν μπροστά με 32-27 και στη συνέχεια 33-29, 3’ και 54’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα αφού οι γηπεδούχοι με ένα σερί 26-2 προηγήθηκαν στο 23’ με 55-35. Από κει και πέρα το μόνο ενδιαφέρον ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Ο προπονητής της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, ενώ άξιο απορίας είναι τα πολλά νεύρα που υπήρχαν από αμφότερους (ίσως από την απρόσμενη εξέλιξη του παιχνιδιού στο τρίτο δεκάλεπτο όπου η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ για έξι λεπτά έχασε τον δρόμο προς το καλάθι), με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές τεχνικές ποινές και για τις δύο ομάδες.
Παρά το γεγονός ότι βαθμολογικό ενδιαφέρον είχαν μόνο οι γηπεδούχοι (εξασφαλίζοντας έτσι την 6η θέση στην κανονική διάρκεια) είχαμε μερικές ωραίες φάσεις, με καλύτερη το σουτ του Παπαδάκη στην εκπνοή του ημιχρόνου με το ένα χέρι, το οποίο τελικά δεν μέτρησε αφού κρίθηκε εκπρόθεσμο.
Σχετικά με την αγωνιστικότητα των παικτών ο Μούρτος ήταν πολύ καλός αλλά και ο Γουάσιγκτον.
Από το Περιστέρι κορυφαίοι Φορντ και ΜακΛιν, έκαναν τη διαφορά…(δεν αγωνίστηκαν ο Βασιλόπουλος με τον Γουντιέρεζ).
Ο Χάγκινς για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ θα μπορούσε να παίξει λίγο παραπάνω…
Η διαιτησία των Κάρδαρη, Χαλαμπαλάκη, Ορφανού σε ένα παιχνίδι αδιάφορο είχε δύσκολο έργο… Σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλά.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-35, 63-44, 80-56
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Μανωλόπουλος): Πέτεγουεϊ 12 (2/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), ΜακΛίν 14 (6/8 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Τζόουνς 9, Κρόκετ 7, Μάντζαρης 4, Σκορδίλης 2, Τσαϊρέλης 10, Φορντ 18 (3/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Σαλούστρος 4, Καράμπελας
ΛΑΡΙΣΑ (Παπανικολόπουλος): Ρας 2, Κώττας 2, Γουόσπουν 8, Καμπερίδης 2, Μούρτος 13 (7/11 βολές, 5 ριμπάουντ), Χάγκινς 7, Γουάσινγκτον 15 (3/8 τρίποντα, 6/7 βολές), Τσιούλκας , Σπυρόπουλος 2, Παπαδάκης 5, Γκόρντον
*Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ δεν θα γυρίσει στη Λάρισα αλλά θα παραμείνει στην Αθήνα, αφού ακολουθεί το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με το Λαύριο που είναι το τελευταίο της φετινής περιόδου.

Στις αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής της Basket League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κολοσσός Ρ.-ΠΑΟΚ     84-85
Ιωνικός Ν.-Προμηθέας Π.     86-77
Ηρακλής-Λαύριο     60-77
ΑΕΚ-Άρης     84-67
Μεσολόγγι-Παναθηναϊκός     66-73
Περιστέρι-ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ     80-56

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)
Παναθηναϊκός     40
Λαύριο     37
Προμηθέας Π.     36
ΑΕΚ     35
ΠΑΟΚ     33
Περιστέρι     31
Κολοσσός     29
Άρης     28
Ιωνικός     28
Ηρακλής     28
ΛΑΡΙΣΑ     27
Μεσολόγγι     26

 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (20.00)
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Λαύριο - ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ
Ηρακλής - Προμηθέας
Μεσολόγγι - ΠΑΟΚ
Ιωνικός - Κολοσσός
Περιστέρι- Άρης

 

ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

 

Ρεκόρ καριέρας του ριμπάουντερ Παπαδάκη

Τα ριμπάουντ δεν είναι η κατηγορία που τον κάνει να ξεχωρίζει, όμως ο Κώστας Παπαδάκης ξεχώρισε μέσα από αυτήν στο χθεσινό παιχνίδι. Ο διεθνής γκαρντ έφυγε από το Περιστέρι με ένα ρεκόρ καριέρας αφού μάζεψε έξι ριμπάουντ, ένα περισσότερο από το ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα.
*Ο Σπύρος Μούρτος με τα πέντε ριμπάουντ που είχε χθες, ξεπέρασε τα 700 στη 255η εμφάνισή του στη Basket League.
*Η λαρισινή ομάδα ισοφάρισε τρεις αρνητικές επιδόσεις. Το έκανε με τις οχτώ ασίστ που είχε χθες, όσες στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό αλλά και εντός έδρας με τον Ιωνικό.
*Η Λάρισα παράλληλα, ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της με τα εννιά εύστοχα δίποντά της (9/28) αφού εννιά είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Ηρακλή (9/27).
*Ακόμη η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου με τα τέσσερα τρίποντά της (4/21) ισοφάρισε και αυτό το αρνητικό ρεκόρ της, αφού τέσσερα είχε και με τον ίδιο αριθμό προσπαθειών, στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη.
*Στον αντίποδα είχε τις μεγαλύτερες επιδόσεις εύστοχων (26) αλλά και εκτελεσμένων βολών (34). Πρόκειται για τις κορυφαίες επιδόσεις της συνολικά στη Basket League, αφού πέρυσι είχε 20/32 στο ματς της 7ης Μαρτίου 2020 κόντρα στον Κολοσσό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass